Focus pe imagini

David Bastianoni | Vis marocan

Eu cred că fotografia trebuie să inspire oamenii să viseze. Fiecare imagine ar trebui să aibă o poveste de spus și, ca fotograf de nunți, vreau să surprind și să creez povești memorabile.

Imaginea a fost realizată în timpul unei sesiuni fotografice înainte de nuntă. Din cauza pandemiei, cuplul a trebuit să aștepte trei ani pentru ședința foto și pentru o călătorie ulterioară în Maroc. Așa că, deși nu era nunta lor adevărată, știam că trebuie să fac tot posibilul pentru a crea o fotografie emblematică, memorabilă pentru ei.

Era la răsărit, în tabăra Scarabeo, o stațiune amplasată în Agafay, în afara orașului Marrakech. Inițial, plănuisem ca mireasa să poarte o ținută diferită, dar, după ce am văzut nuanța cerului la răsărit, știam că îi va completa perfect rochia de mireasă. Așadar, am convenit să schimbăm focalizarea și am încercat câteva fotografii având în vedere această nouă viziune.

La fel ca pentru 99% din imaginile mele, am folosit camera Sony Alpha 7 IV. Este perfectă pentru fotografii de nuntă, deoarece este ușoară, portabilă și are o mulțime de funcții care mă ajută să obțin imagini de calitate de fiecare dată. Am realizat fotografia la ISO 1000, deoarece nu numai că oferă un interval dinamic mare și surprinde bine detaliile, dar produce și o calitate a imaginii asemănătoare cu cea a unui film.

Am folosit și obiectivul meu preferat și incredibil de clar de la Sony, FE 50mm f/1.2 GM. Înregistrează detaliile perfect și nu pierde niciodată focalizarea. Pe de altă parte, atunci când vrei să obții ceva cu un aer de vis și mai blând, permite adâncimii câmpului să comute de la punctul cel mai clar al imaginii la fundalul cremos și fin. Asta funcționează perfect pentru tipul de fotografii de nuntă pe care îmi place să le realizez.

mireasă călare prin deșert © David Bastianoni | Sony α7 IV + FE 50mm f/1.2 GM | 1/8000s @ f/2.2, ISO 1000

Pentru această fotografie, stăteam destul de departe de cuplu, dar focalizarea camerei Alpha 7 IV a surprins perfect chipul miresei, chiar și pe fundalul răsăritului strălucitor. Asta mi-a permis să mă concentrez numai asupra compoziției, astfel încât imaginea este obținută direct de la cameră, fără nicio decupare.

În ceea ce privește culoarea și contrastul, nu există o diferență prea mare între lumini și umbre, dar rămâne ceva contrast pe fața miresei. Din nou, datorită intervalului dinamic al camerei, am reușit să surprind toate detaliile din nuanțele cerului și din rochie, scoțând în același timp în evidență detaliile de pe fețele lor, fără a fi nevoie să folosesc un reflector. Imaginea are un aer de mister, deoarece nu se știe dacă este răsăritul sau apusul soarelui. Alpha 7 IV a capturat toate aceste nuanțe.

Când fotografiez astfel de imagini, îmi place că mă simt liber să creez instantanee care par desprinse dintr-un basm, toate cu ajutorul camerei mele Sony Alpha. Nu îmi propun niciodată să dezvălui totul într-o fotografie, vreau să las ceva și pentru imaginația privitorului.

Produse prezentate

David Bastianoni

David Bastianoni | Italy

Pentru mine, fotografia rezolvă probleme, vorbește despre viață, comunică în tăcere cu toată lumea.

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes