Câștigătorul concursului cu tema „Mișcare”: Mergând înainte

Cu un titlu care lăsa atât de mult loc de interpretare, ultima rundă a concursului nostru de pe Instagram a avut parte de o gamă variată de fotografii, toate având un lucru în comun: mișcarea. De la imagini cu sportivi, mașini și animale, până la interpretări mai creative care înfățișau dâre de lumină și efecte de estompare a mișcării, juriul a căutat imagini care se încadrau în categorie, erau interesante din punct de vedere vizual și care, deopotrivă, excelau la capitolul tehnică. Ca de obicei, alegerea câștigătorului dintre mii de concurenți nu a fost deloc ușoară, dat fiind numărul mare de imagini excepționale înscrise în concurs. Și totuși, imaginea perfect realizată de Roberto Manfredi cu dârele de lumină de la bordul unui tren din Tokio pe monoșină a impresionat juriul.

Roberto Manfredi sony alpha 6600 trasee de lumini într-o expunere stradală lungă

© Roberto Manfredi | Sony α6600 + FE 16-55mm f/2.8 G | 1s @ f/2.8, ISO 100

„Am realizat această fotografie în Tokio, în luna noiembrie, anul trecut”, explică Manfredi, „pe un monorai care pleacă din centrul orașului și se îndreaptă către cartierul Odaiba. Am mai fotografiat niște cadre asemănătoare în timpul promenadei mele de peste zi, dar nu au avut impactul pe care mi-l doream.”

Știind ce avea de făcut și fără să se lase descurajat de pozele pe care le făcuse în timpul zilei, Roberto s-a întors la monorai pe seară, hotărât să obțină imaginea pe care și-o crease în minte. „M-am întors noaptea, continuă el, „și m-am așezat în primul vagon, pe rândul din față, pentru a fotografia în direcția de deplasare a trenului. Nu aveam trepied sau suport, așa că a trebuit să așez camera pe o poliță, chiar sub fereastră, și să o țin ferm. Am continuat să fotografiez până am avut convingerea că am obținut fotografia dorită.” Fiindcă a câștigat concursul, Roberto are acum un nou obiectiv pe care îl poate adăuga la echipamentul său foto Sony: obiectivul G Master FE 70-200 mm f/2.8.

„În prezent, lucrez cu un aparat α7RIII și un α6600, deoarece imaginile pe care le pot realiza cu acestea sunt excelente, plus că sunt micuțe și ușoare, ideale pentru călătorii. Obiectivul meu preferat este noul model G cu montură E 16-55mm f/2.8. Apelez la el în majoritatea cazurilor, datorită clarității și luminozității excepționale. Desigur, aștept cu nerăbdare să folosesc obiectivul G Master FE 70-200mm f/2.8, în special în situații cu lumină slabă.”

Asigurați-vă că urmăriți @alphauniversebysony.eu pe Instagram pentru a fi la curent cu ultimele concursuri și cele mai reușite fotografii din fiecare concurs.

Urmăriți-ne pe Instagram Urmăriți Alpha Universe pe Instagram

Urmăriți α Universe pe Instagram și aflați cele mai noi sfaturi, povești și informații despre concursuri

Intrări notabile

Christoph Oberschneider sony alpha 99II schiorul frânează brusc și creează o ploaie de zăpadă

© Christoph Oberschneider | Sony α99 II + 70-400mm f/4-5.6 G SSM II | 1/1250s @ f/5.0, ISO 400

Dieter Thau sony alpha 850 long imagine cu expunere lungă cu alergători de maraton cu efect de estompare a mișcării

© Dieter Thau | Sony α850 + 45mm | 1/5s @ f/10, ISO 100

Malcolm Yates sony alpha 7II cerb din zona muntoasă scoțiană își scutură apa de pe cap

© Malcolm Yates | Sony α7 II + 150-600mm f/5-6.3 | 1/320s @ f/15.6, ISO 3200

Oliver Schabenberger sony alpha 7II pasăre cu cioc lung scuturându-se în apă

© Oliver Schabenberger| Sony α7 II + FE 70-200mm f/4 G OSS | 1/2000s @ f/5.6, ISO 400

Produse prezentate

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes