sandra aberg sony alpha 7r3 mireasa pozează într-o atmosferă de pădure cețoasă cu antebrațul pe cap

Crearea unui univers prin modă

Sandra Åberg

„Pentru mine, imaginile de modă pot fi destul de neinteresante dacă se rezumă doar la haine”, spune Sandra Åberg. „Vreau să spun o poveste care să atingă și să emoționeze privitorul. Scopul unei fotografii reușite, chiar și a unei fotografii de modă”, explică ea, „este să te facă să simți ceva”. Specialistă în fotografiile de modă, de nuntă și portrete, Sandra lucrează în domeniu de 15 ani și a rămas captivată după ce s-a mutat la Milano, unde a fost „inspirată și intrigată de oameni și de industrie, de acel univers în care toată lumea creează ceva.” A dezvoltat un stil distinct, relaxat și romantic, bazat pe legături emoționale și teme de narațiune puternice, iar camera ei Alpha a contribuit la conturarea acestui stil, spune ea.

sandra aberg sony alpha 7r3 femeie în rochie albă deschide o poartă roșie

© Sandra Åberg | Sony α7R III + FE 85mm f/1.4 GM | 1/2500s @ f/1.4, ISO 2000

„Vreau să ofer oamenilor ceva de care să se îndrăgostească. Este vorba despre crearea sentimentului pe care l-ar avea dacă ar purta aceste haine, că s-ar simți frumoși sau liberi. Vreau să le arăt un univers din care vor să facă parte. Este esențial să lucrez bine cu modelele și stiliștii. De asemenea, prefer să fotografiez în natură, deoarece aceasta dă o doză de realism și oferă sentimentul de libertate și emoția pe care vreau să le transmit.” Deci, dacă emoția este cea care ajută imaginile să devină interesante, cum reușești să ajungi la emoție? Pentru Sandra, totul se rezumă la idei vizuale puternice și la comunicare. „Unul dintre aspectele care îmi plac la modă”, explică ea, „este că pot pune în cadru tot ce vreau și pot să creez acest univers exact așa cum îmi doresc. Când fotografiați femei, puteți face lucruri frumoase cu forme, posturi și haine. Dar, de asemenea, aveți posibilitatea să controlați expresia și starea de spirit, pentru un aspect rafinat și molcom sau puternic și îndrăzneț. Toate acestea se combină pentru a spune povestea.”

sandra aberg sony alpha 7r3 mireasa într-o rochie albă dantelată stă într-o atmosferă de pădure

© Sandra Åberg | Sony α7R III + FE 85mm f/1.4 GM | 1/1250s @ f/1.6, ISO 4000

Când lucrează cu modele, începe cu „aceste desene îngrozitoare care m-au tachinat toată viața! Pornind de aici, pot explica ce îmi imaginez că simte această fată și cum aș dori să transmit acest sentiment. Un alt aspect cheie se leagă de interpretarea abilităților modelului, pentru a obține ceva potrivit pentru modelul respectiv. Unele modele se pricep într-adevăr să râdă și par foarte volubile, în timp ce altele ar putea fi mai enigmatice sau să emită un altfel de sentiment. Totul se poate transforma într-o poveste.” Interacțiunea este esențială, iar pentru aceasta, camera α7R III este de foarte mare ajutor, spune Sandra. „Ținând cont de modul în care lucrez, simplitatea fotografierii este critică”, explică ea, „pentru că atunci când lucrez cu un model, nu am nevoie de distrageri. Vreau să trăiesc momentul alături de model, pentru a da viață poveștii. Obișnuiam să petrec atât de mult timp uitându-mă la cameră, dar acum, grație funcțiilor precum vizorul electronic al camerei α7R III, este mult mai ușor să mă joc cu subiectul decât cu setările.”

sandra aberg sony alpha 7r3 mireasa blondă cu voal în fața unui buchet cu pene și flori

© Sandra Åberg | Sony α7R III + FE 85mm f/1.4 GM | 1/100s @ f/2.0, ISO 400

Pentru a obține aspectul fin ce o caracterizează, Sandra folosește obiective rapide, ca T* FE 55mm f/ 1.8 ZA. Modul Sony de FA a ochilor și funcțiile de urmărire în timp real ale camerei α7R IV sunt indispensabile pentru stilul său de fotografiere. „Focalizarea perfectă este un aspect în legătură cu care nu trebuie să vă faceți griji”, explică ea. „În proiectele pentru Vogue și alte reviste de modă, este enervant când ai o imagine care arată perfect, dar apoi mărești și apar neclarități! FA a ochilor este atât de precisă încât aceste griji dispar complet. Fixezi și fotografiezi. Astfel, pot folosi diafragme mari pentru mai multă libertate de mișcare.” Intervalul dinamic și performanța ISO oferă imagini superbe, fapt care îi permite să-și răsfețe instinctele și să fotografieze cu precizie subiecte iluminate din spate. „Grație capacității senzorului de a reține detaliile”, explică ea, „nu mai trebuie să fiu atât de atentă la lucrurile care dispar în umbră. Este un nou mod de a fotografia. Și pentru că am un stil de fotografiere minimalist, acest lucru este util la editare. Uneori folosesc reflectoare și lumină de umplere, dar procesul trebuie să fie cât mai simplu. Nu-mi plac setările complicate.”

sandra aberg sony alpha 7r3 mireasă cu voal stând în fața unui buchet cu pene cu un trandafir în mâini

© Sandra Åberg | Sony α7R III + FE 85mm f/1.4 GM | 1/100s @ f/1.4, ISO 250

„Aceste noi tehnologii”, încheie Sandra, „se combină cu instinctele fotografilor și ne ajută să fim mai încrezători și mai creativi. Nu m-a interesat niciodată să mă joc cu setările camerei. Mă interesează să fotografiez, mă interesează subiectul din partea cealaltă a camerei și mă interesează să mă forțez să fac lucruri noi. Deci, pentru mine, α7R III pur și simplu funcționează perfect.”

Produse prezentate

Sandra Åberg

Sandra Åberg | Denmark

„Dacă ceva te emoționează și te sperie în același timp, înseamnă că probabil trebuie s-o faci!”

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes