Focalizarea imaginii

Danas Macijauskas | Surprinderea momentului perfect

Tipul ăsta are probleme. E pe cale să fie înghițit de valuri.

Surferul trebuie să reacționeze, pentru că valul se va închide, iar când se va închide, va fi ca și cum s-ar afla într-o gigantică mașină de spălat. Se va rostogoli violent timp de aproximativ 40 de secunde sub apă. Va lua o gură mare de aer pe care o va ține sub apă, în timp ce va aștepta ca un jet ski să vină să îl ridice. 

Am aflat despre acest loc de surf numit Dungeons, din Cape Town, de la un prieten, cu o zi înainte de a realiza această imagine. Acesta știa că marea va fi agitată și, cum valurile atât de mari sunt neobișnuite vara în Africa de Sud, mi-am dat seama că voi avea minunata ocazie să fac fotografii impresionante. Nu ratez nicio ocazie de a face fotografii de surfing!

Nu mă așteptam ca valurile să fie atât de mari. Valurile ca cel din fotografie sunt periculoase, chiar mortale. Trebuie să știi ce faci și, dacă cazi, trebuie să fii pregătit pentru ce va urma. Dar, în același timp, tocmai de aceea apreciez enorm astfel de momente, adică omul care cucerește natura, chiar dacă doar pentru o clipă.

surfer pe cale să fie lovit de un val uriaș

© Danas Macijauskas | Sony α7 III + FE 70-300mm f/4.5-5.6 G OSS | 1/2000s @ f/6.3, ISO 125

Imaginea a fost realizată de pe o barcă cu Sony Alpha 7 III, folosind teleobiectivul cu zoom Sony 70-300 mm f/4.5-5.6 G OSS, unul foarte bine construit, precis și polivalent. Am fotografiat o întreagă secvență cu tipul care face surf, de când începe până când valul se închide și nu-l mai vezi, și toate cadrele sunt superb focalizate. Camerele Sony Alpha sunt atât de bune la urmărirea subiecților, în special atunci când pot fixa fața unui subiect. Mă ajută foarte mult, în special în stilul meu de fotografie. 

Mă extaziază frumusețea acestei scene. Puterea naturii îmbinată cu entuziasmul și curajul acestor surferi amatori de valuri mari. Surferii pot aștepta luni întregi un val ca acesta. Nu dorm în noaptea dinainte, pentru că sunt foarte entuziasmați, și apare un astfel de moment în care lovesc un val masiv și frumos. Apoi vine partea cea mai înspăimântătoare, închiderea valului, și, pentru o fracțiune de secundă, surferul este cuprins atât de emoție, cât și de teamă.

Îmi place totul la această imagine și povestea din spatele ei și mai mult. Înseamnă foarte mult pentru mine și nu voi uita niciodată oamenii care m-au ajutat să revin la fotografie și să n-o abandonez. Din acest motiv, este singura dintre imaginile mele pe care o am agățată pe perete. 

Produse prezentate

Danas Macijauskas

Danas Macijauskas | Lithuania

„Tot ce avem este prezentul. Trebuie să privim ziua de ieri ca pe o lecție, ziua de mâine ca pe o posibilitate, iar ziua de astăzi ca pe cel mai bun moment al vieții noastre”

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes