miri stând în dreptul unei arcade din cărămidă

Autenticitate în portretele de nuntă

Kate Kirkman

„Fotografiile pe care le fac devin amintiri”, explică fotograful Kate Kirkman. „O zi de nuntă este cea mai importantă din viața unui cuplu, iar atunci când începeți să vă gândiți la acea zi, vă gândiți la momentele surprinse în fotografii și acestea devin reale. Vă puteți aminti sunetele, mirosurile, emoțiile. Fără acele fotografii, amintirile se pot estompa. Fotografiile acționează ca declanșatoare vizuale pentru acele amintiri, astfel încât încrederea pe care o au mirii față de fotograful lor este uriașă”.

miri ținându-se de mână pe un câmp © Kate Kirkman | Sony α9 II + FE 85mm f/1.8 | 1/320s @ f/3.5, ISO 64

În ceea ce o privește pe Kate, aparatul său de încredere Sony Alpha 9 II este elementul perfect pentru surprinderea tuturor aceste amintiri. „Este o cameră minunată pentru fotografierea nunților”, explică aceasta. „O asociez cu obiectivele G Master cu FE de 24-70 mm. f/2,8, cu FE de 135 mm, f/1,8 și cu FE de 70-200 mm, f/2,8 și am și obiectivul cu FE de 85 mm, f/1,8 și obiectivul macro cu FE de 50 mm, f/2,8 , care este excelent pentru surprinderea micilor detalii”.

prim-plan cu miri ținându-se de mână © Kate Kirkman | Sony α9 II + FE 85mm f/1.8 | 1/320s @ f/3.5, ISO 125

„Ceea ce cuplurile își doresc legat de fotografiile de nuntă este autenticitatea”, ne spune Kate, „vor să arate cât de mult se iubesc, dar vor să simtă că momentele sunt autentice. Așa că le vorbesc mirilor despre două lucruri, dintre care unul este atingerea fizică. De multe ori, îi spun mirelui: „trebuie să fie clar că nu este sora ta!” Celălalt lucru este expresia și a spune mirilor să reflecte în expresiile lor din exterior modul exact în care se simt în interior. Și, desigur, cuplul trebuie să trăiască momentul, mirele nu se poate gândi la ceea ce va spune în discursul său!”

miri îmbrățișându-se pe un balcon © Kate Kirkman | Sony α9 II + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/250s @ f/6.3, ISO 5000

Când are numai 20 de minute pentru a realiza fotografiile de care aveți nevoie, Kate trebuie să fie cât mai rapidă și mai flexibilă posibil atunci când fotografiază. Aceasta realizează fotografiile împreună cu soțul său, Brent, cei doi lucrând cu cât mai puține întreruperi, pentru a surprinde cât mai mult posibil. „Fără îndoială, camera Alpha 9 II mă ajută să fotografiez mai repede și să fiu mai relaxată, spune Kate. „Încurajez cuplul să meargă și să se miște puțin mai mult decât atunci când fotografiam cu un DSLR. Indiferent dacă folosesc funcția de focalizare automată a ochilor, care este incredibil de utilă sau doar urmărirea standard cu focalizare continuă, camera este atât de eficientă la focalizare. Oferă cuplului, dar și mie, mai multă libertate, ceea ce este minunat, deoarece contribuie la îmbunătățirea imaginilor. Pot să abordez mai creativ distanțele focale și diafragmele și nu mai am nicio grijă cu privire la faptul că s-ar putea ca imaginile să nu fie focalizate”.

miri stând lângă un port © Kate Kirkman | Sony α9 II + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/2000s @ f/3.5, ISO 80

Desigur, pentru ca imaginile să iasă bine, este necesară o iluminare bună, deci Kate se află mereu în căutarea locurilor perfecte din interiorul locației unde are loc nunta și din exteriorul acesteia. „Fără îndoială, o lumină frumoasă adaugă o frumusețe aparte imaginilor, afirmă aceasta, „și par automat mai romantice, dar nu ne putem baza niciodată 100% pe lumină. Dacă lumina este mai puțin bună, atunci introducem propria noastră lumină, folosind blițul. Dar trebuie să lucrăm cât mai repede posibil și să obținem ceva cu care mirii se vor mândri. Aceștia se așteaptă la ceva superb și trebuie să le oferim exact acest lucru”.

„Încercăm să economisim timp, fotografiind cu distanțe focale diferite din același unghi sau din unghiuri diferite cu aceeași distanță focală”, continuă Kate. „Fotografiile mai largi oferă mai multe povestiri în sensul că includ și locul de desfășurare, care este o parte atât de importantă a zilei. Ca fotografi, poate că nu întotdeauna ne place fundalul, dar acesta face parte din ziua specială a mirilor. Apoi, folosim distanțe focale mai mari pentru a împinge limitele creativității și pentru a obține imagini mai intime ale cuplului. În acest caz, voi folosi obiectivul cu FE de 135 mm, f/1,8”.

siluete ale mirilor la amurg © Kate Kirkman | Sony α9 II + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/1000s @ f/3.5, ISO 80

Și, în cele din urmă, libertatea de a putea fotografia creativ este cea care îi permite lui Kate să surprindă unele dintre fotografiile mai intime. „Este minunat să știu că pot fi creativă și că pot fotografia lucruri precum siluete”, încheie aceasta, „dar este incredibil să știu că am un interval dinamic suficient pentru a recupera detaliile din umbre, în cazul în care aș vrea să creez un stil complet diferit atunci când editez, mai ales având în vedere că nunțile se desfășoară într-un ritm atât de rapid și că suntem presați de timp!”

Produse prezentate

Kate Kirkman

Kate Kirkman | UK

„Urmăresc în permanență lumina. Lumina transformă obișnuitul în ceva magic” - Trent Parke
Brent Kirkman

Brent Kirkman | UK

„Urmăresc în permanență lumina. Lumina transformă obișnuitul în ceva magic” - Trent Parke

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes