Câștigătorul concursului cu peisaje: „Din întuneric”

Știam că, având ca temă peisajele, ultima rundă a concursului Sony Alpha Universe de pe Instagram avea să fie foarte populară. La concurs au participat fotografi din toată Europa, dar am văzut imagini care acoperă aproape fiecare colț al planetei. De la munți acoperiți cu zăpadă și plaje scăldate în soare până la câmpuri pline de iarbă și arbori seculari, ne-am bucurat de o varietate imensă. Căutam imagini care nu erau doar perfecte din punct de vedere tehnic, dar ofereau și ceva care ne făcea să ne oprim în loc și să ne desfătăm în fața peisajului fotografiat. Cu o asemenea varietate de scene, poate că nu a fost o surpriză faptul că, de multe ori, imaginile mai simple au ieșit în evidență cel mai mult. Acest fapt a fost evident și în cazul fotografiei câștigătoare, una frapantă, realizată de Fabian Balint, reprezentând un arbore tânăr, acoperit de chiciură, în mijlocul unei păduri scăldate într-o pâclă întunecată.

fabian balint sony alpha 7R3 un copac tânăr solitar într-o pădure cețoasă

© Fabian Balint | Sony α7 III + DT 135mm f/2 SAM | 1/320s @ f/2.0, ISO 200

„Într-o dimineață, toamna târziu”, explică Fabian, „mă plimbam prin minunatele păduri de lângă Piatra Neamț, orașul meu natal, un oraș mic, dar frumos, din România. Un strat gros de chiciură și ceață acoperea toți copacii, tufișurile și frunzele căzute. Când am văzut acel copac mic, am rămas uimit de felul în care ieșea în evidență prin contrast cu fundalul.”

Gândurile lui Fabian au fost împărtășite de jurații Sony, care au îndrăgit imaginea simplă, dar frapantă, și au declarat: „Ne-a plăcut mult felul în care claritatea copacului contrastează cu fundalul difuz. Aproape că poți simți pământul și frunzele înghețate.” Fabian a realizat fotografia cu Sony Alpha 7 III, cameră pe care o folosește împreună cu o varietate de obiective, inclusiv unul de 135 mm, f/2, pe care l-a folosit pentru imaginea câștigătoare. Mai folosește obiectivele Sony Sonnar T* FE 35mm f/2.8 ZA, Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA, FE 90mm f/2.8 Macro G OSS și FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS. Câștigând concursul, Fabian are acum posibilitatea de a adăuga un nou obiectiv la echipament. „Am ales FE 16-35mm f/2.8 GM”, explică Fabian, „pentru distanța focală versatilă și calitatea excepțională a imaginii. Nu am folosit prea des obiective ultra-largi, dar îmi plac provocările și, prin urmare, voi încerca să obțin o perspectivă diferită atunci când surprind peisaje. Pe lângă fotografia de peisaj, mi-ar plăcea să explorez astro-fotografia. Este un teritoriu complet nou pentru mine și cred că acest obiectiv mă va ajuta să-mi continui periplul prin fotografie.” Pentru a afla cum se înțelege Fabian cu noul său obiectiv, urmăriți-l pe Instagram, @balintfabian. Dacă doriți să participați și să aveți șansa de a câștiga următorul concurs Sony Alpha Universe pe Instagram, nu uitați să urmăriți @alphauniversebysony.eu și să vă interesați de edițiile viitoare ale concursului.

Urmăriți-ne pe Instagram Urmăriți Alpha Universe pe Instagram

Urmăriți α Universe pe Instagram și aflați cele mai noi sfaturi, povești și informații despre concursuri

dmytro korol sony nex 6 un vârf de munte deosebit la amurg iluminat de o strălucire caldă cu o lună plină vizibilă în spate

© Dmytro Korol | Sony NEX 6 + E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS | 1/30s @ f/8.0, ISO 100

ciprian negura sony alpha 7M3 o ramură înghețată într-o pădure cețoasă și întunecată

© Ciprian Negură | Sony α7 III + 28-75mm f/2.8 | 1/10s @ f/10.0, ISO 100

janis palulis sony alpha 7RM2 apus de soare în spatele a doi copaci mici cu prim-planul iluminat

© Jānis Paļulis | Sony α7R II | ISO 100

Produse prezentate

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes