ananda joinet, cu camera sa alpha 7m4 în mână, plimbându-și privirea peste peisaj

Imortalizarea naturii

Ananda Joinet

Mă numesc Ananda Joinet, sunt fotograf și videograf profesionist și fac parte din comunitatea creatorilor de imagini Sony Europe. M-am născut la Limousin, o regiune din centrul Franței, aflată exact în locul în care îmi place să mă desfășor: natura.

Am fost fascinată de natură, animale și artă încă din copilărie, iar fotografia s-a transformat rapid într-o pasiune, o expresie a ceea ce iubeam. Surprinderea emoțiilor pe care le simt când sunt în mijlocul naturii este o parte importantă a muncii mele.

formațiune din gresie, scăldată în lumina roșie a amurgului © Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 1/25s @ f/4.5, ISO 125

Când mă pregătesc pentru o sesiune de fotografiere, fie că e vorba de animale ori peisaje, sau chiar o expediție de vlogging, acord o mare importanță nu numai calității echipamentului pe care îl utilizez, dar și dimensiunii și greutății acestuia. Obiectivul FE 20-70mm este compact, se simte foarte robust când îl ții în mână, dar totodată este surprinzător de ușor. Sunt mică de statură (!), așa că un obiectiv greu și voluminos ar deveni rapid un dezavantaj. Faptul că acest obiectiv pune la dispoziție un interval mult mai larg de distanțe focale decât au de obicei obiectivele cu zoom standard îmi oferă mult mai multă adaptabilitate, fie că fotografiez portrete, peisaje sau doar filmez secvențe din excursiile mele. În cazul meu, este obiectivul perfect pentru călătorii, fără să fac rabat la viteză sau calitate.

versant de munte pietros, texturat, în lumină scăzută © Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 1/320s @ f/4.0, ISO 500

La fel ca toate obiectivele mele Sony, se completează minunat cu funcțiile integrate ale camerei Alpha 7 IV, mai ales cu sistemele de Urmărire FA și de Focalizare automată pe ochi. Odată ce ai folosit aceste tehnologii, e greu și să te gândești să revii la un sistem mai vechi de focalizare automată. Este unul dintre motivele pentru care utilizez întotdeauna obiective originale Sony! Acestea fiind spuse, pentru cazurile când încă aplic focalizarea manuală, am fost încântată să văd că s-a adăugat un inel de focalizare măricel.

sony alpha 7m4 cu obiectiv sel2070g atașat

Aspectul care m-a intrigat cel mai mult la acest obiectiv a fost intervalul extins de distanțe focale. Un zoom standard care începe la 20 mm în loc de obișnuitul 24 mm este un avantaj incontestabil. În realitate, mi-a oferit mult mai multă adaptabilitate la încadrarea imaginii. Uneori trebuie să faci un compromis în privința compoziției și ești nevoit să omiți un element care s-ar fi integrat bine, dar pur și simplu nu ai destul unghi de vizualizare să compui imaginea așa cum îți dorești. Cu obiectivul de 20-70 mm nu mi s-a părut deloc că aș avea aceste limitări. Îmi plac cadrele largi și fotografiez adesea cu obiectivul Sony PZ 16-35mm f/4 G, care este fantastic, dar distanța focală de 20-70 mm înseamnă că aș fi mulțumită să folosesc doar obiectivul de 20-70 mm când fotografiez peisaje.

cascadă fotografiată cu expunere lungă pe fondul unui cer schimbător © Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 8s @ f/5.6, ISO 125

În general, când fotografiez peisaje, folosesc diafragme de aproximativ f/8 sau mai mici pentru a păstra adâncimea câmpului, dar am fost curioasă să văd cum se comportă obiectivul la diafragmă larg deschisă. Pentru un obiectiv de f/4, efectul bokeh produs a fost perfect omogen și uniform, lucru care m-a făcut să mă gândesc că ar fi un obiectiv excelent și pentru portrete.

prim-plan al unei frunze de ferigă © Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 1/320s @ f/4.0, ISO 1000

Din când în când, apare un obiectiv menit să spargă tiparele a ceea ce obișnuiam să folosim, și exact asta s-a întâmplat acum. Am putut să călătoresc lejer, fără să renunț la versatilitatea dată de distanța focală și am fost extrem de impresionată de cum a răspuns la toate încercările la care l-am supus. A devenit rapid obiectivul meu preferat pentru peisaje și abia aștept să-l încerc în curând și la portrete.

Produse prezentate

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes