leopard african stă la soare cu cei doi pui ghemuindu-se lângă ea

Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

„Imaginile sunt puternice. O singură fotografie poate surprinde o emoție sau poate declanșa un sentiment lăuntric”

Chris Schmid este un cunoscut fotograf independent, regizor, producător și cineast specializat în istorie naturală, cu o experiență de peste 10 ani. Ambasador Sony și explorator National Geographic, Chris creează lucrări vizuale uimitoare și fascinante, mai ales cu feline mari, combinând în mod unic estetica cinematică și stilul documentar în unele dintre cele mai dificile medii de pe pământ. Scopul său este mereu același: să se apropie de natură chiar în inima sa pentru a crește gradul de sensibilizare privind fragilitatea planetei și a inspira acțiuni pentru conservare.

Cu experiență ca director de imagine și cameraman și realizând o gamă largă de proiecte de fotografii statice și film de la concepere până la finalizare, Chris are cunoștințe remarcabile în ceea ce privește lucrul cu teleobiectivul, compoziția frumoasă, viteza mare și anticiparea comportamentului animalelor.

Chris este profund dedicat conservării faunei sălbatice și colaborează îndeaproape cu WildAid, o organizație de protecție a mediului cu sediul la San Francisco, care are ca obiectiv reducerea cererii pentru produsele cinegetice ilegale. În anul 2019, Chris a lansat Stay·Wild™, o selecție exclusivă de produse naturale și realizate 100% manual, inspirate din natură. 50% din profitul obținut prin această inițiativă este donat organizațiilor non-profit pentru sprijinirea proiectelor de conservare a faunei sălbatice.

Îmbinând abilitățile sale cu dragostea pentru istoria naturală, Chris intenționează să evidențieze problemele legate de conservarea și ocrotirea faunei sălbatice prin conținutul captivant și educativ.

Echipamentul lui Chris

Poveștile lui Chris