the quirky sony alpha 9 cuplu îmbrățișându-se în fața unor munți stâncoși

Doi sunt mai buni decât unul

Excentricul

Gândiți-vă la un fotograf sau la un videograf. Cel mai probabil acesta este extrem de specializat și lucrează izolat. Apoi, oferiți-i libertatea de a fi creativ. Pentru Beatrice de Guigne și Jeremie Pennequin, ideea de a lucra pe baza unui set de convenții este opusul creativității și libertății de care au nevoie pentru imaginile lor.

În schimb, Beatrice, fotograful și Jeremie, videograful lucrează împreună ca o echipă cu forță creativă cunoscută sub numele de The Quirky.

„Ce ne diferențiază? Nu știu”, spune Beatrice. „Poate pentru că suntem un cuplu, iar acest lucru este neobișnuit. După cum spune și numele nostru, suntem ciudați, de aceea am folosit această denumire. Majoritatea fotografilor își folosesc propriul nume. Nu vrem să facem acest lucru doar pentru că este util în afaceri, deoarece nu suntem așa în viața de zi cu zi.”
the quirky sony alpha 9 cuplu de nou-căsătoriți râzând în timp ce invitații aruncă bucăți de confetti

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/320s @ f/2.0, ISO 250

Același lucru este valabil și pentru Jeremie: „Ne place să colaborăm cu oameni asemenea nouă, cărora nu le plac convențiile sau să asculte de părinți. Acesta este motivul pentru care fotografiam în principal cupluri care se căsătoresc pe fugă, când mireasa și mirele pleacă într-un loc îndepărtat și se căsătoresc. Adorăm astfel de cupluri.” 

Membrii The Quirky au început să lucreze împreună acum 4 ani, când formau deja un cuplu. Beatrice era fotograf de aproape 10 ani, însă Jeremie lăsase în urmă cariera ca arhitect interior pentru a-și urma visul de a deveni videograf.

the quirky sony alpha 9 cuplu de nou-căsătoriți dansând

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/250s @ f/1.6, ISO 2500

Împreună cu ei călătoresc mai multe camere și obiective Sony. Jeremie folosește două camere Sony α7S II, precum și o cameră α7 III.

„Am început cu modelul α7S II datorită capacităților sale de fotografiere în condiții de iluminare slabă și stabilizării la nivelul camerei, caracteristici care îmi permit să fotografiez la ISO 100.000", explică el. „În general, camera mea principală este α7 III, dar apelez și la α7S II pentru ceremoniile din biserică și pentru petrecerea de seară, când trebuie să fotografiez în condiții de iluminare scăzută.”
the quirky sony alpha 9 siluetă a unei mirese stând pe o barcă având oceanul în spate

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/32000s @ f/2.0, ISO 250

Beatrice se bazează pe două camere Sony α9, făcând de curând trecerea de la un aparat DSLR profesional.

Deși la început a găsit bizar lucrul cu vizorul electronic, Beatrice îl consideră acum, la fel ca și alte caracteristici ale camerei α9, un avantaj: sunt patru motive principale pe care îmi place camera Sony α9: vizorul electronic cu zero cadre goale, declanșatorul silențios, uimitoarea focalizare automată și faptul că pot vedea expunerea prin vizor.”

Beatrice continuă să explice că, „atunci când toate aceste caracteristici se combină, știu că voi obține imagini pe care le pot folosi mai eficient în post-producție. De asemenea, pot împinge sensibilitatea și știu că imaginile pe care le obțin la sensibilități ridicate vor continua să arate extraordinar.”

the quirky sony alpha 9 cuplu de nou-căsătoriți râzând cu soarele apunând în spatele lor

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/1250s @ f/1.8, ISO 250

Cu un stil unic și cu o perspectivă specială asupra nunților, perechea și-a creat rapid un nume în fotografia și videografia de nunți în locul lor de baștină, Bordeaux, în sud-vestul Franței. Cu toate acestea, nu localnicii sunt cei pe care îi fotografiază cel mai adesea. De fapt, ei adoră să-i fotografieze pe britanicii, americanii și australienii care călătoresc în regiune pentru a se căsători.

the quirky sony alpha 9 siluete ale persoanelor dintr-o barcă și munții în depărtare

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/12800s @ f/2.0, ISO 250

„90% dintre clienții noștri nu sunt francezi. În Franța suntem foarte nepricepuți discursurile de nuntă”, râde Jeremie. „În timpul cinei, prefer discursurile în limba engleza. Americanii și englezii știu să-și exprime mai bine sentimentele.”
the quirky sony alpha 9 un cuplu coborând pe versantul unui munte ținându-se de mâini și râzând

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/800s @ f/1.8, ISO 320

Mulțumită mediilor sociale, The Quirky au acum posibilitatea de a călători în întreaga lume. „În acest an am fotografiat în Maroc, SUA, Australia, Italia, Islanda și Spania. 15 nunți au fost în străinătate. Mulțumită Facebook și Instagram, am fost în Hawaii acum 10 zile!”

În ceea ce privește obiectivele pe care le-au folosit în aceste locații variate, ambii utilizează obiective cu lungime focală de 35 mm, care în final ajută la îmbinarea fotografiilor și a clipurilor video intr-un singur proiect fluid.

the quirky sony alpha 9 proaspăt căsătoriți sărutându-se după ceremonie

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/1000s @ f/1.4, ISO 200

Jeremie folosește un obiectiv de la partenerul Sony, Zeiss, obiectivul Loxia 35mm f/2, în timp ce Beatrice folosește obiectivul Sony Zeiss Distagon 35mm f/1,4 T*. Cu scena fixată la o distanță focală de 35 mm, Beatrice poate trece la obiectivul său de încredere Sony 85mm f/1.4 GM pentru a obține portrete calde ale miresei, ale mirelui și ale tuturor oaspeților.

Scopul principal al duetului The Quirky este de a surprinde o zi specială într-un stil care reflectă caracterul miresei și al mirelui.

the quirky sony alpha 9 cuplu mergând pe o motocicletă prin nisip

© The Quirky | Sony α9 | FE 35mm f/1.4 ZA | 1/800s @ f/1.4, ISO 200

Beatrice rezumă frumos: „Sperăm că fotografiile noastre vor fi diferite. Încercăm să facem totul diferit. Nu fiecare nuntă are aceleași fotografii, pentru că fiecare cuplu este diferit. Încercăm să ducem creativitatea la noi și noi niveluri, chiar și după atâția ani.”

Produse prezentate

Béatrice de Guigné

Béatrice de Guigné | France

„Să pornim într-o aventură și să uităm de limite”
Jérémie Pennequin

Jérémie Pennequin | France

„Camera este stiloul meu, iar filmele sunt romanul pe care îl scrie”

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes