răsărit peste mlaștini din Olanda

Cel mai recent obiectiv G Master: GM de 12 - 24 mm la f/2,8

Albert Dros și Michael Schaake

Continuând extinderea gamei de obiective G Master, Sony a lansat modelul FE de 12 - 24 mm la f/2,8 G Master – obiectivul cu zoom și diafragmă la f/2,8 cu cel mai larg unghi din lume*.

sony fe de 12 - 24 mm F2-8 G Master cu zoom

Designul complet nou dispune de trei elemente XA (extrem asferic) pentru o rezoluție extraordinară, împreună cu două super elemente ED și trei elemente din sticlă ED pentru a oferi o rezoluție ridicată, de la un colț la altul, și un efect bokeh superb. Patru motoare XD Linear (dinamic extrem) asigură o focalizare mai rapidă și mai precisă decât obiectivele convenționale, atât pentru fotografie, cât și pentru partea video. Mult apreciații fotografi de peisaje și ambasadorii Sony Imaging, Michael Schaake și Albert Dros, au avut amabilitatea să testeze obiectivul înainte de lansare și să ne împărtășească gândurile lor. Albert Dros „Condițiile din Olanda au fost ideale, permițându-mi să încerc obiectivul în varii situații și scenarii. Mi-am luat aparatul meu de încredere Alpha 7R IV și am pornit să explorez. ”

Am început în acest district pitoresc din Amsterdam, complet gol și închis din cauza Covid, iar acesta este un bun exemplu al avantajelor obiectivului de 12 mm. Claritatea acestui obiectiv, în special la margini, este incredibilă.
vedere stradală pietruită din amsterdam la amurg

© Albert Dros | Sony α7R IV + FE 12-24mm f/2.8 GM | 4s @ f/8.0, ISO 200

„Am vizitat frumoasa primărie din Nieuwegein. Este o clădire foarte modernă, la interior și la exterior, și m-am gândit că ar fi modelul perfect pentru câteva fotografii în unghi larg. O caracteristică utilă în aceste situații este ecranul rabatabil de pe Alpha 7R IV. Uneori mă plimb și privesc ecranul, îndrept aparatul foto și îl rotesc până când văd compoziția care îmi place.”

exteriorul primăriei din nieuwegein

© Albert Dros | Sony α7R IV + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/320s @ f/10.0, ISO 100

interiorul primăriei din nieuwegein

© Albert Dros | Sony α7R IV + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/30s @ f/11.0, ISO 100

„Fiind prognozate furtuni, m-am dus la țară, sperând să surprind imagini cu efect dramatic ale cerului. Pentru această imagine cu moara de vânt, am realizat o imagine panoramică rapidă (din mână). Norul de furtună oglindește exact pârâul din fundal. Ce mi-a plăcut în privința acestei imagini este faptul că arată aproape ca o perspectivă superangulară datorită panoramei.”

vedere panoramică cu o moară de vânt din Olanda cu cer spectaculos pe fundal brăzdat de furtună

© Albert Dros | Sony α7R IV + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/50s @ f/5.6, ISO 320

„După ce a trecut furtuna, am reușit să realizez această fotografie cu un câmp de maci, chiar la apusul soarelui.”

câmp de maci în Olanda după furtună

© Albert Dros | Sony α7R IV + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/13s @ f/11.0, ISO 200

„Ne-am bucurat de dimineți frumoase și am reușit să mă trezesc la ora 3 și să merg în pădure – unul dintre locurile preferate pentru fotografiere. De obicei folosesc un obiectiv mai lung în astfel de situații, dar am vrut să-l încerc pe cel de 12 - 24 mm și m-am forțat să-l folosesc, obținând niște rezultate interesante.”

lumina soarelui pătrunzând printre arbori într-o pădure din Olanda

© Albert Dros | Sony α7R IV + FE 12-24mm f/2.8 GM | 0.6s @ f/11.0, ISO 100

Ocazional, folosesc o tehnică denumită „focalizare posterioară”, prin care mă apropii de subiect și folosesc mai multe imagini cu diverse puncte de focalizare pentru a obține întreaga imagine focalizată din față până în spate. Această fotografie este o combinație de trei imagini realizate la f/22 și am reușit să obțin o precizie extrem de ridicată în întregul cadru.
copac căzut la pământ într-o pădure din Țările de Jos, acoperit de mușchi.

© Albert Dros | Sony α7R IV + FE 12-24mm f/2.8 GM | 2.5s @ f/22, ISO 100

„În sfârșit, dar nu în cele din urmă, am reușit să fotografiez cerul înstelat. În general, este aproape imposibil să fotografiezi Calea Lactee în Țările de Jos, din cauza volumului mare de poluare generalizată a luminii, dar există unele locuri în care poluarea este relativ redusă în comparație cu restul țării.”

„Totuși, cea mai mare provocare a fost faptul că am ales cea mai lungă zi a anului, pe parcursul căreia nici nu apare întunericul pur!”

calea lactee vizibilă pe cerul de deasupra Amsterdamului cu un copac uscat în prim-plan

© Albert Dros | Sony α7R IV + FE 12-24mm f/2.8 GM | 20s @ f/2.8, ISO 3200

„Imaginea a fost realizată în unghi larg la f/2,8 și am fost deosebit de impresionat de claritatea stelelor. Un fapt care trebuie menționat este că strălucirea roșiatică-portocalie de la orizont nu este lumina soarelui, ci poluarea din oraș.”

Pe scurt, iată primele mele gânduri:

sony FE1224GM alături de un sony FE 1224G spre comparație

După cum puteți vedea, versiunea f/2,8 nu este mult mai mare decât versiunea f/4

„Am avut ocazia să testez noul obiectiv G Master de 12 - 24 mm la f/2,8 timp de câteva zile și am fost impresionat de soliditatea construcției. Cu o greutate de 847 de grame, nu este foarte ușor, dar se echilibrează cu Alpha 7R IV în mână, iar cu un element frontal mare și curbat, nu mă așteptam la aceasta!

” Elementul frontal mare face dificilă utilizarea filtrelor (deși există posibilitatea utilizării unor filtre posterioare tip gelatină), dar acestea fiind spuse, nu am văzut pete albe sau reflexii parazite, ceea ce spune multe despre noul strat de acoperire pe care Sony l-a proiectat special pentru acest obiectiv."

Această imagine prezintă o scenă cu mare contrast, realizată direct în soare. Un soare mic poate fi văzut în apă și nu sunt vizibile pete de lumină.
vedere panoramică peste un lac cu soarele vizibil printre nori de furtună de mare efect

© Michael Schaake | Sony α7R IV + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/1250s @ f/8.0, ISO 100

„Am fotografiat cu diverse setări ale diafragmei, de la f/2,8 până la f/22 și am observat doar o ușoară reducere a clarității după f/18, ceea ce era de așteptat. Larg deschis la f/2,8, a fost foarte exact și nu aș ezita să fotografiez astfel în lumină difuză.”

imagine alb-negru a unui copac stingher proiectat pe un cer senin cu nori pufoși

© Michael Schaake | Sony α7R IV + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/1250s @ f/2.8, ISO 100

„În această imagine, am dorit să utilizez o expunere lungă pentru a estompa apa și, deoarece nu am putut folosi un filtru ND, am fost nevoit să fotografiez la f/22 (ceea ce evit de obicei), dar claritatea încă este bună.”

un râu iute, surprins într-o mișcare lentă, izbindu-se de stânci

© Michael Schaake | Sony α7R IV + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1s @ f/22, ISO 50

„Obiectivul meu principal pentru peisaje este FE de 16 - 35 mm la f/4 ZA OSS, de care sunt mulțumit, însă o distanță focală în unghi larg extins mi-a oferit o nouă perspectivă, pe care am savurat-o pe deplin.”

privind în sus printre tulpini de orz înspre cerul albastru cu nori

© Michael Schaake | Sony α7R IV + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1s @ f/22, ISO 50

o-potecă-din-lemn-ce-străbate-un-câmp-cu-un-cer-splendid-deasupra

© Michael Schaake | Sony α7R IV + FE 12-24mm f/2.8 GM | 1/1250s @ f/2.8, ISO 100

„Per ansamblu, sunt extrem de impresionat de acest obiectiv, iar distanța focală a acestuia a inspirat cu siguranță creativitatea scenelor pe care le-am fotografiat.” *Comparativ cu obiectivele cu zoom constant de f/2.8 interșanjabile pentru camerele digitale full-frame. Începând cu iulie 2020.

Produse prezentate

Albert Dros

Albert Dros | Netherlands

„Sunt obsedat de obţinerea fotografiei perfecte”
Michael Schaake

Michael Schaake | Germany

„Să trăiești momentul și să vezi frumusețea incredibilă a naturii poate fi o experiență plină de inspirație și profund personală. Prin împărtășirea imaginilor mele, sper ca și alți oameni să mă însoțească în această călătorie”

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes