Sunt fotograf, cineast și realizator de filme elvețian, specializat în istorie naturală din locuri izolate, în special despre felinele mari. Mi-am dedicat viața surprinderii în imagini a frumuseții naturale a planetei noastre și scopul meu este mereu același: să mă apropii de natură chiar în inima sa, pentru a crește gradul de sensibilizare privind fragilitatea planetei și a inspira acțiuni pentru conservare.
Sunt dedicat conservării faunei sălbatice și colaborez îndeaproape cu WildAid, o organizație ecologistă cu sediul în San Francisco, care are drept scop reducerea cererii pentru produsele cinegetice ilegale. În 2019, am lansat Stay·WildTM, un magazin online de bijuterii, prin care 50% din profitul generat este donat organizațiilor non-profit pentru susținerea proiectelor de conservare a faunei sălbatice. Sunt reprezentat în munca mea de National Geographic Image Collection.
Proiectul nostru principal a fost să filmăm marea migrație a antilopelor gnu din Serengeti în Tanzania. În fiecare an, 1,5 milioane de antilope gnu migrează într-o turmă enormă, iar acest fenomen este recunoscut drept una dintre „Cele șapte minuni ale lumii naturale”.
În această perioadă a anului, antilopele gnu migrează spre nordul regiunii Serengeti, unde traversează faimosul râu Mara într-o luptă epică și dramatică cu apa, cu crocodilii și cu alte animale de pradă. Atunci când migrația este în plină desfășurare, animalele de pradă, precum leii și gheparzii, sunt foarte active, fiecare având numeroase ocazii de a-și ucide prada.
Primele impresii despre Alpha 7S III
Sunt un utilizator avid Sony de ani de zile și acum folosesc Alpha 9 II & 7R IV exclusiv pentru fotografiile mele statice, dar doream să încerc Alpha 7S III pentru filmare.
Pentru mine, cea mai bună caracteristică a noului aparat este, fără îndoială, posibilitatea de a fotografia la 4k 4.2.2 50/60p, precum și opțiunea de a trece la 100/120, păstrând totuși aceeași adâncime de biți. Prefer să filmez în S-Log3 și să-mi colorez gradat filmul, astfel încât e musai să am 10-biți disponibili.
Focalizarea tactilă și toate setările de focalizare sunt, deopotrivă, o completare binevenită la Alpha 7S III. Posibilitatea de a urmări un leu prin iarba înaltă folosind o steadicam (cameră fixă) și focalizarea tactilă pe aplicația Imaging Edge a fost cu adevărat importantă pentru noi și nu am simțit nevoia să folosim motoare de urmărire a focalizării pe steadicam. Puteți controla toate setările camerei de la distanță fără griji.
Efectul obturatorului rulant a fost, de asemenea, redus drastic în comparație cu Alpha 7S II și acest lucru s-a remarcat cel mai mult la fotografierea pe steadicam.
Și, în cele din urmă, posibilitatea de a împinge ISO a constituit un element-cheie - să nu trebuiască să-ți faci griji cu privire la utilizarea unui ISO ridicat pentru a obține 50/60p chiar și în condiții de lumină slabă a fost incredibil, mai ales atunci când felinele mari sunt foarte active dimineața devreme și noaptea târziu.
Echipament
Am avut norocul să avem 2 aparate Alpha 7S III pentru filmare - unul asociat cu FE 200-600mm f / 5.6-6.3 G OSS pentru fotografii statice pe trepied, iar celălalt asociat cu FE 70-200 mm f / 2,8 G Master (și ocazional un convertor de 1,4x) pentru utilizare pe steadicamul Ronin 2 cu stabilizator manual. Ambele setări au inclus Atomos Ninja V pentru înregistrare cadre RAW direct din portul HDMI.
Posibilitatea de a controla camera fixă (steadicam) din aplicația Imaging Edge a fost de neprețuit și am putut schimba rapid setările dacă se schimba lumina.
Lucrând în condiții de temperaturi ridicate, nu m-ar fi surprins dacă una sau ambele camere ar fi dat semne de supraîncălzire, mai ales la fotografierea la rezoluție maximă, însă nici măcar faptul că am lăsat aparatele pornite ore în șir nu ne-a creat probleme.
Sfaturi pentru filmarea video în natură
„Imaginile sunt puternice. O singură fotografie poate surprinde o emoție sau poate declanșa un sentiment lăuntric”