dennis schmelz sony alpha 6500 un aisberg mare în groenlanda

Filmare cu peisaje înghețate

Dennis Schmelz

„Pentru mine”, începe Dennis Schmelz, „menirea filmelor este să creeze o poveste și să provoace emoții. Poți face lumea să râdă sau să plângă, doar cu imagini și sunet. Este un mediu atât de puternic, care continuă să mă fascineze în fiecare zi”.

Dennis a început să folosească aparate foto Sony în 2017, iar unul dintre proiectele sale preferate a fost un videoclip de călătorie care prezintă Groenlanda. „Excursia a fost o experiență unică”, spune el. „Țara m-a fascinat din primele momente, deoarece este atât de izolată de restul lumii.”

dennis schmelz sony alpha 6500 un aisberg mare reflectat simetric în mare

© Dennis Schmelz | Sony α6500 + E 10-18mm f/4 OSS | 1/320s @ f/5.0, ISO 100

Dennis a folosit două aparate foto Sony pentru a crea filmul, Sony Alpha 7S II, folosit pentru performanța în lumină difuză, și Sony Alpha 6500, folosit cu un suport cardanic grație dimensiunilor reduse.

Pentru început, Dennis a adaptat obiective de la vechiul DSLR pentru Alpha 7S II și a folosit obiectivele Sony de 10-18 mm și 35 f/1,8 cu Alpha 6500. „Cele două obiective APS-C Sony cu montură E sunt mici și ușoare, perfecte pentru suport.”

Dennis a trecut la obiective Sony și folosește FE de 16-35 mm f/2,8, FE de 24-70 mm f/2,8, FE de 70-200 mm f/2,8, FE de 100-400 mm f/4,5-5,6 și FE de 24 mm f1,4 - toate obiective Sony G Master, ceea ce a făcut o mare diferență pentru el. „Focalizarea automată combinată cu obiectivele Sony este pur și simplu incredibilă”, ne spune el, „și nu vreau să mai folosesc vreodată aparate DSLR!”

„Îmi plac în mod deosebit funcțiile de urmărire a focalizării și Focalizarea automată a ochilor”, spune Dennis, „sunt incredibile. Dar îmi place și focalizarea manuală, să o simt organic. Există multe instrumente în aparatele foto Sony care permit focalizare manuală rapidă și precisă, precum Evidențiere zone focalizate și funcția Mărire”.

dennis schmelz sony alpha 6500 o băștinașă din groenlanda stă în fața unei piscine liniștite

© Dennis Schmelz | Sony α6500 + E 35mm f/1.8 OSS | 1/160s @ f/2.0, ISO 200

Călătoria cu toate echipamentele de filmare poate fi anevoioasă, dar Dennis are un sfat util: „Îmi place Zoom cu imagine clară”, explică el. „Îți permite să trunchiezi imaginea aproape fără să pierzi din calitate. Mă pot apropia cu 1,5 ori mai mult la 4K și până la 2 ori mai mult la Full HD. Astfel, pot călători cu o mică selecție de obiective cu focalizare fixă”.

În ciuda temperaturilor scăzute din Groenlanda, Dennis nu a avut probleme cu echipamentul. Totuși, „un sfat cheie pentru protejarea echipamentului la frig este să te asiguri că ții bateriile lângă corp să se încălzească”.

În kit se găsește și echipamentul pe care Dennis îl folosește să înregistreze sunet, inclusiv microfonul Sony ECM-B1M care înregistrează sunetul din aparatul foto. Deoarece B1M se atașează prin conectorul Hot Shoe multi-interfață (Mi), nu trebuie să conecteze cabluri la mufa de microfon a aparatului. Pentru sunete mai complexe, Dennis folosește un înregistrator audio extern și, prin înregistrarea diverselor zgomote ambiante în călătoriile sale, are o bibliotecă vastă pe care o poate folosi în proiectele sale.

dennis schmelz sony alpha 6500 o casă în groenlanda, înconjurată de flori

© Dennis Schmelz | Sony α6500 + E 10-18mm f/4 OSS | 1/60s @ f/8.0, ISO 200

„Muzica este o altă parte extrem de importantă a realizării filmelor mele”, explică Dennis. „Folosesc muzică din diverse surse, dar pentru recentul meu proiect „Îngerii albi din Camargue - ultimii cowboy ai Europei”, am colaborat cu un compozitor care a realizat coloana sonoră. A fost un flux de lucru complet diferit. De obicei, pentru videoclipuri precum cel din Groenlanda, petrec ore întregi pe diverse platforme de muzică și încerc o mulțime de melodii până când o găsesc pe cea potrivită.”

Pregătirea fizică și mentală pentru filmarea în medii dure este importantă, dar trebuie să te pregătești și creativ. „Înaintea călătoriei, am o idee vagă despre tipul de videoclip de călătorie pe care îl voi crea”, explică Dennis. „Cercetez mult să-mi fac o idee, dar este important să lași loc și pentru spontaneitate.”

Ce sfat oferă Dennis celor care doresc să realizeze videoclipuri de călătorie ca acesta? „Faceți-o pur și simplu! Pregătirea este necesară, în special în țări ca Groenlanda, dar lăsați loc în program și pentru creativitate. Există mereu o poveste de spus și o nouă perspectivă de descoperit.”

Produse prezentate

Dennis Schmelz

Dennis Schmelz | Germany

„Există întotdeauna o poveste de spus și o nouă perspectivă de descoperit”

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes