Ron Timehin sony alpha 7RM3 vedere spre podul Brooklyn într-o zi cețoasă

Stare de spirit: New York

Ron Timehin

Precum în cazul fotografiilor de calitate cu peisaje, fotografierea în oraș înseamnă mai mult decât a fi pur și simplu prezent acolo. Trebuie să fii la locul potrivit, în momentul potrivit. Cu siguranță, acest lucru însuflețește proiectul din New York al lui Ron Timehin. O combinație de vederi emblematice și nevăzute, de la răsărit până la apus, proiectul a fost realizat în cinci zile pentru o companie hotelieră locală și s-a bazat atât pe experiența sa în fotografia de peisaj și de călătorii, cât și pe proiectele sale anterioare pentru mai multe mărci în Londra.

Ron Timehin sony alpha 7RM3 steag american reflectat în geamul unei mașini seara

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 35mm f/1.4 ZA | 1/125s @ f/6.3, ISO 125

„Hotelul Indigo mi-a văzut profilul de Instagram”, spune Ron, „și s-a potrivit cu ceea ce doreau: o campanie pentru a stimula interesul și a-i face pe oameni să le viziteze hotelul din partea sudică a cartierului Manhattan, integrând hotelul în povestea orașului”.

Așadar, cum descoperi locuri interesante, mai ales într-un oraș în care nu locuiești?

Ron Timehin sony alpha 7RM3 un tunel obscur în New York cu graffiti pe pereți

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 1/60s @ f/7.1, ISO 1000

„Nu poți evita total locurile pline de turiști”, explică Ron, „dar încerc să mă feresc de acestea și să caut lucruri mai ascunse. Am aplicat aceleași tehnici precum la Londra, o combinație între căutarea fotografiilor online și căutarea unor locuri precum barurile de pe acoperiș. Indiferent despre ce oraș este vorba, acestea au întotdeauna priveliști extraordinare, iar una dintre imaginile de aici este din propriul bar de la Indigo”.

Ron Timehin sony alpha 7RM3 clădire pe colț în unghi în New York, cu un taxi galben care trece prin față

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 35mm f/1.4 ZA | 1/160s @ f/8.0, ISO 640

Te ajută dacă ai și anumite informații din interior, desigur; „prin Instagram”, explică el, „am legături în New York, iar în cadrul rețelei, împărtășim între noi locurile bune. Le arăt pe ale mele, iar ei mi le arată pe ale lor”!

Având doar o săptămână la dispoziție, Ron a trebuit să lucreze susținut. „Totuși, prefer să lucrez așa”, râde el, „să ajung la fața locului și să dau totul, deoarece, dacă se întinde pe o perioadă lungă, îți poți pierde motivația și concentrarea. Singurul dezavantaj este că, precum în cazul peisajelor, depinzi foarte mult de vreme. Așadar, am ieșit în oraș aproape tot timpul, fotografiind la răsărit și la apus. Precum în cazul scenelor, tind să evit miezul zilei, deoarece lumina este mai puțin interesantă. Dar fiind mult timp pe teren, am avut parte de o bună combinație de condiții meteo, inclusiv ceață, ceea ce este întotdeauna de dorit. Susțin cu tărie ideea că vremea proastă face fotografiile bune”.

Ron Timehin sony alpha 7RM3 șine de tren în New York, cu podul Brooklyn vizibil în ceață

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 1/320s @ f/8.0, ISO 640

Ron fotografiază cu echipament Sony de când a folosit modelul original a7R și a descoperit rapid că noul său aparat fără oglinzi este mai bun în călătorii decât modelele DSLR mari și grele. Acum fotografiază cu a7R III, iar „detaliile sunt fantastice”, spune el, „iar pentru a mă asigura că beneficiez de nivelul maxim de claritate al senzorului, îmi place să focalizez manual. De aceea, îmi place funcția de evidențiere a zonelor focalizate integrată în vizor; l-am setat pe al meu la galben, deoarece am observat că iese bine în evidență în scenele urbane”.

Ron Timehin sony alpha 7RM3 vedere de jos în sus cu patru zgârie-nori în New York

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 1/250s @ f/8.0, ISO 100

„Nu mi-am dat seama cât de mult îmi afectează lucrările utilizarea unui vizor EVF și a unui ecran LCD rabatabil de înaltă calitate”, continuă el, „dar au atât de multe caracteristici fără de care nu m-aș descurca acum”. El explică: „în multe fotografii, îmi place să focalizez simetric, astfel că utilizarea grilelor de previzualizare mă ajută să fac asta, atât în vizor, cât și la utilizarea ecranului rabatat. Dar cel mai important lucru pentru mine este să fotografiez cu previzualizarea expunerii. Economisește foarte mult timp, iar acest lucru este vital, deoarece, în caz contrar, poți rata momentul prielnic în locuri aglomerate sau pe stradă”.
Ron Timehin sony alpha 7RM3 taxiuri din New York înconjurate de aburi care ies din gurile de ventilație de la metrou

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 50mm f/1.4 ZA | 1/400s @ f/4.0, ISO 100

Lui Ron îi place să lucreze mai mult cu aparatul în mână decât cu trepied, deși spune că nu a avut probleme în a utiliza unul în New York, spre deosebire de Londra. „Una dintre imaginile de aici surprinde o garnitură de metrou în mișcare, ceea ce nu aș fi putut realiza atât de ușor la Londra, deoarece trepiedele sunt interzise în metroul londonez. Însă, deoarece mă plimb mult, încerc să lucrez în mare parte fără greutatea suplimentară a unui trepied, astfel că funcția de stabilizare a imaginii integrată în a7R III este vitală”.

Ron Timehin sony alpha 7RM3 expunere lungă a unei garnituri de metrou care trece prin stația Astor Place

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 12-24mm f/4 G | 6s @ f/18, ISO 50

Selecția extinsă de obiective Alpha este vitală pentru proiectele citadine ale lui Ron.

„Am obiectivul de 12 - 24 mm, dar în principal pentru situațiile în care mă aflu exact în vârful clădirii sau pentru interioare”, explică el, „deoarece, în aglomerația orașului, obiectivele mai lungi, cum ar fi cel de 50 mm sau de 70 - 200 mm, pot ajuta cu adevărat la simplificarea mediului, ceea ce face compoziția mai aerisită. Din motive de greutate, nu iau cu mine deseori obiectivul de 70 - 200 mm atunci când sunt în căutare, dar observ unde mă poate ajuta și revin”.
Ron Timehin sony alpha 7RM3 priveliște nocturnă spre Manhattan, cu podul Brooklyn vizibil

© Ron Timehin | Sony α7R III + FE 35mm f/1.4 ZA | 30s @ f/10, ISO 100

Obiectivul său preferat? „Cel de 35 mm”, se entuziasmează el; continuând, „este extrem de versatil și oferă o vizualizare apropiată de cea a ochiului uman; este un adevărat obiectiv de povestitor pentru peisajul urban și, în combinație cu modelul a7R III, a dat viață proiectului”.

Produse prezentate

Ron Timehin

Ron Timehin | UK

„Fotografia îmi oferă posibilitatea de a procesa, a aprecia și a interpreta lumea din jurul meu”

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes