Focalizarea imaginii

Peter Neill | The Script

Această imagine îi prezintă pe cei de la The Script cântând la O2 Arena, Londra și am realizat-o pe 29 februarie 2020. A fost unul dintre ultimele concerte pe care le-am fotografiat înainte de intrarea lumii în carantină. Această imagine semnifică ceva ce lipsește din viața noastră de mai bine de un an. Este, de fapt, o panoramă cu mai multe imagini pe care am fotografiat-o din mână cu Sony Alpha 7R III și obiectivul FE 85mm f/1.4 G Master, cu diafragma setată larg deschis.

Am vrut să am o adâncime mică de câmp, deoarece nu este ceva ce vezi la o fotografie panoramică. De obicei, imaginile panoramice sunt fotografiate cu un obiectiv superangular, așa că nu poți obține niciodată o adâncime de câmp atât de mică, iar imaginea pare destul de cinematografică.

Deoarece lucrez cu The Script din 2011, ei îmi oferă libertatea de a fi pe scenă în timpul spectacolelor. Faptul că sunt în turneu îmi oferă luxul de a-mi asuma riscuri creative precum această fotografie; nu poți risca să încerci ceva atât de creativ dacă fotografiezi trupa doar câteva melodii sau într-o singură seară din turneu.

trupa The Script pe scenă în fața unui public uriaș © Peter Neill | Sony α7R III + FE 85mm f/1.4 GM | 1/200s @ f/1.4, ISO 500

După câteva spectacole, îmi dau seama de când se vor întâmpla anumite momente, așa că mă asigur că sunt poziționat într-un loc bun pentru fotografiat. Pentru această imagine, am stat nemișcat într-un loc, am făcut o poză, apoi m-am întors, am făcut o altă poză de la șold etc. În total, am făcut opt imagini cu orientare portret în 5 secunde. Acestea au fost apoi asamblate automat cu ajutorul Adobe Lightroom. Am mai lucrat încă 10 minute în Adobe Photoshop pentru a retușa câteva părți care nu erau perfect aliniate.

Trupei îi place la nebunie. Nu am avut încă ocazia, din cauza carantinei, dar am stabilit de mult timp cu Danny, solistul, să merg la el acasă și să măsor spațiul în care vrea să pună pe perete acest cadru și apoi să fac cel mai mare imprimeu posibil pentru acel loc.

Am lucrat cu trupe în studio în timpul carantinei, dar nu se compară cu un concert live; atât pentru mine, cât și pentru muzicieni, artistul este doar pe jumătate artist fără public.

Produse prezentate

Peter Neill

Peter Neill | UK

„Peter Neill este cel mai rezistent fotograf pe care l-am cunoscut. Pur și simplu nu mai suntem nevoiți să apelăm la serviciile altcuiva. - Mark Sheehan, The Script”

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes