Melanie Latooy zâmbește în timp ce ține un aparat foto Sony ZV 1 în mâna întinsă

Cum văd lumea cu ZV-1

Melanie Latooy

„Nu știu niciodată cum îmi va merge ziua. Se întâmplă brusc ceva neașteptat și atunci îmi iau aparatul și încep să înregistrez”

Deoarece trebuie să încarce săptămânal două clipuri pe canalul său YouTube, este esențial ca aparatul foto al lui Melanie să se potrivească perfect stilului său de viață, dar și poșetei. „Creez clipuri despre viața mea și despre lucrurile care mă interesează. Discut despre modă, frumusețe, călătorii și stil de viață, iar aparatul foto mă însoțește peste tot”, explică ea.

Deoarece pune accentul pe poveștile din viața de zi cu zi, un aparat foto pentru vlogging este foarte diferit de camerele video convenționale, care deseori au multe accesorii. „Trebuie să fie ușor”, spune Melanie despre aparatul ideal, „nu îmi trebuie ceva prea greu care să-mi amorțească mâna când fac vlogging!”, glumește ea. „La vlogging te filmezi pe tine, cu aparatul în mână, așa că am nevoie de un aparat cu priză bună, care nu alunecă.”

Să te filmezi nu este așa ușor cum pare și cu cât aparatul foto îi permite lui Melanie să se concentreze mai puțin asupra setărilor și mai mult asupra poveștii, cu atât mai bine. „Este important ca fața să fie focalizată. Trebuie să mă pot filma natural și nu o pot face dacă fața este estompată. Este important să pară reale și naturale culorile.”

În ultimele săptămâni, Melanie a folosit noul aparat foto pentru vlog Sony ZV-1, un aparat proiectat special pentru creatori precum Melanie. De la focalizare și calitatea imaginilor până la stabilizare și sunet, aparatul foto a fost conceput astfel încât oricine să poată crea clipuri și să-și spună propriile povești.

Aparat foto Sony ZV 1 orientat frontal, cu paravânt montat
„Unul dintre primele lucruri pe care le-am observat la Sony ZV-1 a fost viteza focalizării. Deseori, ridic un produs spre aparat pentru a-l arăta publicului și poate dura o perioadă până când focalizarea comută pe produs”, explică Melanie, continuând, „cu noul aparat, focalizarea comută rapid și precis de la fața mea la obiectul pe care îl prezint. Aparatul are FA pe ochi în timp real, astfel că îmi urmărește automat fața și ochii și se asigură că totul este mereu clar. De asemenea, expunerea reglează automat luminozitatea pentru ca fața mea să poată fi văzută ușor. Aceste caracteristici și calitatea imaginii sunt concepute pentru ca fețele să arate optim în timpul filmării”.

Deoarece Melanie este mereu pe drumuri, filmează din mână, fără a folosi vreodată trepiedul sau stabilizatorul. „Filmările stabile sunt esențiale. Nu doresc să văd un clip care tremură mereu și nu doresc ca publicul meu să aibă parte de această experiență”, spune Melanie. Din fericire, ZV-1 are stabilizare încorporată. „Stabilizarea este foarte bună”, afirmă Melanie, „mă pot plimba cu aparatul în mână, iar imaginea nu are deloc tremur și nu este instabilă. Acesta este un mare punct forte, deoarece este un aspect foarte important la vlogging”.

Melanie Latooy ține un aparat foto Sony ZV 1 în mâna întinsă

Deoarece caracteristicile aparatului îi ajută pe vloggeri să nu rateze niciun cadru, vloggerii trebuie să poată manevra și opera rapid aparatul foto.

„ZV-1 este foarte ușor și compact - îl pot lua cu mine oriunde”, continuă Melanie, „fără să-mi fac griji legate de setări, deoarece setările implicite automate sunt aproape mereu corecte. Când vreau să schimb ceva, aparatul este ușor de operat. Nu trebuie să caut mult prin meniuri, aproape totul are setări facile, inclusiv opțiunea de estompare a fundalului. Chiar și butonul de înregistrare este mare și roșu, ceea ce îmi simplifică viața, pentru că toți mă întreabă pe ce buton să apese când le dau aparatul să mă filmeze”.

La debut, mulți creatori trec deseori cu vederea sunetul și folosesc micul microfon încorporat al aparatului sau al telefonului. Dar sunetul este la fel de important ca imaginea. ZV-1 are un microfon de înaltă calitate care scoate în evidență vocea umană.

„M-a surprins calitatea sunetului aparatului”, spune Melanie, „are un sunet foarte pur și plăcut. Un mare avantaj este faptul că are ca dotare standard un ecran paravânt pe care îl puteți atașa facil pe microfon pentru a împiedica zgomotul produs de vânt. Există și opțiunea de a adăuga un microfon mai specializat, dacă este necesar”.

Cu toate aceste caracteristici concepute să îi ajute pe vloggeri să creeze mai ușor conținut, nu este de mirare că Melanie are o primă impresie pozitivă despre aparatul foto: „ZV-1 combină calitatea superbă a imaginii și a sunetului pentru a mă ajuta să surprind cu ușurință toate momentele importante ale vieții mele. Abia aștept să încep să folosesc acest aparat foto în fiecare zi!”

Produse prezentate

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes