ID articol : S700024767 / Ultima modificare : 12.07.2018Tipărire

Cum puteţi recupera VAIO cu ajutorul VAIO Care 6

  Software-ul VAIO Care versiunea 6 poate fi utilizat pentru a restabili calculatorul la configuraţia software originală din fabrică.

  AVERTISMENT: Toate datele, setările şi programele adăugate în calculator vor fi şterse. În timpul acestei proceduri, veţi putea efectua o copie de rezervă a datelor dumneavoastră. Sony nu garantează faptul că datele dumneavoastră personale vor fi copiate şi restabilite corect.

  IMPORTANT:
  • Acest model nu necesită discuri de recuperare. Datele de recuperare sunt incluse pe o partiţie specială a hard disk-ului. Cu toate acestea, se recomandă insistent crearea unui set de discuri de recuperare.
  • Dacă sistemul de operare nu porneşte şi nu poate fi efectuată o altă metodă de soluţionare a problemei, poate fi efectuată o recuperare a sistemului prin pornirea calculatorului şi apăsarea tastei F10 în momentul afişării logo-ului VAIO sau apăsând tasta ASSIST (Asistenţă) când calculatorul VAIO este oprit.
  • Se recomandă conectarea adaptorului de alimentare la calculator, astfel încât alimentarea să nu fie întreruptă. 
  • Se recomandă deconectarea tuturor dispozitivelor externe, precum imprimante, cabluri de reţea, camere, hard disk-uri externe sau unităţi flash.

  Urmaţi procedeul de mai jos pentru a efectua o recuperare a sistemului:
  1. Închideţi toate programele deschise.
  2. Executaţi clic pe butonul Start şi apoi clic pe All Programs (Toate programele).
  3. În meniul All Programs (Toate programele), executaţi clic pe folderul VAIO Care şi apoi clic pe VAIO Care.
   NOTĂ: Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau este afişat un mesaj User Account Control (Control cont de utilizator), introduceţi parola corectă sau executaţi clic pe Yes (Da).
  4. În fereastra VAIO Care, în panoul stâng, executaţi clic pe Recovery & restore (Recuperare > Restabilire).
  5. Sub Recovery & restore (Recuperare > Restabilire), executaţi clic pe Recovery (Recuperare).
  6. În fereastra Recovery (Recuperare), executaţi clic pe Recover computer (Recuperare calculator).
  7. În fereastra VAIO Care , executaţi clic pe butonul Yes (Da).
   NOTĂ:
   Calculatorul va reporni.
  8. În fereastra VAIO Care Rescue (Salvare VAIO Care), executaţi clic pe Start recovery wizard (Pornire expert recuperare).
  9. În fereastra "Do you need to rescue your data?" (Doriţi să salvaţi datele?), executaţi clic pe Yes, I'd like to rescue my data (Da, doresc să salvez datele).
   NOTĂ: Dacă nu aveţi date pe calculator pentru care doriţi să realizaţi o copie de rezervă, executaţi clic pe butonul Skip Rescue (Se omite salvarea) şi treceţi la pasul 15.
  10. Conectaţi un dispozitiv de stocare extern la calculator, precum un hard-disk USB sau un stick de memorie.
  11. În fereastra Select Rescue type (Selectaţi tipul de salvare), executaţi clic pe Easy rescue (Salvare simplă).
   NOTĂ: Dacă doriţi să selectaţi manual fişierele pentru copia de rezervă, executaţi clic pe Custom Rescue (Salvare particularizată) şi urmaţi instrucţiunile afişate pe ecran.   NOTĂ:
   Software-ul va detecta automat datele.
  12. Executaţi clic pe unitatea pe care doriţi să stocaţi copia de rezervă a datelor şi apoi clic pe butonul Next (Următorul). NOTĂ: Acest ecran afişează spaţiul pe disc necesar şi spaţiul liber pe unitatea externă.
  13. În fereastra Confirm options and start rescue (Confirmare opţiuni şi începere salvare), executaţi clic pe butonul Start Rescue (Începere salvare).   NOTĂ: O fereastră de progres va afişa starea copiei de rezervă.
  14. În fereastra Rescue has completed successfully (Salvarea a fost finalizată cu succes), executaţi clic pe butonul Next (Următorul).
  15. În fereastra "Are you sure you want to start recovery?" (Sigur doriţi să începeţi recuperarea?), executaţi clic pentru a selecta Yes, I'm sure (Da, sunt sigur/ă) şi apoi executaţi clic pe butonul Start Recovery (Începere recuperare).   NOTĂ: Este afişată o fereastră de stare indicând progresul diferitelor aplicaţii. Nu este necesară nicio altă acţiune. Acest proces poate dura până la 2 ore, iar calculatorul se poare reporni de câteva ori.
  16. În fereastra Recovery complete (Recuperare completă), executaţi clic pe butonul Restart (Repornire).
   NOTĂ:
   Calculatorul va reporni.
  17. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran pentru a configura sistemul de operare şi finaliza recuperarea sistemului.