uros podoglar sony alpha 7RM2 ciclist în zăpadă, cadru larg

Transformați lumea în locul dvs. de joacă

Uroš Podlogar

„Uneori am niște idei nebunești! Cum ar fi ciclismul pe zăpadă sau escaladarea unei cascade înghețate”

Peisajele impresionante sunt excepționale, însă pentru Uroš Podlogar, fotografierea oamenilor care fac lucruri incredibile in locuri incredibile duce imaginile la un alt nivel.

De-a lungul vieții sale, Uroš a fost atras de fotografierea în aer liber, „Îmi plac plimbările în natură și locațiile extreme. Am fost mereu un tip sportiv, mereu pus pe drumeții și alpinism, apoi am combinat totul cu arta fotografiei”.

uros podoglar sony alpha 7RM2 alpiniști stând pe creasta muntelui

© Uroš Podlogar | Sony α7R II + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/640s @ f/5.0, ISO 50

Combinația între peisajele extreme și acțiunile oamenilor a făcut ca fotografiile lui Uroš să fie atât de puternice. Plasarea oamenilor în mediul înconjurător determină spectatorul să conștientizeze diferența de scală și conferă putere unei locații, care devine mult mai mult decât un peisaj frumos.

„Dacă fotografiez doar lumea naturală, imaginile îmi par goale”, spune Uroš. Alpiniștii, schiorii și bicicliștii montani se regăsesc cu regularitate în proiectele sale, însă fotografiile nu se realizează peste noapte. Uneori sunt necesare luni și chiar ani de planificare.

uros podoglar sony alpha 7RM2 alpinist pe creasta unui munte înghețat

© Uroš Podlogar | Sony α7R II + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 1/100s @ f/4.0, ISO 50

„Am așteptat timp de trei ani pentru ca această cascadă să fie suficient de rece pentru a îngheța exact așa cum trebuit. Am găsit un alpinist care era pregătit să urce și apoi am avut doar două zile la dispoziție. Așteptam, așteptam, așteptam momentul potrivit și apoi, în cele din urmă, am reușit să realizez imaginea.”
uros podoglar sony alpha 7RM2 canoist pe un râu înghețat

© Uroš Podlogar | Sony α7R II + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 1/125s @ f/4.0, ISO 125

În ceea ce privește camera principală, Uroš folosește Sony α7R III, menționând faptul că gama dinamică a acestei camere este lucrul pe care îl apreciază cel mai mult. Când vine vorba de obiective, el preferă modelul ZA cu FE 16-35 mm, f/4 pentru majoritatea proiectelor sale.

„De multe ori lucrez devreme dimineața și uneori la apus. Chiar și în aceste condiții de lumină redusă, gama dinamică a camerei mele mă ajută să surprind toate detaliile umbrelor din scenă”.
uros podoglar sony alpha 7RM2 ciclist pe un drum de munte

© Uroš Podlogar | Sony α7R II + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 1/1600s @ f/4.0, ISO 320

Pentru imaginile de acțiune este de la sine înțeles că celelalte elemente cheie sunt focalizarea automată continuă și viteza de fotografiere de 10 cps. „Focalizarea automată continuă este crucială pentru domeniul meu de lucru. Îmi permite cu adevărat să surprind toate momentele esențiale din sporturile pe care le fotografiez.”

uros podoglar sony alpha 7RM2 cameră așezată pe carcasa rezistentă la apă, într-o barcă

© Uroš Podlogar | Sony α7R II + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 1/500s @ f/4.0, ISO 50

Fiind un sportiv activ și înțelegând mișcările sportivilor, precum și peisajul, Uroš are o mai bună înțelegere a modului în care să surprindă cel mai bine imaginea.

„Implicarea în sport este foarte importantă. Te ajută să vezi lucruri sau să îți imaginezi lucruri înainte de ca acestea să se întâmple și să îți imaginezi o poveste; vezi lucrurile în mod diferit față de cineva care nu a fost acolo sau care nu este implicat în sport, cineva care doar stă acolo și face fotografii”
uros podoglar sony alpha 7RM2 postură yoga a unei femei în vârful unui munte

© Uroš Podlogar | Sony α7R II + FE 16-35mm f/4 ZA OSS | 1/320s @ f/6.3, ISO 50

Și cum reușește Uroš să vină cu idei noi? „Găsesc motivația în lucruri extraordinare care pot fi găsite în viața de zi cu zi”

Produse prezentate

Uroš Podlogar

Uroš Podlogar | Slovenia

„Nu este o slujbă. Este o pasiune, chiar o dragoste. Găsește lucrul care te ține în viață și care-ți face inima să tresalte. Iar apoi urmează-l cu toată pasiunea”

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes