Focalizarea imaginii

Kaupo Kikkas | Marele juriu

Această fotografie a început ca un vis de-al meu, în care se făcea că merg pe drumurile pe care le-a mers Ansel Adams când a capturat unele dintre emblematicele sale imagini. Am vrut să surprind propria mea interpretare a acelor perspective. După 8 ani, acel vis devenise un proiect pe termen lung, numit <>, care a culminat cu o expoziție cu imaginile mele preferate.

Pe măsură ce proiectul a evoluat, a mers mai departe de ideea mea originală, simplă; a devenit mult mai introspectiv, personal și mult mai întunecat, însă am păstrat întotdeauna respectul suprem pentru natură și fotografie, de parcă spiritul lui Ansel Adams m-ar fi însoțit în fiecare clipă.

bărbat dezbrăcat stând printre roci în deșert

© Kaupo Kikkas | Sony α7R III + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/400s @ f/11, ISO 640

Această imagine poartă numele de Marele juriu. Este un autoportret pe care l-am realizat în New Mexico cu Sony Alpha 7R III și obiectivul GM cu FE de 24-70 mm, f/2,8. Atunci când creez o expoziție cu operele mele, în special atunci când fotografiez un peisaj epic ca acesta, este întotdeauna extrem de important să am suficiente detalii și claritate pentru a putea crea un material imprimat mare, de dimensiunea necesară pentru o expoziție. Este și mai important atunci când creez imagini alb-negru de înaltă calitate; fișierul brut trebuie să aibă tot intervalul dinamic și toate detaliile de care am nevoie atunci când editez imaginea, deoarece poate fi prea ușor să reduceți calitatea imaginii la editare, mai ales dacă editați o imagine monocromă cu contrast ridicat. În acest sens, senzorul camerei Sony A7R III este o operă de artă. Știu că am toate detaliile și tot intervalul dinamic de care am nevoie pentru a edita imaginea după bunul plac, la fel cum Ansel Adams petrecea ore întregi în camera întunecată creându-și imaginile.

Puteți privi în multe moduri diferite această fotografie, care propune o serie de metafore sau mituri. Din punct de vedere estetic, îmi amintește de operele în lemn ale lui Dürer sau de ceva din picturile lui Hieronymus Bosch. Pentru mine, această imagine este o dovadă clară că fotografia poate fi o formă de artă metafizică și putem vedea și citi imaginile în moduri foarte diferite. Vorbim prea mult despre diafragme, obiective și editare, dar uităm deseori lucrul principal - imaginația noastră.

Produse prezentate

Kaupo Kikkas

Kaupo Kikkas | Estonia

„Lucrează din greu și iubește ceea ce faci, iar restul va veni de la sine”

Articole similare

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes