Detaliul poveștii Alpha Universe
Câștigătorul concursului de peisaj:
Out of the Dark (Din negură)

Știam că, având ca temă peisajele, ultima rundă a concursului Sony Alpha Universe de pe Instagram avea să fie populară. La concurs au participat fotografi din toată Europa, dar am văzut imagini care acoperă aproape fiecare colț al planetei.

De la munți acoperiți cu zăpadă și plaje scăldate în soare, până la câmpuri pline de iarbă și arbori seculari, ne-am bucurat de o varietate imensă. Căutam imagini care nu erau doar perfecte din punct de vedere tehnic, dar ofereau și ceva care ne făcea să ne oprim în loc și să ne desfătăm în peisajul fotografiat.

Cu o asemenea varietate de scene, poate nu a fost o surpriză faptul că de multe ori imaginile mai simple au ieșit în evidență cel mai mult. Acest fapt a fost evident în imaginea câștigătoare, una izbitoare, a lui Fabian Balint, prezentând un arbore tânăr, înghețat, înconjurat de păduri întunecate de ceață.

fabian balint sony alpha 7R3 un copac tânăr solitar într-o pădure cețoasă

© Fabian Balint | Sony α7 III + DT 135mm f/2 SAM | 1/320s @ f/2.0, ISO 200

„Într-o dimineață, toamna târziu”, explică Fabian, „mă plimbam prin minunatele păduri de lângă Piatra Neamț, orașul meu natal, un oraș mic, dar frumos din România. Un strat gros de îngheț și ceață acoperea toți copacii, tufișurile și frunzele căzute. Când am văzut acel copac mic, am rămas uimit de felul în care ieșea în evidență prin contrast cu fundalul.”

Gândurile lui Fabian au fost împărtășite de jurații Sony, care au îndrăgit imaginea simplă, dar izbitoare și au declarat: „Ne-a plăcut mult felul în care claritatea copacului contrastează cu fundalul difuz. Aproape că poți simți pământul și frunzele înghețate.”

Fabian a obținut imaginea cu Sony Alpha 7 III, cameră pe care o folosește împreună cu o varietate de obiective, inclusiv unul 135 mm, f/2, pe care l-a folosit pentru imaginea câștigătoare. Mai folosește obiectivele Sony Sonnar T* FE 35mm f/2.8 ZA, Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA, FE 90mm f/2.8 Macro G OSS și FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS. Câștigând concursul, Fabian are acum posibilitatea de a alege un nou obiectiv.

„Am ales FE 16-35mm f/2.8 GM”, explică Fabian, „grație distanței focale versatile și a calității excepționale a imaginii. Nu am folosit prea des obiective ultra-largi, dar îmi plac provocările și, prin urmare, voi încerca să obțin o perspectivă diferită atunci când surprind peisaje.

Pe lângă fotografia de peisaj, mi-ar plăcea să explorez astro-fotografia. Este un teritoriu complet nou pentru mine și cred că acest obiectiv mă va ajuta să-mi continui călătoria în fotografie.”

Pentru a afla cum se înțelege Fabian cu noul său obiectiv, urmăriți-l pe Instagram, @balintfabian.

Dacă doriți să participați și să aveți șansa de a câștiga următorul concurs Sony Alpha Universe pe Instagram, nu uitați să urmăriți @ alphauniversebysony.eu și să vă interesați de edițiile viitoare ale concursului.

Intrări pe lista scurtă

dmytro korol sony nex 6 un vârf de munte deosebit la amurg iluminat de o strălucire caldă cu o lună plină vizibilă în spate

© Dmytro Korol | Sony NEX 6 + E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS | 1/30s @ f/8.0, ISO 100

ciprian negura sony alpha 7M3 o ramură înghețată într-o pădure cețoasă și întunecată

© Ciprian Negură | Sony α7 III + 28-75mm f/2.8 | 1/10s @ f/10.0, ISO 100

janis palulis sony alpha 7RM2 apus de soare în spatele a doi copaci mici cu prim-planul iluminat

© Jānis Paļulis | Sony α7R II | ISO 100

Produse prezentate
ILCE-7M3
Alpha 7 III cu senzor de imagine de 35 mm

ILCE-7M3

SEL1635GM
FE 16-35mm F2.8 GM

SEL1635GM

Articole corelate


x