Design exclusivist

Signature Series
 O serie de produse audio premium, create pentru a oferi experienţa muzicală supremă prin căşti

Într-o misiune a cărei scop este acela de a oferi cel mai bun sunet pentru audiofilii care caută experienţa audio supremă, inginerii şi designerii au lucrat împreună pentru a crea un amplificator, un player şi un set de căşti care să creeze exact această experienţă, 

 Nu doar ascultaţi… Simţiţi muzica

„Ce caută audiofilii la sunetul ideal?” Răspunsul Sony prin colecţia Signature Series este reproducerea celor mai fine detalii ale sunetului. Sony a căutat să obţină o reproducere atât de puternică, încât ascultătorii să experimenteze spaţiul de sunet atât de intim încât să simtă chiar că pot discerne temperatura şi atingerea aerului. Scopul a fost de a livra cele mai fine detalii ale fiecărui sunet, din momentele premergătoare spectacolului, până la respiraţia de dinaintea cântecului şi până la cea din urmă scădere de volum. Spaţiul de sunet oferit de produsele din colecţia Signature Series conferă o experienţă atât de fizică încât ascultătorii se simt cufundaţi în amploarea şi profunzimea sunetului stereofonic.

După ce a construit o cultură muzicală în jurul căştilor, Sony a avut viziunea de a reproduce cele mai fine detalii ale sunetului cu o componentă de dimensiuni minime. Mobilizând lunga istorie a tehnologiilor analogice şi digitale pentru reproducerea sunetului de înaltă calitate de la Sony, am lucrat din greu pentru a crea o linie de produse care să poată îmbunătăţi experienţa şi să poată oferi o calitate excepţională a sunetului. Scopul nostru de bază a fost acela de a transforma experienţa simplei audiţii a muzicii într-o experienţă în care utilizatorii pot chiar să simtă muzica respectivă. 

 Designul esenţial pentru o calitate premium a sunetului

Designul a fost inspirat exclusiv de angajamentul faţă de calitatea ireproşabilă a sunetului, cu un nivel minim a zgomotului. Materialele au fost selectate pentru caracteristicile lor acustice. Carcasa a fost modelată pentru a asigura o transmisie optimă a sunetului. Chiar şi calea semnalului de la placa de circuite a fost determinată de cerinţele audio. Am revenit în mod constant la elementele de bază, căutând cea mai bună formă, cele mai bune materiale şi cele mai bune caracteristici de prelucrare a sunetului, ignorând orice inconveniente. De asemenea, ne-am concentrat pe elementele care contribuie la calitatea excelentă a sunetului şi am adoptat un design care exploatează la maximum proprietăţile acestor elemente constructive, eliminând în acelaşi timp orice element străin, pentru a crea un design simplu, iconic, care emană în totalitate o calitate premium a sunetului. 

Lăsăm la o parte ideile preconcepute legate de design

Pentru a obţine o calitate mai bună a sunetului decât cea oferită de modelele de top din trecut, întreaga noastră echipa de design a trebuit să-şi reevalueze prejudecăţile legate de „un design bun” şi să-şi redirecţioneze centrul atenţiei. Inginerii şi designerii au lucrat împreună încă din stadiile incipiente ale dezvoltării pentru a obţine structuri, forme şi idei esenţiale cu scopul de a atinge un nivel înalt de calitate a sunetului. Acest lucru a necesitat un mare efort, dar a reprezentat o parte indispensabilă a procesului.

Tomoaki Takuma, Chief Art Director

Design inspirat de vânt

MDR-Z1R

Pentru MDR-Z1R, ne-am concentrat atenţia asupra designului carcasei pentru a reproduce un spaţiu de sunet care să fie fidel sunetului original. Carcasa are un efect semnificativ asupra calităţii sunetului şi poate crea o rezonanţă nedorită sau poate denatura sunetul. Ne-am întors la elementele de bază pentru a proiecta o carcasă care să reducă rezonanţa cât mai mult posibil. Imaginea unei vele umflate de vânt a fost cea ne-a dat indiciul de care aveam nevoie. Ne-am îndreptat atenţia spre proiectarea unei carcase care, precum pânza, să poată îmbrăţişa în mod natural presiunea acustică generată de diafragmă. Acest concept ne-a condus în mod firesc la proiectarea unei carcase organice, cu o curbură naturală. Curbura blândă, cu o singură foaie, reduce la minimum vibraţiile şi rezonanţa.

Structura dublă a carcasei, cu un rezistor acustic permeabil şi o plasă de sârmă de protecţie, controlează fluxul de aer prin carcasă pentru a reproduce întreaga gamă a sunetului natural. Această combinaţie nu numai că reproduce un sunet excelent, dar, de asemenea, ajută la obţinerea liniştii ambientale pe care am căutat-o.

imagine cu MDR-Z1R
imagine cu MDR-Z1R
imagine cu MDR-Z1R
imagine cu MDR-Z1R
Modele din lumea reală

O altă caracteristică a MDR-Z1R este capacitatea de a reproduce frecvenţe foarte mari ale sunetului, de până la 120 kHz. Pentru a scoate ce este mai bun din această capacitate, am creat un nou design pentru grila din faţa diafragmei, componenta care produce sunetul. În procesul de proiectare, ne-am dat seama că o simplă formă de grilă, cu accent pe durabilitate, nu ar putea reproduce cu uşurinţă calităţile sunetului de înaltă rezoluţie la frecvenţe de 20 kHz sau mai mari. Am experimentat cu mai multe modele, căutând grila perfectă, care să reproducă în mod fidel chiar şi cele mai mici diferenţe de sunet. În final, am ales o secvenţă Fibonacci, un model care se găseşte în mod constant în natură. Acest model de grilă reproduce proprietăţile dorite ale sunetului, fără nicio problemă, la toate frecvenţele. Grila este realizată din răşină rigidă pentru a fi subţire şi rezistentă şi pentru a minimiza amortizarea sunetului la frecvenţe de înaltă rezoluţie.

MDR-Z1R este proiectat pentru a oferi o calitate excepţională a sunetului, dar potrivirea nu a fost lăsată deoparte. Încastrate în piele moale de oaie, pentru confort şi pentru a menţine urechile uscate, perniţele pentru urechi sunt prevăzute cu o cusătură 3D bazată pe proprietăţile designului ergonomic, pentru a se potrivi cât mai confortabil. 

Oferind nu numai o experienţă a sunetului de înaltă calitate, dar şi o poveste unică

Nu există niciun artificiu de proiectare în produsele din colecţia Signature Series. Fiecare element este, în esenţă, determinat de funcţia sa. Am făcut acest lucru pentru ca utilizatorii, doar privind produsul, să înţeleagă cât de ridicată este calitatea sunetului şi care sunt motivele care stau la baza acestei calităţi excepţionale. Dorim ca utilizatorii să se bucure de această experienţă fără precedent a sunetului de calitate, precum şi de povestea unică spusă de fiecare produs.

Shogo Yashiro, Art Director

Transmiţând fluxul sunetului prin formă

NW-WM1Z

Revenind la Walkman şi dorind să punem accentul pe calitatea premium a sunetului, am pornit de la zero pentru a reconfigura placa de circuite şi pentru a regândi materialele carcasei noului NW-WM1Z. Pentru a obţine o calitate şi mai înaltă a sunetului, am pus accentul pe un flux al sunetul care să creeze o cantitate minimă de zgomot. Pentru a minimiza zgomotul, am configurat interiorul astfel încât să direcţioneze semnalul direct de la unitatea de memorie către mufa superioară pentru căşti. Această configuraţie a plăcii de circuite este reflectată în poziţia unică a celor două mufe pentru căşti de pe fiecare parte a carcasei superioare. A rezultat un design distinct, care nu doar că întruchipează fluxul direct al sunetului, dar, graţie construcţiei minimaliste, permite utilizatorului să protejeze butoanele împotriva loviturilor şi şocurilor. 

imagine cu NW-WM1Z
imagine cu NW-WM1Z
imagine cu NW-WM1Z
imagine cu NW-WM1Z
La fel de solid ca un bloc de metal

Am fost deosebit de pretenţioşi în ceea ce priveşte materialele pe care le-am ales pentru carcasa NW-WM1Z. Am folosit cupru fără oxigen pentru a obţine cele mai bune caracteristici acustice. Am folosit metoda de prelucrare prin tăiere fină pentru a evidenţia soliditatea metalului atent selectat. Am rotunjit marginile la colţuri pentru a obţine o carcasă mai rezistentă la lovituri şi mai durabilă. Carcasa NW-WM1Z este placată cu aur, pentru a exploata din plin frumuseţea naturală a acestui material, care este recunoscut pentru producerea unui sunet de înaltă calitate.

Am dezvoltat, de asemenea, o interfaţă de utilizare nouă, adoptând un indicator analogic pentru a afişa nivelul volumului şi un analizor de spectru pentru a afişa frecvenţa sunetului. Chiar şi scalele indicatoarelor de volum sunt reprezentate meticulos, astfel încât utilizatorii să se poată bucura şi vizual de calitatea premium a sunetului.

Revenind la rădăcinile primei generaţii de dispozitive Walkman

Ne-am întors la începutul conceptului inovator al Sony pentru muzică portabilă, prima generaţie de dispozitive Walkman, pentru a crea valoare cu noul NW-WM1Z. Pentru aceasta, am urmărit să atingem experienţa supremă a sunetului portabil de calitate pentru stilurile moderne de ascultare. Calitatea sunetului este prioritară şi cred cu tărie că am reuşit să obţinem un sunet de excepţie odată cu acest nou model.

Tanaka, Designer 

Folosirea unui perete pentru eliminarea distorsiunilor şi vibraţiilor

TA-ZH1ES

TA-ZH1ES este un amplificator staţionar pentru căşti, conceput special pentru a optimiza performanţele căştilor noastre. Pentru a elimina complet distorsiunea la nivelul circuitelor electrice, carcasa trebuie să sprijine în mod ferm şi să protejeze placa de circuite. Acest lucru este realizat cu o carcasă din aluminiu de până la 12 mm grosime, perfect forjată, cu turnare prin extrudare, pentru a se obţine o rigiditate extremă, care să asigure o calitate premium a sunetului, cu nicio distorsiune. Placa superioară este realizată dintr-o combinaţie de aluminiu şi oţel, cu mici adâncituri pe suprafaţă, menite să controleze rezonanţa inutilă. În jurul plăcii superioare există un spaţiu deschis, care subliniază impresionanta grosime a părţii laterale a carcasei şi oferă avantajul funcţional al eliberării căldurii. 

imagine cu TA-ZH1ES
imagine cu TA-ZH1ES
imagine cu TA-ZH1ES
imagine cu TA-ZH1ES
În căutarea unei carcase care să ofere valoare maximă

Misiunea noastră de a căuta o calitate de top a sunetului, cu absolut nicio distorsiune, ne-a condus spre crearea carcasei din aluminiu fără suduri. În loc ca găurile destinate mufelor pentru căşti să fie date din interior, aşa cum se procedează de obicei, noi am lucrat dinspre exterior, prin placa frontală din aluminiu gros, lăsând doar o minimă indentaţie în jurul mufelor. Acest lucru a dat naştere unui design care scoate în evidenţă soliditatea materialului, adăugând o expresie estetică la valoarea carcasei.

Conectarea sunetului autentic cu utilitatea

Cum putem ajuta utilizatorii să folosească în mod intuitiv un dispozitiv cu o formă şi un aspect care sunt create în primul rând pentru a obţine o calitate de excepţie a sunetului? Aceasta a fost o întrebare cheie în dezvoltarea designului produselor din colecţia Signature Series, un design care sincronizează funcţiile esenţiale cu utilitatea pentru a oferi un produs ce permite utilizatorilor să se bucure de o calitate premium a sunetului într-un confort veritabil.

Deguchi, Designer

Bine aţi venit la Signature Series, experienţa de sunet pe care Sony a descoperit-o în călătoria sa menită să încânte veritabilii audiofili, cu o pasiune pentru sunetul perfect.