gimnastă sărind prin barele paralele

Imagini legendare din sport

Thomas Lovelock

Numele meu este Thomas Lovelock și fotografiez lumea sportului de mai bine de 20 de ani. M-am specializat în fotografia sportivă și de portret pentru unele dintre cele mai importante mărci și evenimente sportive din lume, pentru reviste și publicații din întreaga lume și din Londra mea natală.

Îi fotografiez pe unii dintre cei mai buni sportivi din lume; pasiunea și abnegația prin care au devenit mai rapizi și mai buni în ceea ce fac sunt incredibile. Este un privilegiu să-i poți fotografia, dar este și o provocare; de fiecare dată când ei devin mai rapizi și mai buni, și eu trebuie să țin pasul.

Ai fost unul dintre primii fotografi profesioniști care au testat Sony Alpha 1. Care au fost primele tale impresii și care sunt cele mai importante funcții pentru tine?  

Sony Alpha 1 este un pas înainte față de orice cameră pe care am folosit-o înainte. În domeniul meu, viteza focalizării automate și capacitatea de fotografiere continuă fac diferența; această cameră reprezintă un progres semnificativ și aduce un plus la ambele capitole. Noul procesor, cuplat cu cardurile CF Express de tip A o transformă în cea mai rapidă cameră Sony pe care am folosit-o vreodată. Îmi place că Sony a păstrat corpul și ergonomia foarte asemănătoare cu Alpha 9 II. Când lucrez cu viteză mare în condiții incredibil de dificile, familiarizarea cu camera este esențială. Detaliile din vizorul electronic sunt incredibile. Nici măcar nu-ți poți da seama că este electronic și nu optic. Cu o tehnologie excelentă și componente care funcționează perfect împreună, un produs devine mult mai mult decât suma pieselor din care este alcătuit, iar acest lucru este perfect adevărat în cazul camerei Alpha 1.

ciclist merge doar pe roata din spate în pădure

© Thomas Lovelock | Sony α1 + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/2000s @ f/3.2, ISO 2500

Cum crezi că aceste îmbunătățiri tehnologice vin în sprijinul fluxului tău de lucru și îți stimulează creativitatea?

Focalizarea automată este cu un nivel peste orice am folosit înainte, iar rata de 30 de cadre pe secundă îmi permite să surprind toate momentele care fac ca o imagine a sportului să fie extraordinară. Mai mult decât atât, cu senzorul de 50 MP am posibilitatea să decupez mai mult imagine și să păstrez o calitate finală suficient de bună pentru fotografia sportivă. În acest sens, Alpha 1 este un instrument unic pentru fotografia sportivă și mă va ajuta să surprind toate aceste expresii și mișcări specifice.

gimnast sărind peste barele paralele

© Thomas Lovelock | Sony α1 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS | 1/2000s @ f/2.8, ISO 800

Ce alte funcții ies în evidență pentru tine și în ce scenariu?

Am fost impresionat de îmbunătățirea detectării ochilor a sistemului de focalizare automată în timp real. În timp ce fotografiam gimnasta evoluând la paralele, în mișcarea în care ea se rotește sărind de pe o bară pe alta, există o fracțiune de secundă în care îi poți vedea fața pe cameră, iar Alpha 1 i-a fixat ochii de fiecare dată. Este realmente uimitor!

gimnastă ținându-se de barele paralele

© Thomas Lovelock | Sony α1 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS | 1/2000s @ f/2.8, ISO 1250

Obiectivele/accesoriile sunt o altă componentă esențială a fotografiei și a filmării. Ce obiective și accesorii ai folosit pentru testul inițial și de ce?

Pentru această sesiune de gimnastică am folosit obiectivele GM cu FE de 70-200 mm, f/2,8 și GM cu FE de 24-70 mm, f/2,8. Le-am ales pentru a mă asigura că pot captura fiecare mișcare controlată fin, dar de la o distanță suficient de sigură pentru a le oferi sportivilor spațiu să execute exercițiile fără cusur. Combinația acestor 2 obiective a acoperit toate distanțele focale de care aveam nevoie, lăsând în același timp spațiu pentru rafinarea compoziției. De asemenea, am folosit aceste 2 obiective pentru ciclism montan, cu adăugarea obiectivului GM cu FE de 12-24 mm, f/2,8, care-mi oferă o perspectivă foarte largă.

femeie pe o bicicletă de munte în pădure

© Thomas Lovelock | Sony α1 + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/2500s @ f/4.0, ISO 4000

Ce sfaturi le-ai oferi fotografilor aspiranți care vor să-ți calce pe urme?  

Aș sfătui întotdeauna fotografii aspiranți să experimenteze și să încerce lucruri diferite. Pozele care ies în evidență pentru mine sunt cele în care știi că fotograful a încercat ceva diferit. Cei care reușesc să surprindă o altă dispoziție, mișcare, esența unui moment dintr-un unghi diferit sau dintr-o dimensiune neașteptată. Nimeni nu a ajuns niciodată mare făcând același lucru ca toți ceilalți.

gimnastă cu capul în jos pe barele paralele

© Thomas Lovelock | Sony α1 + FE 70-200mm f/2.8 GM OSS | 1/2500s @ f/2.8, ISO 1250

Ai câteva ultime cuvinte, mulțumiri sau un ultim sfat pentru cititorii noștri?

Faceți mereu lucruri interesante!

Produse prezentate

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes

Articole corelate