leopard african stă la soare cu cei doi pui ghemuindu-se lângă ea
Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

„Imaginile sunt puternice. O singură fotografie poate surprinde o emoție sau poate declanșa un sentiment lăuntric”

Chris Schmid este fotograf, regizor și cinematograf elvețian specializat în istoria naturală a locurilor îndepărtate, în special despre felinele mari. Ambasador Sony Europe, explorator National Geographic și reprezentat de National Geographic Image Collection, și-a dedicat viața documentării frumuseții naturale a Pământului. Scopul său este mereu același: să trezească în oameni conștiința privind fragilitatea Pământului nostru și să ofere inspirație pentru acțiuni de protejare.

Cu experiență ca fotograf digital, Chris are cunoștințe remarcabile despre funcționarea obiectivelor, realizarea compozițiilor superbe, mișcările rapide și anticiparea comportamentului animalelor. Calitatea activității sale se reflectă în recunoașterea pe care a primit-o de-a lungul anilor. Dar nu premiile au fost motivația lui. Eforturile sale de a documenta și a proteja zonele sălbatice rămase sunt alimentate de iubirea pentru natură și de dorința de a proteja ceea ce a mai rămas.

Chris este dedicat conservării faunei sălbatice și lucrează cu WildAid, o organizație de mediu din San Francisco, pentru a reduce cererea de produse ilegale pentru care suferă animale sălbatice. În 2019, Chris a lansat Stay Wild™, un magazin online de bijuterii, unde 50% din profituri sunt donate organizațiilor non-profit pentru proiecte de conservare a faunei sălbatice.

Echipamentul lui Chris

Poveștile lui Chris