Focalizarea imaginii

Tomasz Markowski | Ciocnire

Această imagine spune o poveste tragică. Este finalul primei etape a Turului Poloniei, iar ciclistul olandez Dylan Groenewegen se prăbușește cu doar câțiva metri înainte de linia de sosire, după ce s-a ciocnit cu compatriotul său Fabio Jakobsen. Se poate vedea emoția de pe fețele tuturor. Se poate vedea impactul, forța și dinamica ciclismului, dar nu dezvăluie rănile ciclistului.

grup de bicicliști ciocnindu-se de bariere în timpul unei curse © Tomasz Markowski | Sony α9 + FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS | 1/3200s @ f/6.3, ISO 1250

Ca de obicei, m-am aliniat în apropierea liniei de sosire într-un grup de fotografi. Cu toții așteptam cu nerăbdare finalul cursei, iar eu aveam în mână camera mea Sony Alpha 9 și obiectivul FE 100-400 mm G Master, gata să surprind obișnuitele gesturi de victorie ale ciclistului câștigător.

Atunci când acopăr evenimente de ciclism, mă deplasez în diferite puncte ale cursei pe motocicletă, așa că este important pentru mine să folosesc o cameră foto ușoară și nu prea mult echipament. Din acest motiv, Sony Alpha 9 și obiectivul FE 100-400 mm G Master sunt ideale pentru mine; oferă o calitate excelentă a imaginii, dar și dimensiunea și greutatea sunt ideale pentru a acoperi evenimente cicliste în mișcare rapidă, cum ar fi Turul Poloniei.

În timp ce cicliștii se apropiau de linia de sosire, Groenewegen a deviat de la linia sa, virând spre bariera din dreapta și lăsându-i puțin loc lui Jakobsen, ceea ce l-a făcut pe acesta să se prăbușească peste baricadă. Cei doi concurau pentru primul loc și se deplasau cu aproximativ 80 de kilometri pe oră.

Fără mulțimi sau încurajări din cauza restricțiilor Covid-19, se auzea vuietul bicicletelor care se loveau de barierele metalice; sunetul bicicletelor care se ciocneau între ele. Apoi au fost câteva momente terifiante de liniște. Următoarele câteva ore au fost decisive pentru viața lui Fabio Jakobsen. Jakobsen a suferit răni grave, a fost supus unei operații de cinci ore și a petrecut o săptămână la terapie intensivă. Groenewegen și-a rupt clavicula.

Vestea bună este că atât Fabio, cât și Dylan s-au întors în pluton și concurează din nou. În ceea ce mă privește, fotografia a fost premiată cu locul 3 în competiția World Press Photo din acest an. Aceasta arată cum, atunci când fotografiază sporturi, fotografii trebuie să fie atenți și gata să surprindă orice se poate întâmpla într-o fracțiune de secundă. Totul se poate schimba incredibil de repede, așa că este important să avem camerele și obiectivele care să ne permită să fotografiem acele fracțiuni de secundă.

Produse prezentate

Tomasz Markowski

Tomasz Markowski | Poland

„Expune privirii ceea ce, fără tine, probabil nu ar fi fost văzut niciodată - Robert Bresson”

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes