james matthews stă pe un versant cu camera sa sony fx6

Cerul în flăcări | cu Sony FX6

James Matthews

Numele meu este James Matthews. Sunt cineast, Youtuber și ambasador Sony din Essex în Regatul Unit. Mă pasionează cinematografia de la 14 ani și, de-a lungul timpului, m-am inspirat din elemente emoționale precum natura, oamenii și muzica. Dacă o combinație a acestor lucruri îmi dă o anumită senzație, cinematografia este instrumentul prin care mi-o exprim către lume.

Cerul în flăcări

În scurtmetrajul meu „Cerul în flăcări”, duc publicul într-o călătorie plină de aventuri, retrăind un moment încercat de către personajul nostru, Luke. Posibilitatea de a fi martori ai momentelor extraordinare din natură ne permite să parcurgem medii extraordinare în această călătorie. Îl urmăm pe Luke, care face față condițiilor naturale dure și frumoase de pe insula Madeira, unde se aventurează până în vârful insulei pentru a avea parte de experiența cerului în flăcări.

james matthews ghemuit în ceață cu camera sa sony fx6

Primele impresii la înregistrarea cu Sony FX6

Funcția mea preferată de pe FX6 este filtrul ND variabil, care poate fi utilizat în modul automat. Aceasta mi-a permis să păstrez un aspect constant al filmului, fără să fac compromisuri privind calitatea imaginii pentru a obține expunerea corectă. Cu un filtru ND variabil, puteți menține constante timpul de expunere și adâncimea câmpului, ceea ce asigură consecvența pe care o doream.

O altă îmbunătățire pe care am apreciat-o în timpul filmărilor a fost știința cromatică. Cu siguranță este cel mai bun aparat pe care l-am văzut, în afară de camerele video Sony de vârf, Venice și FX9. Culorile sunt extrem de precise, îndeosebi cu profilul de imagine S-Cinetone. De asemenea, camera oferă adâncimea de culoare de 10 biți, care conferă imaginii mai multă naturalețe în zonele luminoase (de exemplu, nu există decupaje la nivelul norilor pe un cer luminos), precum și avantajul unei mai mari flexibilități în post-producție.

O ultimă îmbunătățire bine-venită este eliminarea efectului de curbare la mișcare. Sunt un mare fan al portabilității, deoarece mișc foarte mult camera și folosesc panoramarea. Acest efect este aproape inexistent în această cameră, fapt ce îmi permite să efectuez cu încredere aceste mișcări fără să-mi fac griji ca liniile drepte s-ar putea curba în fundalul imaginilor mele.

james matthews ține în mână camera sony fx6 cu un obiectiv de 24 105 mm atașat

Aspectul imaginii și obiectivele folosite în timpul ședinței

Pentru a obține un anumit aspect, trebuie să alegeți obiective specifice cu diverse distanțe focale pentru a exprima diverse emoții și a vă spune povestea. Pentru acest scurtmetraj, am folosit obiectivul Sony G Master FE de 16-35 mm f/2,8 la 35 mm pentru multe cadre. Am dorit să obțin intervalul mediu, cu prim-plan pe personaj, dar să îl și putem vedea în mediu, ceea ce era un element important al poveștii. Pentru prim-planurile personajului principal, am folosit obiectivul Sony FE de 85 mm f/1,8 pentru a izola personajul de fundal și a focaliza în anumite scene pe expresiile și emoțiile sale. Cu diafragma rapidă la f/1,8, îmbinată cu senzorul full frame al camerei Fx6 și cu filtrul ND intern, aspectul pe care l-am obținut mi-a permis o profunzime foarte redusă a câmpului vizual când am dorit să izolez personajul, fără a schimba aspectul. A fost important să pot comuta rapid între aceste două obiective pentru a arăta evoluția emoțiilor personajului și mediul în schimbare în care se găsea.

james matthews reglează setările meniului pe camera sa sony fx6

Sfaturi legate de înregistrarea cu Sony FX6 și ultimele impresii

Un sfat rapid pentru toți cei care filmează cu Sony FX6 ar fi să se bazeze pe noul filtru ND variabil. Dacă aveți o viziune sau un aspect în minte, nu vă gândiți să trebuie să faceți un compromis legat de acel aspect pentru a vă menține expunerea corectă. Filtrul ND variabil vă ajută să fiți mai creativi și vă oferă mai multă libertate în stilul de înregistrare. Această cameră este un instrument uimitor pentru cineaști: Full frame, performanță extraordinară în lumină difuză, filtru ND variabil și tehnologie de culori pe 10 biți extraordinară. A fost concepută să ne ajute să realizăm filmări extraordinare și să obțineți un stil personal. Aranjați luminile și porniți camera!

Produse prezentate

James Matthews

James Matthews | UK

"Munca mea este inspirată de emoție. Vreau să determin publicul să simtă într-un anumit mod atunci când îmi urmărește filmele, să-l duc într-o călătorie."

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes