marcis baltskars sony a7rIII siluetele mirelui și miresei într-o barcă pe un lac

Nunți naturale

Marcis Baltskars

„Am certitudinea că nu există niciun cuplu în lume pentru care să nu pot crea fotografii de nuntă incredibile. Atunci când cuplurile au încredere în ceea ce fac, pot să capturez momente cu adevărat superbe și unice”, spune Marcis Baltskars, care este privit ca unul dintre cei mai buni fotografi de nuntă din lume.

La fel ca în cazul altor fotografi, rampa de lansare în fotografie a lui Marcis a fost dorința de a scăpa de viața la birou de la 9 la 17.

marcis baltskars sony a7rIII prim-plan cu mireasa și mirele

© Marcis Baltskars | Sony α7R III + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS | 1/250s @ f/2.8, ISO 100

„Am participat la o mulțime de cursuri de fotografie, conduse de unii dintre cei mai apreciați fotografi din Letonia. Am învățat cum să lucrez cu modele, stiliști și artiști de machiaj. Imaginile pe care le-am realizat în această perioadă au atras atenția pe rețelele de socializare, iar eu am început să primesc oferte. Nu a durat mult până când mi-am dat seama că aș putea deveni un fotograf profesionist, așa că mi-am asumat riscul.”

„Pentru mine, esența ultimilor 10 ani se leagă de a fi la locul potrivit în momentul potrivit. Nu am căutat și nu am făcut nimic pentru un anumit scop. Totul a început pe neașteptate, după care s-a rostogolit ca un bulgăre de zăpadă la vale. Niciodată nu am avut intenția de a mă specializa în fotografia de nunți, dar aveam senzația că era o meserie foarte căutată.”

marcis baltskars sony a7rIII siluetele mirelui și miresei într-o barcă pe un lac

© Marcis Baltskars | Sony α7R III + FE 85mm f/1.4 GM | 1/125s @ f/2.5, ISO 2000

Foarte mulți fotografi iubesc și în același timp urăsc nunțile. Presiunea este mare, pentru că nu o poți lua de la început, nu poți face fotografiile într-o altă zi, însă pe Marcis îl stimulează importanța evenimentului.

„Îmi place emoția pozitivă care învăluie ziua nunții. Este un sentiment incredibil să fii martor la un eveniment atât de frumos. Fiecare nuntă are ceva special!”

„Oamenii sunt atât de diferiți”, continuă el, „iar sarcina fotografului este să fie pe aceeași lungime de undă cu mirii. Este important ca un cuplu să aibă încredere în mine și în ideile mele. Adesea, aceste idei sunt spontane, deoarece condițiile meteo și lumina se schimbă tot timpul.”

marcis baltskars sony a7rIII mireasa și mirele cu hainele pline de vopsea sărutându-se pe o plajă

© Marcis Baltskars | Sony α7R III + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/2500s @ f/4.0, ISO 100

„De obicei, avem în vizor două sau trei locații, însă, în rest, improvizăm. Uneori, obținem cele mai frumoase fotografii pe marginea drumului, lângă pădurea sau pajiștea pe care am remarcat-o în trecere, iar lumina naturală este pur și simplu perfectă.”

„Îmi place să folosesc lumina naturală, rareori apelez la bliț. Fotografiez cu aparatul Sony α7R III, iar intervalul dinamic și sensibilitatea ridicată mă ajută să obțin imagini uluitoare chiar și în condiții de iluminare foarte slabă. Cheia este să observi unde se află lumina și să o folosești în avantajul tău.”

marcis baltskars sony a7rIII cuplu de nou-căsătoriți ținându-se de mână rezemați de marginea unui balon cu aer cald

© Marcis Baltskars | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 1/200s @ f/4.0, ISO 100

„Anul trecut, un cuplu a ales să se căsătorească într-un balon cu aer cald. A trebuit să ne trezim la 2 dimineața, iar ceremonia a început la ora 5, pentru a prinde răsăritul. Destinul și-a intrat în rol, iar balonul a aterizat pe o pajiște parcă desprinsă din basme, plină de rouă și lumini magice, unde am realizat superba fotografie”
marcis baltskars sony a7rIII mireasă și mire sărutându-se pe un câmp capturați printr-o pânză de păianjen

© Marcis Baltskars | Sony α7R III + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/125s @ f/18, ISO 1000

„Principalele motive pentru care folosesc camera α7R III se leagă de dimensiune și de calitatea imagini. Aparatul îmi oferă atât de multe informații, încât am foarte multă libertate în etapa de editare. Când realizez fotografiile de nuntă în stil de reportaj, nu am întotdeauna posibilitatea de a mă apropia atât de mult pe cât mi-aș dori sau s-ar putea să existe elemente nedorite la marginea fotografiei. Cu Sony α7R III, am 42 de milioane de pixeli, astfel că am rezoluția necesară pentru a decupa puțin din imagine fără a afecta rezoluția înaltă a acesteia.”

marcis baltskars sony a7rIII mireasă zâmbind pe bancheta din spate a mașinii

© Marcis Baltskars | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 1/125s @ f/4.0, ISO 500

„De asemenea, pot să fotografiez cu până la 10 cps pentru a surprinde momentul perfect. Am folosit și camera Sony α9, care îmi permite să fotografiez la 20 cps. Pot alege momentul perfect, în care lumina este optimă, iar emoția este intensă.”

„Un alt aspect esențial”, continuă el, „este obturatorul silențios, cu ajutorul căruia pot să fotografiez o nuntă fără a deranja cu sunetele necontenite ale camerei.”

marcis baltskars sony a7rIII mireasa și mirele îmbrățișându-se într-o pădure încadrați de copaci

© Marcis Baltskars | Sony α7R III + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS | 1/125s @ f/2.8, ISO 400

„Nu în ultimul rând, focalizarea automată este rapidă și fiabilă, iar mie îmi place faptul că am posibilitatea de a selecta punctul de focalizare folosind ecranul tactil. Astfel pot să fotografiez din diferite unghiuri, din care mi-ar fi imposibil să privesc prin vizor. Este un avantaj atât de mare.”

marcis baltskars sony a7rIII mireasă admirându-și rochia înainte de ceremonie

© Marcis Baltskars | Sony α7R III + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/500s @ f/2.8, ISO 160

În cele din urmă, o nuntă este o poveste care merită spusă și rememorată în sânul familiei și alături de prieteni, iar misiunea lui Marcis este aceea de a captura și de a spune povestea acelei zile, povestea relației cuplului.

„Sunt 100% concentrat pentru fiecare nuntă. Pentru participanți, nunta este o poveste care creează amintiri durabile, iar persoanele care nu au fost de față vor putea să-și creeze propria poveste bazându-se pe fotografiile mele.”

Produse prezentate

Mārcis Baltskars

Mārcis Baltskars | Latvia

„Cel mai bun lucru la o fotografie este că nu se schimbă niciodată, chiar dacă persoanele din ea se schimbă - Andy Warhol”

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes