Sony-A6600-cu-microfon-anexat-ținut-cu-fața-la-vlogger-HERO-2000x700

Vlogging în călătorii cu α6600

Jonah Plank

Pasiunea lui Jonah Plank este crearea unor vloguri ambițioase din călătoriile sale; Canalul său popular de YouTube, care îi poartă numele, este un amestec de recenzii și conținut din călătorii. Dar recent, el și doi prieteni s-au întors dintr-o călătorie de o lună de zile, care a început în Berlin și s-a terminat în Capul de Nord al Norvegiei. În această excursie, a realizat un documentar de două ore filmat în mare parte cu noul Sony α6600.

jonah plank sony alpha 6600 munți acoperiți cu zăpadă scăldați în lumină roz la amurg © Jonah Plank | Sony α6600 + E 10-18mm f/4 OSS | 1/200s @ f/8.0, ISO 200
„Configurația mea este destul de minimalistă”, spune Jonah, „Am camera Sony α6600 în fața mea, instalată pe un trepied, o lumină principală și o lumină de fond. Realizez aproximativ 90% dintre filmări folosind aceeași configurație, așa că pot pur și simplu să mă așez și să înregistrez.”

Cu toate că Jonah fotografiază și cu camerele Sony α7 III, α7R III și α7S II, α6600 este încă una dintre camerele sale preferate pentru filmare. „Elementul care mă cucerește este ecranul rabatabil”, dezvăluie el. „Este atât de util când vreau să mă văd în timpul unei înregistrări.”

Sony A6600 cu microfon atașat orientată către videograf

Această funcție și cea de focalizare automată a ochilor l-au ajutat mult pe Jonah în recenta sa călătorie. „În călătoria din Norvegia am filmat mult cu Sony α6600”, spune el. „Eram trei într-o mașină, iar când vorbeam spre cameră, focalizarea se fixa automat pe fața sau ochii vorbitorului, prin tehnologia de urmărire în timp real. Setez mereu răspunsul de focalizare automată la setarea cea mai înaltă, pentru că, atunci când mut camera, aceasta reacționează și refocalizează instantaneu. Este foarte util pentru acest tip de filmare documentară pe care îl abordez.”

Deși Jonah filmează în principal la rezoluție 4K, folosește și opțiunea Full HD 120p pentru înregistrări cu încetinitorul. Precum camerele din gama α7, α6600 poate filma cu un profil de imagine S-Log pentru a captura tot intervalul dinamic. „Când filmez, folosesc adesea S-Log atunci când mă concentrez asupra unei filmări sau a unei secvențe, dar pentru filmările documentare pe fugă și pentru vlogging folosesc setarea PP0, adică niciun profil de imagine! Poate părea un pic ciudat, dar îmi plac culorile din PP0 și nu trebuie să depun prea mult efort pentru ajustări. Este rapid și comod, iar imaginea este perfectă. Apăs pe butonul de înregistrare și încep filmarea, perfect pentru stilul meu de a filma.”

Când vine vorba despre obiectivele pentru α6600, Jonah are câteva modele preferate, unele fiind obiective FE proiectate pentru senzorul mai mare al camerelor sale α7, cum ar fi Sony FE de 28mm la f/2, FE de 50 mm la f/1,8 și FE de 85 mm la f/1,8 pentru a crea o separare între subiect și fundal.

„Folosesc tot timpul funcția SteadyShot, care este extrem de utilă în combinație cu obiectivul FE de 85 mm la f/1,8”, spune el. „Este dificil să echilibrez obiectivul și camera pe gimbalul meu, așa că de cele mai multe ori filmez din mână, în special atunci când realizez filmări B-Roll cu încetinitorul.”

Native pentru senzorul APS-C al camerei α6600 sunt obiectivul superangular cu zoom OSS de 10-18 mm la f/4 și obiectivul G Lens de 16-55 mm la f/2,8. Ambele obiective sunt cu montură E și ambele îi oferă lui Jonah foarte multă flexibilitate, mai ales având în vedere dimensiunea lor.

De sunet se ocupă microfonului de tip shotgun Sony ECM-B1M. „Este un microfon excelent pentru crearea videoclipurilor pentru YouTube, explică Jonah. „Cu el totul este atât de ușor. L-am folosit chiar și pentru dublări, apropiindu-mă foarte mult și înregistrând un clip video pe cameră cu capacul pus pe obiectiv, doar pentru a-mi înregistra vocea!”

jonah plank sony alpha 6600 luminile nordice deasupra unui munte și reflectate în mare © Jonah Plank | Sony α6600 + E 10-18mm f/4 OSS | 6s @ f/4.0, ISO 8000

A fost nevoie de câțiva ani pentru ca Jonah să ajungă în punctul de a lucra la proiecte și de a realiza clipurile video care îl pasionează, dar își amintește mereu de unde a pornit totul și oferă câteva sfaturi celor care vor să înceapă să creeze propriile clipuri video.:

„Pur și simplu începeți. Începeți să acționați și începeți să vorbiți despre ceea ce vă pasionează. Nu contează la cât de mulți oameni ajunge mesajul vostru, câte vizualizări sau câți abonați aveți, singurul lucru la care trebuie să vă gândiți este mesajul vostru și motivul pentru care faceți ceea ce faceți."

Produse prezentate

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes