spectatori într-o ambarcațiune, lângă un aisberg uriaș

Instantanee | Islanda cu Alpha 7 IV

Marcel Siebert

Te poți aștepta să descoperi orice într-o țară unde spiridușii își fac veacul și unde un bolovan care are propria adresă se înalță între două case pe un drum. Nu știm dacă fotograful Marcel Siebert a întâlnit spiriduși sau troli în Islanda – sau dacă a văzut vreunul, nu l-a surprins cu camera sa. Știm în orice caz că a fost fermecat de diversitatea lumii naturale de aici. Acest globe-trotter iubitor de natură, care locuiește în Allgäu și care petrece o mulțime de timp în mijlocul naturii și prin munți, ne vorbește despre câteva dintre aceste momente speciale.

„Ceea ce mă fascinează la această insulă din Atlanticul de Nord, Islanda, nu este doar varietatea și frumusețea peisajelor extrem de diverse; combinația acestora, uneori bizară, alteori mitică, este ceea ce atrage privitorul”, explică Marcel. „Acesta este sentimentul pe care vreau să-l transmit oamenilor care îmi privesc fotografiile, iar singura modalitate de a realiza asta este folosind echipamente fiabile, de cea mai bună calitate.”

Cu camera Sony Alpha 7 IV și obiectivele FE 24-70 mm f/2.8 GM II și FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II în rucsac, era perfect echipat pentru a-și atinge țelul ambițios.

mașină singuratică pe un drum islandez părăsit

© Marcel Siebert | Sony α7 IV + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/800s @ f/6.3, ISO 250

Compact și cântărind puțin peste un kilogram, noul teleobiectiv cu zoom FE 70-200 mm f/2.8 GM OSS II de la Sony este cel mai ușor din clasa sa, cântărind cu aproape 30% mai puțin decât predecesorul său. Greutatea sa redusă este perfectă pentru drumețiile prin munți și de-a lungul ghețarilor. În același timp, teleobiectivul cu zoom îmbunătățit G Master se remarcă aici prin calitatea imaginii. Asta se poate observa și în această fotografie a unui grup de drumeți într-o excursie pe un ghețar.

grup de drumeți urcând un munte

© Marcel Siebert | Sony α7 IV + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/1000s @ f/4.5, ISO 320

Obiectivul cu zoom standard FE 24-70 mm f/2.8 GM II de la Sony, nou și îmbunătățit, este ideal pentru a surprinde vastitatea impresionantă a peisajului. Cel mai mic și mai ușor obiectiv din clasa sa, cântărește doar 695 g, fiind cu mult mai ușor decât predecesorul său. Lungimea a fost scurtată cu 16 mm, iar volumul total a fost redus cu aproape 18%. Așadar, nu este surprinzător că obiectivul a devenit rapid noul favorit al lui Marcel în călătoria sa prin Islanda. „Am avut noul obiectiv 24-70 mm pe cameră în majoritatea timpului petrecut în Islanda și este extraordinar de ușor și fiabil pe orice vreme. Înalta sa calitate m-a convins pe deplin, atât pentru videoclipuri, cât și pentru fotografii”, spune Marcel. Aceste caracteristici rezumă perfect compatibilitatea sa universală pentru utilizare zilnică, satisfăcând în același timp cele mai riguroase cerințe de utilizare și privind calitatea imaginii.

cascadă islandeză într-un peisaj maiestuos

© Marcel Siebert | Sony α7 IV + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/1250s @ f/5.6, ISO 500

„Este ceva magic să vezi cum peisajele Islandei își schimbă tonalitatea și atmosfera”, ne vorbește Marcel încântat despre timpul petrecut în Islanda. „Pe de-o parte, avem un peisaj sterp, accidentat, cu cascade impresionante. Pe de alta, avem peisajul bizar de coastă, cu plaje uimitoare. Islanda oferă o diversitate care se întrepătrunde atât de strâns doar în foarte puține locuri de pe Pământ. Oricine a ajuns vreodată aici va înțelege rapid că spiridușii și trolii sunt la ei acasă în acest peisaj magic”, spune Marcel, care adaugă zâmbind: „Trăgându-mă din regiunea Allgäu, nu sunt străin de lumea miturilor și legendelor. Cine știe? Poate că există vreo legătură de rudenie între sufletele din Allgäu și Islanda.”

grup de drumeți urcând spre un ghețar

© Marcel Siebert | Sony α7 IV + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/1000s @ f/4.5, ISO 320

De la spiriduși și troli înapoi la civilizație. Sau cel puțin la o noțiune vagă de civilizație, dată de drumurile care se întind pe mulți kilometri și străbat peisajul. Trecutul și prezentul se îmbină aici, creând un moment cu totul special pe care Marcel îl împărtășește cu noi.

„Am realizat câteva fotografii superbe în Islanda cu noul obiectiv 24-70 mm GM II. Datorită sistemului compatibil de montare E-mount de la Sony, obiectivele se pot adapta pentru o mare varietate de camere și, bineînțeles, se pot utiliza în continuare și atunci când schimbi camerele”, conchide Marcel, subliniind un avantaj important oferit de echipamentul Sony. Tot ceea ce lipsea acum pentru a completa panorama călătoriei sale erau poneii sălbatici pentru care insula este faimoasă, printre atâtea alte lucruri. Marcel a reușit să-i surprindă într-un moment perfect și a împărtășit asta cu noi.

herghelie de cai islandezi pe un câmp

© Marcel Siebert | Sony α7 IV + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | 1/1250s @ f/3.5, ISO 200

Produse prezentate

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes