Focalizarea imaginii

Andrea Frazzetta | Surferele arctice

Imaginea face parte dintr-un proiect la care lucram, dedicat fotografierii a două sportive, Aline Bock și Lena Stoffel, care călătoriseră în Insulele Loftofen pentru a naviga prin apele înghețate. Cele două surfere arctice sunt mânate de fascinația lor pentru sport și, de asemenea, de natura neatinsă, de frumusețea, asprimea și imprevizibilitatea Arcticului.

Dar proiectul a devenit mult mai mult decât un simplu reportaj despre surfingul în Arctic. Această misiune mi-a oferit o oportunitate de a dezvolta un simţ al explorării vizuale a relației dintre oameni și mediul extrem.

Surferele arctice Aline Bock și Lena Stoffel, sub lumina nordică din Kabelvag, Lofoten. © Andrea Frazzetta | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 2s @ f/3.5, ISO 12,800

Am realizat această fotografie chiar înainte de miezul nopții. Temperatura era aproape de îngheț, iar Aline și Lena sunt înfățișate admirând aurora boreală peste fiordul Hopsfjorden, pe insula Austvågøy. Acest frumos fiord are o apă liniștită, dar înghețată, unde puteți vâsli cu ușurință și admira munții înzăpeziți din jur.

În acea seară le urmăream pe Aline și Lena în timp ce se plimbau în jurul fiordului, când le-am observat stând în această poziție. Mi-am dat seama că, pe fundalul fiordului, al munților și, bineînțeles, al luminilor nordului, ar fi o imagine grozavă. Așa că am atașat la aparatul Sony Alpha 7R III obiectivul G Master cu FE de 16-35 mm, f/2,8. Am făcut tot ce am putut pentru a maximiza cantitatea de lumină vizibilă pe care o puteam captura, am setat diafragma obiectivului la f/3,5 și am folosit o sensibilitate ridicată, ISO 12.800. Aceste setări mi-au permis să las lumină să pătrundă, menținând în același timp o adâncime bună a câmpului și o claritate excelentă a imaginii. Bineînțeles, am folosit un trepied pentru a menține camera perfect nemișcată. Apoi le-am rugat pe cele două surfere să rămână nemișcate în timpul realizării expunerii.

A fost interesant să obțin fotografia deoarece, în ciuda faptului că era noapte, zăpada a acționat ca un uriaș reflector pentru lumina slabă venită din cer și, de asemenea, din casele unui sat din depărtare.

Realizarea unei astfel de imagini ar fi fost practic imposibilă în urmă cu doar câțiva ani, înainte să existe aparate precum Sony Alpha 7R III. Senzorul de 42,4 milioane de pixeli face diferența, oferind detalii incredibile și capacitatea de a obține o imagine foarte clară și fără zgomot, chiar și atunci când fotografiați la setări de sensibilitate atât de ridicate. Camera mi-a dat posibilitatea să obțin niște imagini extraordinare pentru proiect, în care surprind nu numai surferele, ci și peisajele uluitoare și fiordurile incredibile.

Produse prezentate

Andrea Frazzetta

Andrea Frazzetta | Italy

„Pentru mine, fotografia reprezintă un instrument ideal pentru explorare. Un mod de a descoperi lumea, alte persoane și o mai mare parte din mine”

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes