teja lisjak stând într-un garaj plin de fum

Gata de acțiune cu FE 24-50mm f/2.8 G

Teja Lisjak

Mă numesc Teja și sunt fotografă și realizatoare de filme stabilită în Londra, specializată în crearea de videoclipuri captivante și dinamice pentru diverse mărci și rețele de socializare. În ultimii 5 ani, camerele și obiectivele Sony mi-au permis să-mi transform pasiunea în carieră și, după ce am testat noul obiectiv FE 24-50mm f/2.8 G, vreau să vă vorbesc despre caracteristicile mele preferate și cum îl poate folosi în avantajul său orice realizator de filme în devenire.

Care a fost prima ta impresie despre obiectiv?

M-am bucurat enorm când am auzit că Sony lansează acest obiectiv și am vrut cu adevărat să îl testez, să văd ce poate. De ceva vreme îmi doream să filmez un material de acțiune despre schi și snowboarding și m-am gândit că asta ar fi ocazia perfectă. În calitate de realizatoare de filme, sunt mereu în căutare de echipamente pe care să le pot folosi în multe scenarii diferite, iar acest obiectiv oferă o mare versatilitate a intervalului de distanță focală, are un design ușor și compact, iar diafragma f/2.8 oferă un efect bokeh incredibil.

teja lisjak ținându-și obiectivul sel2450g

Ce părere ai despre claritatea obiectivului/calitatea imaginii?

Utilizând intens obiectivele FE 24-70mm f/2.8 GM II și FE 16-35mm f/2.8 GM II, pot spune că acest obiectiv intră în aceeași categorie în ceea ce privește claritatea și calitatea generală. Împreună cu ZV-E1, a fost combinația perfectă pentru imagini de cea mai bună calitate, fie că era vorba de filmarea spre cer a unui snowboarder care făcea salturi, fie de urmărirea unor rideri coborând la vale în pădure.

teja lisjak montându-și camera pe un snowboard

Ce scenă ți-a plăcut cel mai mult să filmezi și de ce?

Oricine îmi cunoaște munca, știe că îmi place să montez camera în diferite locuri pentru a surprinde fotografii cu unghiuri unice. De data asta am urmat dictonul „cine nu riscă nu câștigă” și am montat camera pe snowboard. De asemenea, mi-a plăcut scena garajului. Câțiva prieteni s-au ocupat de iluminat și ne-au ajutat să obținem un aspect cinematografic adecvat. Până la urmă, am mai rămas acolo încă o oră, doar pentru a face poze de plăcere, pentru că scena ne-a plăcut tare mult!

teja lisjak arătând spre camera sa montată pe snowboard-ul unui prieten

Cum ți s-a părut combinația dintre FE 24-50mm f/2.8 G și ZV-E1?

Asocierea FE 24-50mm f/2.8 G cu ZV-E1 a fost o revelație și incredibil de benefică pentru fluxul meu de lucru. Cu focalizarea automată fiabilă și construcția ușoară, pot călători ușor oriunde, fără a face rabat la calitate. Deoarece videoclipul ăsta a avut o mulțime de subiecți în mișcare, viteza de focalizare automată a fost foarte utilă. Au existat câteva scene în care am filmat motocicliștii în timp ce treceau peste o groapă de foc, folosind focalizarea automată pe ochi. De îndată ce încadram fotografia, ochiul cel mai apropiat era focalizat instantaneu. În plus, pentru proiectul ăsta am folosit unul dintre cele mai bune și mai compacte microfoane Sony, ECM-M1, și recomand cu sinceritate configurația asta oricui dorește să creeze conținut în mișcare. Calitatea obținută folosind configurația asta extrem de simplă e incredibilă și a fost perfectă pentru ce-mi trebuia.

sony zv-e1 cu sel2450g montat

Ce lecție ai învățat din acest proiect și ce sfat ai da celor care vor să evolueze în domeniul realizării de filme?

Proiectul mi-a reamintit de puterea creativității și de atenția la detalii. Experiența de a folosi un singur obiectiv mi-a arătat importanța de a fi creativ și de a gândi neconvențional, iar cu un interval focal mai limitat a trebuit să mă adaptez la diferite scene.

teja lisjak filmând un snowboarder efectuând un salt

Impresii de final

O altă treabă excelentă făcută de Sony, cu un obiectiv care nu e doar incredibil, ci și cu adevărat util într-o varietate extinsă de scenarii. De la fluctuația minimă a focalizării până la capacitățile excepționale de urmărire, obiectivul mi-a depășit așteptările în toate privințele. Îmi place că, prin fiecare lansare, Sony ne ajută munca de creație și sper că tot mai mulți oameni se vor simți inspirați să înceapă sau să-și îmbunătățească permanent călătoria creativă. Fie că e vorba de filmarea vieții de zi cu zi, a călătoriilor sau chiar de crearea de filme și documentare! Mă încântă ideea de a continua să îl folosesc și să creez mai mult conținut în mișcare, ceea ce, în cele din urmă, mă va împinge să îmi extind și mai mult abilitățile de realizare de filme!

Produse prezentate

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes