teja lisjak ținându-și camera fx30 cu obiectivul de 18-105

FX30 | Un bilet la cinematografie

Teja Lisjak

Care este povestea din spatele acestui film?

În scurtmetrajul meu, iau cu mine spectatorii într-o călătorie cinematografică pe străzile pline de viață ale Lisabonei și prin peisajele calme ale coastei Algarve. Folosind FX30, evidențiez caracteristicile mele preferate pe care le oferă această cameră și povestesc cum mă ajută să călătoresc și să mă conectez cu oameni din întreaga lume.

Care au fost primele tale impresii când ai filmat cu FX30?

Corpul camerei a ieșit cel mai tare în evidență. Include o gamă de orificii precum cele pentru trepied, ideale pentru montarea accesoriilor sau așezarea camerei pe un suport. Îmi place și că are 26 de megapixeli pentru cadre statice, o rezoluție chiar mai înaltă decât cea cu care fotografiez de obicei cu camera mea Sony Alpha 7S III, asigurându-mi o calitate excepțională atât pentru fotografii, cât și videoclipuri.

teja lisjak stând pe stradă cu camera ei sony fx30

© Gareth Davies

Care este caracteristica ta preferată a camerei și de ce?

Fără niciun dubiu, este capacitatea de a încărca LUT-uri personalizate direct în materialul filmat, cu flexibilitatea fie de a filma cu aspectul respectiv specific, fie doar de a-l previzualiza. În mod obișnuit, suprapun un LUT când încep editarea pentru a vedea aspectul potențial al materialului filmat și a transforma procesul de editare într-unul mai distractiv din punct de vedere vizual. Această caracteristică face mai plăcut întregul act de filmare, mai ales din moment ce ador culorile și procesul de gradație.

prim-plan al unui ecran rabatat sony fx30

Ai folosit mai multe obiective Sony pentru filmare – care a fost preferatul tău?

Obiectivul 35mm f/1.4 GM a fost incredibil în situații cu lumină scăzută, iar PZ 10-20mm f/4 G mi-a permis să obțin cadre cu adevărat creative (fixându-mi trepiedul pe talie cu o curea). Însă preferatul meu este 18-105mm f/4 G OSS. În special când călătoresc, tind să optez pentru un obiectiv care este atât util, cât și versatil, și-mi dă voie să surprind tot ce vreau, de la cadre largi la prim-planuri. Nu este deloc eficient să schimbați obiectivele constant, și s-ar putea să și ratați unele momente speciale.

sony fx30 cu obiectivul de 18-105 atașat

Ce scenă ți-a plăcut cel mai mult să filmezi și de ce?

Mi-a plăcut cel mai mult să filmez scenele în care am folosit un suport cu ventuză ca să montăm camera pe diferite părți ale mașinii, cum ar fi pe parbriz. Ca să ne asigurăm că obținem expunerea și încadrarea corecte, am conectat-o și la aplicația Sony Imaging. E cu adevărat de mare ajutor să aveți o cameră atât de ușoară și compactă pentru a surprinde cadre pe care în mod normal nu le-ați putea obține – să spunem că am întors niște capete când am filmat aceste cadre!

teja lisjak atașându-și camera sony fx30 pe geamul unei mașini

© Gareth Davies

Câteva impresii de final?

FX30 este incredibilă, în special pentru cei care-și doresc să-și înceapă parcursul în domeniul cinematografiei sau au nevoie de o cameră suplimentară perfectă. Avantajele unui senzor APS-C înseamnă că puteți obține obiective incredibile și multe opțiuni la un preț accesibil. Filmez și mult conținut în format scurtmetraj și e excelent să am această opțiune în geanta mea mai mică pentru cameră ca echipament la îndemână. Totuși, nu uitați: chiar dacă echipamentul contribuie la materializarea viziunii voastre, povestea este cea care oferă substanță elementelor vizuale și lasă o impresie de durată.

Produse prezentate

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes