mathias kniepeiss ținând o cameră sony alpha 1 cu obiectivul gm II cu fe de 24-70

Volei cu piciorul | Testarea noului obiectiv GM II cu FE de 24-70 mm, f/2,8

Mathias Kniepeiss

Laureatul fotograf Mathias și-a transformat pasiunea într-o profesie în urmă cu 18 ani, iar acum lucrează pe tot globul ca fotograf, director creativ și vorbitor. „Să mă scufund în alte lumi și culturi”, spune Mathias, „să cunosc oameni și locuri uimitoare din întreaga lume este cel mai frumos cadou pentru mine și sunt foarte recunoscător și norocos că pot face ceea ce iubesc!”

Când i s-a oferit ocazia de a testa noul obiectiv GM II cu FE de 24-70 mm, f/2,8, Mathias nu a stat deloc pe gânduri și spre norocul său, avea deja pregătită misiunea perfectă la Eilat, Tel Aviv: Cupa Mondială de volei cu piciorul de la Marea Roșie.

Care a fost prima dvs. impresie despre obiectiv?

Când am manevrat prima dată obiectivul, am rămas imediat uimit de calitatea construcției și de senzația de calitate înaltă. Este vizibil mai mic decât versiunea anterioară și destul de ușor, ceea ce este un avantaj enorm pentru mine. În meseria mea călătoresc foarte mult, iar atunci când port câteva corpuri și numeroase obiective, accept cu recunoștință orice avantaj legat de greutate!

Mi-a plăcut în mod deosebit inelul de tensionare a zoomului. Când l-am configurat așa cum trebuie, aproape că am simțit că folosesc un obiectiv cu distanță focală fixă. Distanța focală nu s-a schimbat deloc, dar când am configurat obiectivul la cea mai mică setare, mecanismul a fost foarte fluid și am putut schimba distanțele focale foarte rapid. Nu aș fi avut atât de multe fotografii de acțiune reușite fără acțiunea rapidă a zoomului. De asemenea, inelul pentru controlul manual al diafragmei este un punct de atracție, în special pentru videografii sau fotografii care preferă metodele clasice.

jucător de volei cu piciorul se întinde pentru a ajunge la minge cu piciorul

© Mathias Kniepeiss | Sony α1 + FE 24-70mm f/2.8 GM II | 1/2500s @ f/2.8, ISO 100

De asemenea, echilibrul noului obiectiv pe corpurile mele Alpha 1 și 9 II a fost mult îmbunătățit. Un obiectiv mai greu poate adăuga uneori prea multă greutate în partea din față, ceea îngreunează reacțiile atunci când urmărești acțiunea.”

Cum ați considerat viteza de focalizare automată a noului obiectiv în comparație cu versiunea dvs. existentă?

Noul sistem de focalizare automată este semnificativ mai rapid, ceea ce îmi oferă noi posibilități și îmi permite să-mi dezlănțui creativitatea! A schimbat complet modul în care am abordat fotografierea - fiind capabil să-mi „prind” subiecții mai devreme și să am încredere că urmărirea cu focalizare automată nu va avea probleme să țină pasul. Am descoperit că am reușit să schimb unghiurile și distanța focală foarte rapid în timpul unei serii de fotografii, iar acest lucru îmi oferă o gamă cu totul nouă de oportunități. Am început să filmez cu Alpha 9 II, iar când am trecut la Alpha 1, am fost nerăbdător să văd dacă obiectivul poate ține pasul cu cele 30 de cadre pe secundă pe care le oferă Alpha 1... Absolut nicio problemă! Aproape că este prea rapid pentru ochiul uman.

doi jucători de volei cu piciorul ating mingea cu picioarele deasupra fileului

© Mathias Kniepeiss | Sony α1 + FE 24-70mm f/2.8 GM II | 1/8000s @ f/2.8, ISO 200

Fluctuațiile focalizării sunt foarte bine suprimate cu acest obiectiv. Ați remarcat acest aspect?

Sincer să fiu, inițial nici nu am remarcat această îmbunătățire! Dar când am schimbat rapid focalizarea de la prim-plan la fundal, am putut vedea că încadrarea nu s-a schimbat deloc. E ca și cum nu mai există nicio fluctuație în ceea ce privește focalizarea!

doi jucători de volei cu piciorul întinzându-se spre minge la amurg

© Mathias Kniepeiss | Sony α1 + FE 24-70mm f/2.8 GM II | 1/1000s @ f/4.0, ISO 640

La final, doriți să ne împărtășiți și alte impresii?

Acest obiectiv este o adevărată capodoperă, mai cu seamă că are o distanță focală atât de versatilă. Calitatea imaginii m-a uluit; efectul de bokeh de la capătul de 70 mm este atât de fin, iar claritatea marginilor la 24 mm a fost mult mai bună decât mă așteptam.

Sunt un fan al obiectivelor Sony încă de când am cumpărat pentru prima dată un aparat Alpha, acum mulți ani. Pentru mine, diferența dintre o fotografie bună și o fotografie uimitoare este întotdeauna făcută de calitatea și efectul de bokeh al obiectivului și întotdeauna am simțit că echipamentul meu Sony s-a descurcat excelent în aceste aspecte. Acest nou obiectiv G Master II nu face excepție. Chiar și cu senzorul de înaltă rezoluție de pe camera Alpha 1, pot vedea că obiectivul este mai mult decât capabil să surprindă chiar și cel mai mic detaliu. Știu că nu va trebui să-mi fac griji cu privire la performanța și compatibilitatea obiectivelor mele cu orice caracteristici pe care le va aduce o nouă generație de camere!

Produse prezentate

Mathias Kniepeiss

Mathias Kniepeiss | Austria

„În fotografie, nimic nu este imposibil, fie pentru a documenta povestiri și a le reda eternității, fie pentru a crea universuri noi”

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes