α7R IV

O altă realizare

Super-expresivitate. Aparatul Full Frame fără oglinzi Sony α7R IV oferă o viziune fotografică copleșitoare, cu o capacitate expresivă ce odată era doar la îndemâna camerelor de format mediu, într-un corp compact. Vedeți cum îmbunătățirea rigidității și a conectivității crește productivitatea.

MIRRORLESS, MONTURĂ E, FULL FRAME

Aparat foto tip cadru întreg Alpha 7R IV de 35 mm cu rezoluție de 61 MP

ILCE-7RM4A
α7R IV

Preț recomandat

18.999,00 LEI

Și mai multă inspirație

Pătrundeți într-o nouă lume a expresiei fotografice cu o calitate incomparabilă a imaginii și o viteză de procesare nemaiîntâlnită. Noua generație îmbogățește seria α7R prin conectivitate avansată și fiabilitate sporită, în acord cu solicitările profesioniștilor.

Imagine cu bărbat care se uită în partea opusă camerei, cu dune de nisip de culoare roșie în fundal
Rezoluție și gradație superbe
Imagine cu un bărbat uitându-se printr-o cameră montată pe trepied care este atașată la un super-teleobiectiv
Agil și sensibil
Imagine cu o fotografă și un model feminin într-un studio de fotografie
Portrete uluitoare, flux de lucru inteligent
Vedere cu partea din spate a camerei, cu interiorul nefocalizat al unei biserici în fundal
Imaginați-vă ceea ce nu puteți percepe cu ochii
Vedere cu partea din spate a camerei ținute în mână, afișând un ecran de meniu pe monitorul camerei
Funcționare genială, dublată de fiabilitate
Imagine cu un bărbat folosind o cameră atașată la un microfon extern și la un monitor extern, cu frunziș în fundal
Măiestrie în înregistrarea filmelor
Redare incomparabil de eficientă
Subtilitate greu de imaginat

Senzorul CMOS Full Frame Exmor R™ de 61,0 megapixeli și motorul de procesare BIONZ X™ oferă o rezoluție fără precedent, gradații fine, zgomot redus, pentru a vă ajuta să descoperiți detalii noi, ca un profesionist. α7R IV surprinde starea de spirit a fiecărei scene și textura subiectelor.

Imagine prezentând senzorul de imagine Exmor R CMOS
Senzor CMOS Full Frame, 61,0 MP, iluminat din spate

Noul senzor de imagine CMOS Exmor R oferă o rezoluție incomparabil de ridicată. Designul cu iluminare din spate are o sensibilitate ridicată și permite reducerea eficientă a zgomotului, în ciuda numărului extrem de mare de pixeli, 61,0 MP.

Imagine prezentând motorul de procesare a imaginilor BIONZ X
Cel mai nou motor de procesare a imaginii

Cel mai nou motor de procesare a imaginii BIONZ X funcționează în tandem cu LSI pentru a maximiza performanța senzorului de înaltă rezoluție, atingând în același timp un interval dinamic de până la 15 opriri la o sensibilitate ISO scăzută.

Imagine nocturnă cu un peisaj urban, cu un pod iluminat de culoare roșie în prim-plan
Interval ISO standard extins de 100-32000

În ciuda numărului mare de pixeli, α7R IV oferă cel mai înalt standard al valorii ISO 32000 și reduce zgomotul în intervalele de sensibilitate joasă și medie, ajutându-vă să obțineți imagini de înaltă calitate.

Factori care maximizează o rezoluție superbă

Imagine cu relații ilustrând sistemul de stabilizare a imaginii pe cinci axe la nivelul camerei
Stabilizare a imaginii pe 5 axe în corpul aparatului

Stabilizarea pe 5 axe este optimizată pentru performanța senzorului de imagine de 61,0 megapixeli, ajutând la realizarea fotografiilor cu camera ținută în mână, pentru fiabilitate echivalentă cu un timp de expunere de 5,5 opriri.

Portret al unui ghepard
Fotografiați în liniște deplină

Fotografierea silențioasă oferă un avantaj în locuri unde este nevoie de liniște și previne vibrațiile care pot cauza apariția neclarităților. Obturatorul elimină vibrațiile și maximizează rezoluția ridicată a α7R IV, pentru imagini clare.

Ilustrație care arată structura internă a camerei
Structură ce favorizează reducerea neclarității

Noul mecanism fixează unitatea de declanșare pentru a suprima mișcarea subtilă a camerei, iar algoritmul de stabilizare a imaginii reduce eficient neclaritatea. În general, rezoluția înaltă a camerei este menținută cu succes.

Mâna unui bărbat ținând declanșatorul de la distanță al camerei
Declanșare fără tremur, de la distanță

Controlând de la distanță camera cu telecomanda wireless opțională (RMT-P1BT), fotografiați eficient, și evitați mișcarea aparatului la apăsarea declanșatorului, exploatând la maximum rezoluția înaltă a senzorului de imagine.

[1] Vizor Tru-Finder OLED ultra-XGA [2] Vizor Tru-Finder OLED quad-VGA

Ecran OLED Tru-Finder™ UXGA cu 5,76 milioane de puncte

Vizorul electronic cu 5,76 milioane de puncte reproduce detalii fine cu o rezoluție de 1,6 ori mai mare decât α7R III. Puteți selecta modul de calitate „înaltă” pentru un realism precis, dar natural, suprimând efectul moiré pentru o mai bună concentrare. Imaginea fluidă, cu rata de cadre de 120/100 cps ajută urmărirea subiectelor în mișcare.

Răspuns uimitor
Cea mai mare viteză de fotografiere în serie

Indiferent de rezoluția imaginii, α7R IV menține viteza de fotografiere de până la 10 cps grație declanșatorului mecanic (până la 8 cps de fotografiere continuă în timp real). Astfel, veți putea surprinde mișcarea animalelor sălbatice cu detalii superbe, doar grație capacității de fotografiere la rezoluție înaltă a senzorului de 61,0 MP.

Portret cu o pasăre în zbor, ilustrând rezoluția înaltă a imaginii, care permite decuparea pentru a mări imaginile capturate
Rezoluție utilă de 26,2 MP cu trunchiere APS-C

Grație rezoluției extraordinare, puteți realiza imagini cu rezoluție remarcabilă de circa 26,2 megapixeli chiar și după trunchierea unei imagini tip cadru complet la dimensiuni APS-C. Astfel, α7R IV vă poate ajuta să folosiți fotografiere tip cadru complet de 61 de megapixeli, de exemplu, pentru fotografierea păsărilor, care necesită de obicei trunchiere pentru a mări imaginea.

Imagine prezentând regiunile senzorului de focalizare automată care acoperă aproape întregul cadru
Focalizare automată cu acoperire mare

Noul senzor de imagine oferă o acoperire extinsă și o densitate ridicată a FA, cu 567 de puncte de FA cu detecţia fazei (circa 99,7% din înălțime și 74,0% din lățime). FA cu detectarea contrastului are la bază 425 de puncte pentru focalizare precisă.

Imagine cu un leu într-un cadru umbros
FA rapidă, în ciuda rezoluției superioare

Grație funcției îmbunătățite de FA hibridă rapidă și în ciuda volumului mare de date de gestionat, α7R IV oferă FA rapidă chiar și în condiții de iluminare scăzută, cu o capacitate uimitoare de a surprinde subiectul dorit.

Imagine cu două zebre orientate una spre cealaltă cu copitele din față ridicate
Urmărire rapidă cu FA, îmbunătățită din nou

Numărul mai mare de puncte de FA, acoperirea extinsă a senzorului de FA și un algoritm de FA îmbunătățit au sporit performanța de urmărire a subiectelor, pentru o fotografie consecventă, chiar și când subiectele fac mișcări complexe sau subite.

4D FOCUS
Aflați mai multe despre AF de la Sony
Imagine cu un elefant într-un cadru slab luminat
AF de mare precizie în condiții de iluminare slabă

Algoritmii AF avansați contribuie la precizia AF chiar și la nivel de iluminare scăzut de EV-3. Opțiunea „Prioritate focalizare la acționare diafragmă” permite focalizare precisă în condiții de iluminare slabă sau când diafragma este oprită.

Ilustrație arătând mai multe imagini cu animale sălbatice, realizate succesiv
Fotografiați continuu până 68 de imagini

Deoarece memoria tampon este de 1,5 ori mai mare, aparatul foto are o viteză în rafală de până la aprox. 68 de imagini. Cu modul APS-C, puteți realiza de circa trei ori mai multe fotografii decât în modul cu cadru complet.

Imagine prezentând partea din spate a camerei cu două carduri SD
Două sloturi pentru suporturi de stocare, ambele compatibile cu standardul UHS-II

Atât slotul 1, cât și slotul 2 sunt compatibile UHS-I și UHS-II pentru scrierea rapidă a volumelor mari de date. Aparatul α7R IV poate înregistra, separa date RAW/JPEG și fotografii/filme și copia date între carduri, simultan sau secvențial.

Imagine prezentând partea din spate a camerei cu două baterii Z
Extindeți fotografierea la nivel profesional

α7R IV folosește o baterie NP-FZ100 de mare capacitate. Pentru mai multe ore de fotografiere, combinați-o cu mânerul vertical VG-C4EM, în care încap două baterii NP-FZ100, și realizați de 2 ori mai multe fotografii cu α7R IV.

Imagine cu fața unui câine cu un cadru de focalizare automată suprapus peste un ochi
FA a ochilor în timp real pentru animale - succes garantat

Grație unui algoritm îmbunătățit, α7R IV permite urmărirea ochilor animalelor, în plus față de cei ai oamenilor, permițând detectarea și urmărirea rapide, precise și automate. Această capacitate vă va spori succesul în surprinderea imaginilor cu animale în sălbăticie sau acasă, dacă apare un obstacol sau dacă schimbați des orientarea orizontală/verticală a camerei.

Productivitate maximă la realizara portretelor
Focalizare automată a ochilor în timp real

Focalizare automată a ochilor în timp real reprezintă evoluția portretisticii. Această tehnologie bazată pe AI asigură detectarea și urmărirea precisă a ochilor pentru focalizare clară asupra feței, chiar dacă subiectul se mișcă rapid. Fotograful se poate concentra asupra compoziției, pentru un flux de lucru profesionist și optimizat.

Imagine cu un model feminin ținând o pălărie care îi ascunde o parte a feței, cu un cadru FA suprapus peste un ochi
Focalizare instantanee asupra ochiului

Cu Prioritate față/ochi în AF, apăsați pe jumătate pe obturator, pe butonul AF-ON sau pe un buton particularizat atribuit. Aparatul foto focalizează asupra ochiului subiectului.

Imagine pe monitor cu un model și un cadru FA peste un ochi, cu comenzi vizibile pentru selectarea ochiului drept sau stâng
Selectare ochi stâng/drept în funcție de nevoi

Acum puteți selecta un anumit ochi, stângul sau dreptul, înainte sau în timpul fotografierii, cu un buton particularizat. Selectarea ochiului vă permite să vă concentrați asupra compoziției, a iluminării sau a altor detalii.

Imagine cu un model feminin și o clădire nefocalizată în fundal
Folosită cu Urmărire în timp real: portrete uimitoare

Puteți combina Focalizare automată a ochilor în timp real cu Urmărire în timp real, ce răspunde la mișcarea dinamică a subiectului. Combinația permite urmărire precisă pentru portrete bine realizate.

Flux de lucru mai eficient

Soluții de conectare wireless și prin cablu pentru profesioniști

Α7R IV acceptă diverse opțiuni de control de pe computer și diverse mijloace de transfer de date, inclusiv Wi-Fi în banda de 5 GHz. Profitați din plin opțiuni, de comoditatea de fotografiere de la distanță și de backupul datelor.

Imagine cu o persoană lucrând cu un laptop într-un studio de fotografie
Fotografiere wireless flexibilă

Folosiți funcția PC Remote pentru a controla camera α7R IV sau pentru a transfera date pe PC prin aplicația Imaging Edge™ Remote (vers. 2.0 sau ulterioară). Opțiunea rapidă Wi-Fi pe 5 GHz este disponibilă pentru fotografiere mai flexibilă.

Vedere cu partea din spate a camerei montate pe un trepied, cu o conexiune prin cablu
PC Remote prin conexiune USB rapidă

Folosiți portul USB Type-C® compatibil SuperSpeed USB 5 Gb/s (USB 3.2) pentru transferuri mai rapide, cu un nou algoritm pentru fotografierea prin cablu, cu PC Remote. Transferați imaginile RAW mari, necomprimate, fără a întrerupe fluxul de lucru.

Imagine cu ecranul meniului de configurare a setărilor de server ale camerei
Acceptă transferul în fundal prin FTP

Pentru a satisface necesitățile profesioniștilor privind livrarea promptă, α7R IV permite transferul în fundal prin FTP în timpul și după fotografiere, pentru livrarea fișierelor JPEG și RAW. Puteți atribui în avans până la nouă servere FTP.

Imagine cu o unitate de bliț montată pe cameră
Pentru fotografiere cu bliț la cel mai înalt nivel

Latența la declanșare este minimă, pentru fotografiere fluidă cu bliț. Cu blițul activat continuu, puteți fotografia în serie cu până la 10 cps. Selectați sincronizarea lentă sau cu cortină din spate cu blițul wireless separat de cameră.

Imagine a terminalului de sincronizare standard al camerei pentru sincronizare cu unități de bliț externe
Terminal de sincronizare standard

Un terminal de sincronizare standard permite sincronizarea perfectă cu unitățile de bliț din studio și cu alte echipamente de iluminat extern, pentru a crea condițiile de iluminare ideale pentru fotografia de studio.

Imagine cu un laptop într-un studio de fotografie
Imaging Edge™: La distanță, Vizualizator și Editare

Faceți fotografii mai bune cu Imaging Edge. Folosiți „La distanță” pentru a controla și a monitoriza fotografierea pe PC; „Vizualizator” pentru a examina, a evalua și a selecta fotografii din biblioteci mari; și „Editare” pentru a transforma date RAW în fotografii de înaltă calitate.

Realism „pe care îl puteți simți”
O nouă dimensiune a fidelității

Compuneți 16 imagini cu deplasarea pixelilor

Această funcție deplasează programat senzorul în incrementuri de jumătate de pixel sau un pixel, pentru a înregistra 16 imagini cu deplasarea pixelilor, compuse într-o imagine de aprox. 240,8 MP pe baza unui volum inițial de aprox. 963,2 MP (echivalent). Imaginile operelor de arhitectură și de artă sunt capturate cu detalii, texturi, culori și dispuneri fidele, pentru realism incredibil.

Două imagini cu detalii arhitecturale, una normală și una compusă, cu fotografierea multiplă cu deplasarea pixelilor

[1] Imagine individuală normală (mărită cu 200%)
[2] Fotografie compusă din 16 imagini cu funcția de fotografiere multiplă cu deplasarea pixelilor (100%)

Acceptați modulele cookie Youtube pentru a urmări acest clip video

Accesați preferințele privind modulele cookie de mai jos și asigurați-vă că activați cookie Youtube în secțiunea „Funcțional”.

Conceput pentru profesioniști
Meniul camerei pentru opțiunea "Save", cu cursorul pe setarea "CAMSET10"
Salvarea și încărcarea setărilor

Funcția de salvare/încărcare a setărilor a fost adăugată recent pentru a vă permite să salvați setările camerei pe un card de memorie SD și să le citiți ulterior de pe card, pentru a le partaja cu alte camere, dacă este necesar.

Meniul camerei pentru opțiunea "Image Jump Method", cu cursorul pe starea "By 100 images"
Selectare eficientă a imaginilor

Aplicați evaluări cu stele și protecție, direct pe aparat, în afișajul de redare pentru revizuire. Alte facilități sunt comutarea afișajului la fiecare 10/100 fotografii și revizuirea pe grupuri de fotografii continue.

Meniul de configurare a tastelor personalizate pentru rotița de control, cu cursorul pe setarea "1 Aperture"
Interfață de meniuri îmbunătățită

Ilustrarea setărilor tastelor personalizate pe ecranul cu meniuri ușurează înțelegerea utilității acestora. În plus, puteți comuta între filele meniurilor folosind butonul rotativ frontal sau butonul Fn cu o singură mână.

Funcții de filmare profesionale
Urmărire rapidă cu FA pentru filme uimitoare

Faceți față cerințelor stricte de FA pentru filmele 4K cu funcția FA hibridă rapidă, cu viteză, precizie și urmărire solide pentru înregistrare de filme fluidă, cu FA stabilă. Pentru focalizare constantă, reglați sensibilitatea urmăririi cu FA.

Portret de femeie, ilustrând disponibilitatea focalizării automate în timp real a ochilor atunci când se filmează
Acum și pentru film

Focalizare automată a ochilor în timp real se poate folosi acum și la filmare, detectând ochii subiectului și urmărind unul dintre ochi. α7R IV focalizează asupra ochiului, iar dvs. vă puteți concentra asupra compoziției.

Un deget care atinge ecranul meniului
Urmărire tactilă pentru focalizare continuă

Când filmați, atingeți un subiect pe afișajul LCD. α7R IV începe să focalizeze și să-l urmărească cu Urmărire tactilă. Dacă α7R IV detectează un ochi uman, se activează și Focalizare automată a ochilor în timp real și începe urmărirea.

Microfon extern atașat la camera α7R IV
Interfață audio digitală pentru sunet clar

Interfața audio digitală amplifică adaptorul Hot Shoe multi-interfață (MI Shoe). Folosiți noul microfon unidirecțional ECM-B1M sau noul kit adaptor XLR pentru a înregistra sunet de înaltă calitate, cu nivel minim de deteriorare.

Miniatură a broșurii
Descărcaţi broşura

Specificaţii şi funcţii

Rezoluție remarcabilă a senzorului CMOS, completată de motorul de imagine și capacitatea de reducere a vibrațiilor prin stabilizatorul de imagine pe 5 axe. Acoperire superbă a FA, viteză și urmărire superioare. FA a ochilor în timp real permite urmărirea ochilor animalelor. Surprinde momente decisive cu fotografierea în serie cu până la 10 cps. Funcții profesionale într-o construcție robustă și compactă, care oferă cu adevărat încredere, flexibilitate și libertate.
  • Senzor Exmor R CMOS Full Frame de 35 mm și 61,0 MP și motor de procesare a imaginii BIONZ X

  • Interval ISO standard de 100-32000

  • Focalizare automată hibridă rapidă cu detecția fazei, cu 567 de puncte în plan focal și detectarea contrastului, cu 425 de puncte

  • Fotografiere continuă rapidă până la 10 cps cu urmărirea focalizării automate/expunerii automate

  • Fiabilitate și confort în utilizare, pentru un flux de lucru profesionist

Compatibilitate obiectiv
Obiective Sony cu montură E
Tip de senzor
Senzor CMOS Exmor R Full Frame (35,7 × 23,8 mm) de 35 mm
Număr de pixeli (efectivi)
Aprox. 61,0 megapixeli
Sensibilitate ISO
Imagini statice: ISO 100-32000 (se pot seta valori ISO de la ISO 50 până la ISO 102400 ca interval ISO extins), AUTO (ISO 100-12800, limită superioară și inferioară selectabilă), Filme: Echivalent ISO 100-32000, Automat (ISO 100-12800, limite inferioară și superioară selectabile)
Durată de utilizare a bateriei (imagini statice)
Aprox. 530 de fotografii (vizor)/aprox. 660 de fotografii (monitor LCD) (standard CIPA)
Tip de vizor
Vizor electronic de 1,3 cm (tip 0,5) (color) UXGA OLED
Tip monitor
Tip TFT de 7,5 cm (tip 3.0)
Compania Sony este decisă nu doar să ofere produse, servicii și conținut care se concretizează printr-o experiență interesantă, dar și să depună eforturi pentru a-și atinge scopul de a avea impact zero asupra mediului înconjurător ca urmare a desfășurării activităților sale Aflați mai multe despre Sony și mediul înconjurător

Recenzii

Opiniile utilizatorilor