Detaliul poveștii Alpha Universe
Luminile nocturne din Singapore

Guillaume Ruchon

Pentru mulți dintre noi, un autobuz fără acoperiș și un set de căști multilingve poate fi cel mai bun mod de a explora un nou oraș, însă pentru Guillaume Ruchon, o cameră foto, un trepied și cele două picioare din dotare sunt tot ce are nevoie.

În cea mai recentă călătorie a sa la Singapore, el explică că primul lucru pe care l-a făcut când a sosit a fost să evadeze pe străzile orașului cu aparatul foto și trepiedul în mână: „Am decis să iau cu mine camera și trepiedul și să merg pe străzi noaptea ca să pot descoperi cu adevărat orașul”.

guillaume ruchon sony alpha 7RIII cerul din singapore pe timp de noapte și 3 zgârie-nori înalți

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 24-105mm f/4 G OSS | 8s @ f/10, ISO 250

O zonă l-a atras instantaneu pe Guillaume: portul maritim, cu fațadele sale moderne și luminile strălucitoare. Era locația perfectă în care să-și instaleze trepiedul și să înceapă să fotografieze.

„În alte călătorii, de obicei vizitez bloguri sau folosesc Instagram pentru a vâna unele dintre cele mai bune locații de fotografiere, dar în această călătorie am vrut pur și simplu să mă plimb pe străzi și să observ”, explică el.

„Am descoperit repede că arhitectura orașului Singapore este uimitoare!”, a continuat el. „Am rămas în principal în zona portului maritim pentru că am vrut să surprind orizontul, atracțiile Marina Bay Sands și Supertree Grove și, desigur, să mă joc cu reflecțiile din apă.”

guillaume ruchon sony alpha 7RIII un bărbat traversează un pod din singapore noaptea cu zgârie-nori la orizont

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/11, ISO 100

Sfatul de aur pentru obținerea unor fotografii cu adevărat grozave era să ajungi într-o destinație de vis. Acum, totul se reduce la modul în care reușiți să surprindeți lumina.

„Lumina este esențială, iar un trepied este obligatoriu pentru menținerea camerei fixe, astfel încât să puteți realiza fotografii cu expunere lungă”, explică el. „Trebuie luată o decizie și în ceea ce privește balansul alb, deoarece lumina diferă în funcție de sursa din care provine.”

guillaume ruchon sony alpha 7RIII un bărbat stă sub copaci uriași iluminați noaptea în singapore

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/7,1, ISO 160

Pentru Guillaume, culorile dintr-o scenă reprezint un alt mod în care ne putem exprima „Când vine vorba despre a spune o poveste printr-o singură imagine, putem schimba sentimentul reflectat de acea imagine prin culorile calde sau reci pe care le folosim atunci când ajustăm balansul de alb.”

guillaume ruchon sony alpha 7RIII un bărbat scăldat în lumină roșie stă pe treptele unei piscine noaptea în singapore

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/8,0, ISO 100

În Singapore, Guillaume a călătorit însoțit de echipamentul său de încredere: aparatul Sony α7R III și obiectivele FE 16-35mm f/2.8 și 24-105mm f/4 G OSS.

Guillaume spune: „FE 16-35 f/2.8 GM este obiectivul meu de bază când fotografiez arhitectură și peisaje. Nu este prea larg, iar distorsiunea este minimă. Când mărești până la 35 mm, poți fotografia în continuare cu f/2.8 obținând claritate și definiție excelente.”

guillaume ruchon sony alpha 7RIII fotografie din spate cu expunere lungă a unui bărbat stând pe un pod noaptea în singapore

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 10s @ f/11, ISO 100

La fel ca mulți alți fotografi, motivul cheie pentru alegerea unui aparat Sony α7R III este incredibila sa rezoluție de 42,2 megapixeli. „Nu pot trăi fără acest aparat”, spune Guillaume. „Detaliile sunt extraordinare pentru editare și atunci când aleg să decupez părți din imagine”.

Când vezi atât de multe detalii, poți fi tentat să setezi zonele luminoase și umbrele la -100 și, respectiv, la +100 pentru a surprinde cât mai multe amănunte în imagine, dar Guillaume îi sfătuiește pe cei care încep să învețe cum să folosească curbele de ton în software-ul de editare să regleze luminozitatea și contrastul. „Este mult mai creativ decât simpla ajustare a zonelor luminoase și a umbrelor, dar este și mai greu să înveți cum să folosești cu succes această tehnică”, spune el.

guillaume ruchon sony alpha 7RIII cerul din singapore pe timp de noapte și portul maritim

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 4s @ f/5,6, ISO 320

Rezoluția înaltă și intervalul dinamic nu sunt singurele caracteristici ale camerei α7R III care contribuie la fotografierea peisajelor urbane nocturne. „Un lucru care m-a ajutat cu adevărat când fotografiam pe timp de noapte în Singapore a fost factorul de mărire de 12,4x”. Pe Guillaume, acest lucru îl ajută să focalizeze cu precizie în condiții de lumină redusă prin vizorul electronic. „Folosirea factorului de mărire în combinație cu funcția de evidențiere a focalizării mă ajută să mă asigur că imaginile sunt clare și focalizate perfect.”

guillaume ruchon sony alpha 7RIII expunere lungă cu cerul din singapore pe timp de noapte cu clădiri reflectate în portul maritim

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16-35mm f/2.8 GM | 15s @ f/10, ISO 200

Fiecare oraș prezintă o nouă oportunitate pentru Guillaume de a explora și de a surprinde imagini pe timp de noapte, dar nu există cumva riscul de a te plictisi? „Haha, niciodată!”, spune el. „Vremea și anotimpurile se schimbă mereu, iar iluminatul se schimbă adesea și el. Desigur, imaginile mele se schimbă și ele, pe măsură ce evoluez și îmi adaptez stilul. Întotdeauna există ceva nou de descoperit!”

Produse prezentate
ILCE-7RM3
Cameră α7R III Full Frame de 35 mm și focalizare automată

ILCE-7RM3

SEL1635GM
FE 16-35mm F2.8 GM

SEL1635GM

SEL24105G
Obiectiv FE 24-105 mm F4 G OSS

SEL24105G

Articole corelate
Guillaume Ruchon
Alpha Universe

Guillaume Ruchon

Franţa

„Singura modalitate de a face o treabă grozavă este să iubești ceea ce faci. Dacă nu ai găsit încă pasiunea, continuă să o cauți. Nu te mulțumi cu puțin.” Steve Jobs

Vizualizare profil


x