james glancy cu camera sa FX6 cu obiectiv sony de 600 mm f4 GM OSS atașat

Sălbăticia din apropiere | un scurtmetraj realizat cu Sony FX6

James Glancy

Numele meu este James Glancy și sunt un prezentator și ecologist. În urmă cu șapte ani, am părăsit armata britanică și am început o nouă carieră în ecologie și televiziune. Am prezentat și am filmat programe pentru Discovery Channel și National Geographic și am produs un serial de ecologie pentru Mail Plus în Regatul Unit. Mă pasionează animalele sălbatice atât de pe uscat, cât și din mare și, deși îmi place să lucrez la producții de istorie naturală, m-am simțit obligat să spun povești despre daunele produse mediului din cauza activității umane și să scot în evidență persoanele care ne protejează planeta. Tocmai m-am întors din America, unde am filmat un documentar despre rechini pentru National Geographic.

Sălbăticia din apropiere

Anul 2020 servește drept memento pentru cât de detașați de lumea naturală au devenit mulți dintre noi. Restricțiile impuse asupra vieților noastre au dat lumii oportunitatea de a descoperi frumusețea naturii, care deseori este atât de aproape de noi. S-a demonstrat importanța conservării faunei sălbatice și a mediului, fără de care nu putem supraviețui. Am dorit să realizez un scurtmetraj care sărbătorește uimitoarele locuri sălbatice care au oferit alinare multor persoane din sudul Angliei în decursul pandemiei din acest an și care servește drept ilustrare vizuală a faptului că merită să îngrijești sălbăticia din apropiere.

james glancy cu camera FX6, urcat într-un copac

Primele impresii la înregistrarea cu Sony FX6

Ce mi-a plăcut cel mai mult la înregistrarea cu Sony FX6 a fost capacitatea de redare „slow motion” 4K la 120 cps. Este perfectă pentru capturarea momentelor dramatice la filmarea animalelor sălbatice. Poți să descompui mișcările animalelor și să oferi emoție în conținut.

O altă cerință a proiectelor mele de filmare a animalelor sălbatice este faptul că amprenta și greutatea echipamentului trebuie să fie minime, deoarece trebuie să înregistrez din diverse unghiuri sus în copaci sau la nivelul solului. FX6 este o cameră extrem de robustă și cu dimensiuni mici. Astfel, este ideală pentru înregistrare din mers și este foarte ușoară pentru o cameră de calibrul său. V-ați putea gândi că trebuie să existe un compromis undeva dat fiind acest corp mic, dar vă oferă o calitate uimitoare a imaginii în toate condițiile de iluminare, grație senzorului Full Frame 4K.

sony fx6 pe trepied cu obiectivul GM 24 70 atașat

Un alt aspect pe care l-am apreciat a fost designul său modular, care îmi permite să atașez rapid diferite accesorii, cum ar fi un gimbal, un suport pentru mașină sau un trepied. Când filmați animale sălbatice, adesea aveți o singură șansă pentru a obține cadrul perfect, deci acest lucru este esențial pentru stilul meu de filmare.

Pentru această filmare am folosit o varietate de obiective lungi și largi, adaptate faunei sălbatice. Pentru a captura imagini foarte strânse cu animale sălbatice fără a le deranja, am folosit în principal obiectivele Sony GM de 70-200 mm, F/2,8, GM de 600 mm, F/4 și G de 200-600 mm. Acesta din urmă oferă multă versatilitate în domeniul teleobiectivului pentru a vă reîncadra rapid imaginea. De asemenea, am folosit obiective mai largi, precum Sony GM de 16-35 mm, f/2,8 pentru a avea mai multe filmări contextuale care să ajute la relatarea poveștii.

james glancy ține în mână camera sa fx6 cu obiectiv sony 70 200 f2,8 gm atașat

Sfaturi legate de înregistrarea cu Sony FX6 și ultimele impresii

În primul rând, cred că este esențial să folosiți obiectivele native Sony cu montură E pentru a profita de capacitățile excepționale de focalizare automată ale camerei FX6. Deși încă înregistrez cu o combinație de obiective manuale și cu focalizare automată, consider că noul sistem de focalizare automată este excelent pentru urmărirea animalelor.

Cei care au folosit Sony FS7 vor găsi meniurile familiare, însă FX6 are mai multe opțiuni pentru memorarea funcțiilor prestabilite. Merită să alocați timp pentru a le configura pentru filmările în mișcare, atunci când nu aveți foarte mult timp la dispoziție pentru a vă pregăti.

În ceea ce privește accesoriile, aș recomanda să includeți un gimbal portabil, deoarece FX6 este mic și ușor. Designul modular permite montarea cu ușurință a unei game largi de gimbaluri, de la diverși producători. De asemenea, aș include un vizor în trusa mea, pentru a-l atașa la monitorul camerei FX6.

Este extraordinar faptul că modelului FX6 a fost adăugat la uimitoarea gamă Sony Alpha. Cred că FX6 este pe cale să devină camera preferată pentru realizatorii de documentare, în special pentru cei care surprind imagini în ritm rapid. La fel ca FS7, are o construcție robustă, pentru utilizare în medii dificile, însă este mult mai mică și oferă o calitate a imaginii mult mai ridicată.

Produse prezentate

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes