femeie în rochie albă stă lângă o căpiță de fân în câmp

Fericiți până la adânci bătrâneți

George Kasionis și Stam Tsopanakis

Lucrând împreună ca „With Heart Films”, cineaștii George Kasionis și Stam Tsopanakis folosesc aparatul α7 III drept însoțitorul perfect pentru stilul lor.

Este iulie în Pienza, Toscana și, necaracteristic, plouă. Puternic. Asta este o veste neplăcută pentru Francesca, care este blocată pe cealaltă parte a străzii față de catedrala din piața centrală a orașului, unde urmează să se mărite cu Max. Dar ploaia torențială nu se oprește, forțându-i pe invitați și pe privitori să se adăpostească sub arcadele istorice ale pieței, iar Francesca rămâne în mașină. Este agitată. Cine nu ar fi?

Ziua cea mare este filmată de George Kasionis și Stam Tsopanakis, care formează „With Heart Films”, un parteneriat cu peste 20 de ani de experiență și o afacere clădită pe o abordare foarte specială a filmărilor de nuntă.

George Kasionis Stam Tsopanakis sony alpha 7m3 cuplu ținându-se de mână pe un câmp de fân din toscana la sfârșitul zilei

© George Kasionis and Stam Tsopanakis | Sony α7 III + 35mm f/2 | 1/1000s @ f/2.2, ISO 160

Pentru un cineast, vremea rea este o mină de aur, dar George știe că are o treabă de făcut, iar acum nu este vorba despre filmare.

„Am mers la mașină”, explică el, „și am stat cu mireasa, lăsând deoparte aparatul foto. Puteam să fotografiez totul în jur, străzile bătute de ploaie, oamenii care se ascund sub porți, însă am preferat să îi spun: „este în regulă, nu contează dacă plouă sau nu. Trebuie să fii fericită, deoarece ploaia se va opri imediat și te vei mărita cu soțul tău”. Și așa s-a întâmplat. Soarele a apărut imediat după ceremonie și nunta a continuat fără nicio problemă”.

„With Heart Films” are o filozofie a narațiunii pline de emoție. Iar aceasta se poate realiza doar cu combinația potrivită de talent, experiență tehnică și aparate foto și obiective de vârf. Ei fotografiază în decurs de două-trei zile, oferind oaspeților, cum spune Stam, „timp să se simtă în largul lor pe lângă noi. Mergem cu inimile deschise și încercăm să le fim alături în acele momente, nu doar ca niște simpli angajați”.

Lucrul în echipă înainte, în timpul și după eveniment are și alte avantaje decât ușurarea muncii. „Atunci când filmezi, mai ales momente unice și irepetabile precum o nuntă”, continuă George, „dorești să ai pe cineva care să-ți ia locul, iar acea încredere te eliberează și te face să lucrezi mai artistic și mai creativ”.

George Kasionis Stam Tsopanakis sony alpha 7m3 vedere din spate cu un cuplu care trece pe o stradă plină de flori în Toscana

© George Kasionis and Stam Tsopanakis | Sony α7 III + 35mm f/2 | 1/800s @ f/2.8, ISO 100

Amândoi sunt de acord că tehnologia modernă ușurează mai mult ca oricând crearea de înregistrări frumoase, dar acest lucru nu face desuetă munca lor, ci înseamnă că rolul lor ca povestitori devine chiar mai important. „Toată lumea știe că clipurile lor video pot arăta superb”, explică Stam, „însă partea grea este să le faci captivante și emoționante. Le dăm un aspect cât mai cinematografic posibil, dar trebuie să aibă și o latură personală pentru mire și mireasă și pentru toți participanții”.

Pentru aceasta, nu îți poți consuma timpul făcându-ți griji cu privire la echipament, iar aparatul în care George și Stam au încredere este Sony α7 III, care le-a influențat poveștile pe care le spun.

„Prin această nouă tehnologie, cum ar fi FA avansată și funcția de stabilizare a imaginii integrată de la Sony, putem reacționa mai rapid și avem mai mare încredere în echipamentul nostru”, spune Stam. Carcasa mică a aparatului α7 III le permite să își pună în aplicare metoda de a se amesteca printre prieteni și rude, pentru o abordare mai naturală. „Este foarte intimidant să ajungi în fața unei camere video de tip cinematografic”, continuă Stam, „dar un aparat mai mic îți permite să surprinzi mai ușor emoții reale, nu ochi speriați.”
George Kasionis Stam Tsopanakis sony alpha 7m3 mireasă și mire se îmbrățișează pe un câmp toscan în fața apusului

© George Kasionis and Stam Tsopanakis | Sony α7 III + 35mm f/2 | 1/400s @ f/2.2, ISO 100

Atunci când vine vorba de obiective, George și Stam se bazează pe o gamă de obiective FE care le asigură flexibilitatea de a surprinde o serie extinsă de scene. Printre preferințe se numără GM FE de 16-35 mm la f/2,8, GM FE de 24 mm la f/1,4, ZA FE de 55 mm la f/1,8, iar pentru filmarea ceremoniei și a discursurilor, opțiunea lor este GM FE de 85 mm la f/1,4.

De asemenea, focalizarea automată rapidă, silențioasă și fiabilă este de neprețuit. În plus, are și avantaje neașteptate.

„Este un sentiment uimitor de ușurare să ai un sistem în care poți avea cu adevărat încredere”, explică George. „Era foarte obositor să înregistrezi discursurile lungi. Dar cu funcția FA pe ochi în timp real, apeși pe butonul de înregistrare și apoi te relaxezi! Iar dacă te poți odihni, nu te mai simți așa obosit și ai energia necesară pentru a te ocupa de toate celelalte lucruri, cum ar fi petrecerea până la ora cinci dimineața!”

George Kasionis Stam Tsopanakis sony alpha 7m3 mirele și mireasa își ridică mâinile de bucurie în timp ce merg pe un drum însorit din Toscana

© George Kasionis and Stam Tsopanakis | Sony α7 III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/1000s @ f/4.5, ISO 125

La fel ca în cazul celor mai bune filme, toată tehnologia rămâne în culise, lăsând povestea să se desfășoare în prim plan. Însă, cu atât de multe povești rămase de spus, sunt George și Stam la fel de entuziaști? „Da”, râde George, „deoarece de fiecare dată este o poveste diferită și de fiecare dată când vin să spună „mulțumesc”, asta este răsplata mea”.

La fel este și pentru Stam. „Fiecare film pe care îl facem este o celebrare a iubirii între două persoane și pentru toți cei dragi. Cine se poate plictisi de așa ceva?”

Produse prezentate

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes