Focalizarea imaginii

Maaike Ronhaar | Jevin de Groot ‘Temple Fang’

Am știut imediat că mi-a reușit această fotografie. Întotdeauna am o presimțire când surprind un moment minunat. Fotografia este cu Jevin de Groot, unul dintre cei doi chitariști ai trupei Temple Fang. Am urmărit trupa ca fotograf documentarist încă de la începuturile ei, iar aceasta a fost prima dată când i-am însoțit peste granița dintre Olanda și Germania.

Au cântat la Festivalul Umsonst & Drinnen de la Lohr am Main. A fost un weekend grozav; scena a fost imensă și au cântat o mulțime de trupe grozave. Era luna mai 2019 și nimeni nu avea nicio grijă pe lume și nici nu știa ce va aduce anul următor.

chitarist pe scenă cântând cu ochii închiși © Maaike Ronhaar | Sony α7R III + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/160s @ f/3.5, ISO 2500

Jevin este un chitarist extraordinar, se apleacă și își mișcă tot corpul în timp ce cântă. Întotdeauna mi-e teamă să arunc o privire în spatele camerei, deoarece totul se mișcă atât de repede în timpul spectacolelor și nu vreau să risc să pierd un alt moment al lui sau al restului trupei. Imaginea este foarte specială și datorită adâncimii de câmp. Fața lui este clară, dar restul imaginii este puțin neclară. A fost perfect sincronizată, combinată cu puțin noroc. Este întotdeauna foarte dificil atunci când fotografiezi muzică, deoarece nu știi niciodată ce va face lumina în continuare – se poate schimba într-o clipă.

Întotdeauna îmi setez camera Sony Alpha 7R III pentru a avea aceleași setări de bază, o viteză a obturatorului de 1/160 sau 1/200, iar apoi diafragma este foarte mare, care este de obicei f/2,8 sau f/3,5 pe obiectivul meu Sony FE 24-70 mm f/2,8 G Master. Acest obiectiv este obiectivul meu preferat, deoarece este bun în orice situație, în special atunci când fotografiez concerte sau documentare. Combinat cu senzorul de 42 de megapixeli al camerei Sony Alpha 7R III, îmi oferă o mare flexibilitate atunci când fotografiez și editez.

Fotografiez bazându-mă pe intuiție, încerc mereu să simt momentul, mai degrabă decât să fiu prea preocupat de locul în care mă aflu sau de cum arată compoziția. Jevin mi-a spus că imaginile mele sunt un catalizator pentru trupă – realizez imagini care reflectă modul în care ei simt muzica, este o colaborare extraordinară. Ai fluxul trupei și apoi ai publicul și energia pe care o aduce. Eu încerc să surprind această energie.

După concert, când stăteam la computer și mă uitam la imagini, inima a început să îmi bată cu putere. Eram atât de entuziasmată că am făcut această fotografie. A surprins totul. Totul este pur și simplu perfect.

Produse prezentate

Maaike Ronhaar

Maaike Ronhaar | Netherlands

„Prin imaginile mele, doresc să vizualizez magia muzicii și artiștii care o creează”

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes