ID articol : 00173025 / Ultima modificare : 30.03.2021Tipărire

Cum se transferă videoclipurile DV sau Digital8 pe Mac-ul dvs.

  Puteţi utiliza software-ul iMovie de la Apple pentru a transfera clipuri video de pe o cameră Handycam cu casetă pe Mac, pentru editare, stocare sau partajare.
  Dacă utilizaţi Windows, citiţi ghidul nostru pentru transferarea videoclipurilor de pe camera video pe PC.

  iMovie poate importa din.

  • DV
  • DVCAM
  • DVCPRO
  • HDV


  Pentru majoritatea camerelor video Handycam cu casetă, puteţi transfera clipurile video pe Mac cu ajutorul iMovie. Vizitaţi site-ul web Apple pentru a vedea dacă această cameră este compatibilă cu iMovie.

  Înainte de a începe transferul, puteţi vizualiza conţinutul casetelor cu iMovie, pentru a decide ce clipuri doriţi să importaţi.

  1. Conectaţi camera Handycam la computer utilizând cablul camerei. Este posibil să fie nevoie să ajustaţi setările camerei. În cazul în care computerul dvs. nu are port FireWire, puteţi folosi portul Thunderbolt pentru conexiune. Veţi avea nevoie de un adaptor Apple de la Thunderbolt la FireWire sau de un afişaj Apple cu capacităţi Thunderbolt pentru a face acest lucru
  2. Porniţi camera Handycam şi setaţi-o la VCR sau VTR
  3. Pe computer, faceţi clic pe Import (Importare) din bara de instrumente

   Import button on toolbar
  4. Selectaţi camera Handycam din bara laterală Cameras (Camere) de pe ecranul computerului
  5. Veţi vedea imaginea din punctul curent de pe casetă
  6. Acum puteţi examina clipul video pe ecran. Puneţi cursorul mouse-ului peste examinare, în partea de sus a ferestrei Import (Importare). Utilizaţi comenzile de pe ecran pentru a reda, pentru a pune pauză sau pentru a derula. (Puteţi utiliza, de asemenea, tasta spaţiu pentru a reda.)

   Image
  7. Acum puteţi importa. Puteţi crea un eveniment nou în care să puneţi clipurile sau le puteţi adăuga la unul existent. Alegeţi sau creaţi evenimentul, utilizând caseta pop up Import to (Importare în)

   Choosing event to import
  8. Găsiţi locul de pe casetă de unde doriţi să începeţi transferul şi faceţi clic pe Import (Importare)
  9. iMovie va transfera materialul video până când ăl opriţi făcând clic pe Stop Import (Oprire importare) sau Close (Închidere). Dacă nu faceţi nimic, importul va continua până când caseta se opreşte sau unitatea hard disk este plină. Materialul video se va transfera la viteza de redare normală
  10. Puteţi edita ce părţi de pe casetă importaţi, oprind şi pornind funcţia de import. În timp ce importarea este oprită, puteţi utiliza comenzile de redare pentru a derula înainte sau înapoi la părţile din clipul video pe care doriţi să le păstraţi