Focalizarea imaginii

Jan Tichy | Dansatoarea

Fata din imagine este o dansatoare foarte talentată. Când fotografiez dansatori sau modele, pur și simplu îi las să se miște, să se exprime. Încerc să nu le dau prea multe instrucțiuni și, în schimb, încerc să îi urmăresc și să le surprind emoția.

Întotdeauna am o viziune asupra luminii perfecte. În general, vreau să fie în întregime pe fața subiectului, să bată într-un anumit fel. Acum este momentul în care ofer câteva instrucțiuni, deoarece pot vedea ceea ce subiectul nu poate. Dar pentru această fotografie, dansatoarea se mișca deja instinctiv, așa că m-am simțit liber să fotografiez fără să mă opresc.

Iluminarea , în acest caz, a fost asigurată de două lămpi LED puternice cu softboxuri parabolice, care au creat o lumină blândă foarte frumoasă. Am realizat fotografia cu camera mea Alpha 9 II și obiectivul FE 85mm f/1.4 G Master. Distanța focală de 85 mm nu e de folosit în fiecare zi – nu se compară cu un obiectiv de 35 mm sau 50 mm pe care să îl iei cu tine și să îl folosești în fiecare zi. Îmi place foarte mult cel de 85 mm fiindcă are o perspectivă perfectă pentru portrete, deci nu distorsionează capetele sau corpurile așa cum o face un obiectiv superangular.

portretul unei femei ținându-și mâinile pe față

© Jan Tichy | Sony α9 II + FE 85mm f/1.4 GM | 1/1000s @ f/1.4, ISO 100

Calitatea imaginii dată de combinația dintre Alpha 9 II și FE 85mm f/1.4 GM este excelentă, fiindcă ajută la concentrarea suplimentară asupra a tot ce apare în cadru. În această imagine, puteți vedea cum detaliile din ochi sunt extrem de clare. Folosesc focalizarea automată pe ochi pentru un astfel de portret, deoarece este practică și funcționează perfect de fiecare dată când vreau să focalizez pe ochii subiectului. Tehnologia de focalizare automată pe ochi de la Sony este inegalabilă!

Cel mai mult îmi place că imaginea încă are caracter și e delicată. Apare un bokeh frumos, foarte blând, iar modul în care obiectivul 85mm G Master redă zonele nefocalizate, începând chiar în spatele zonelor clare, este fantastic.

Ceea ce caut într-o imagine ca aceasta este un punct de atracție; un amănunt care mă atrage, de parcă l-aș vedea pentru prima dată. Așadar, adesea fotografiez câteva compoziții similare și le examinez apoi în timpul editării. Mă concentrez să caut acel lucru deosebit care mă atrage la imagine și nu mă grăbesc când caut „scânteia”. Ar putea fi contactul vizual, iluminarea, culoarea, textura sau chiar ceva din compoziție. În acest caz, este o combinație a tuturor acestor lucruri, cu un plus – o decupare agresivă care adaugă un element dinamic, creând simultan atât tensiune, cât și mister.

Alpha 9 II îmi permite să fac ce vreau cu imaginile mele. De obicei, sunt mulțumit cu o singură apăsare pe buton – ceea ce nu este cazul întotdeauna la o cameră – deoarece simt că Alpha 9 II poate surprinde o imagine exact așa cum au văzut-o ochii mei.

Produse prezentate

Jan Tichy

Jan Tichy | Czech Republic

„Fotografia mi-a oferit cel mai de preț dar. Acela de a vedea lumea dintr-o perspectivă unică... Există atât de multă frumusețe și magie în jurul nostru care merită să fie capturată. Continuați să le căutați și fiți întotdeauna gata să le surprindeți...”

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes