albert dros sony alpha 7RM4 farul marken din țările de jos în zori

Superangular rapid: noul obiectiv G FE de 20 mm la f/1,8

Noul obiectiv Sony G de 20 mm la f/1,8 G este obiectivul cu distanță focală fixă, tip cadru întreg, cu unghiul cel mai larg din gama E-mount și oferă utilizatorilor o mai mare libertate de fotografiere a peisajelor uimitoare și a cerului înstelat, precum și de realizare a unor înregistrări video impresionante.

obiectiv cu distanţă focală fixă sony cu fe de 20 mm, f1,8

Patru dintre ambasadorii noștri prin imagini europeni au avut amabilitatea de a testa obiectivul înaintea anunțului de lansare și iată ce au avut de spus despre acesta.

Terry Donnelly

„Am încercat obiectivul G cu FE de 20 mm, f/1,8 în mai multe situații cu camerele Alpha 9 și Alpha 7R III și am constatat că se descurcă exact așa cum m-aș fi așteptat. Este ușor, confortabil și oferă rezultate fantastice!”

„Chiar și când obiectivul era oprit la f/22, marginile cadrului nu dădeau semne de pierdere a detaliilor și, în ciuda punctelor luminoase din această fotografie, nu am putut observa nicio dovadă de aberație cromatică.”

terry donnelly sony alpha 7RM3 docurile din liverpool noaptea scăldate în lumină albastră

© Terry Donnelly | Sony α7R III + FE 20mm f/1.8 G | 30s @ f/22, ISO 100

„Îmi place să realizez portrete neconvenționale cu obiective în unghi larg, astfel că mi-am dorit să văd ce efecte oferă fotografierea cu diafragmă mare. Am realizat acest portret cu diafragma maximă și îmi place efectul bokeh cursiv."
terry donnelly sony alpha 9 portret cu unghi larg al unui model cu ruj roz strălucitor și piercinguri

© Terry Donnelly | Sony α9 + FE 20mm f/1.8 G | 1/640s @ f/1.8, ISO 400

Designul compact are două elemente AA (asferice avansate) și trei elemente de sticlă ED (dispersie foarte scăzută), ceea ce asigură claritate de la o margine la cealaltă, chiar și la f/1,8. În plus, deoarece utilizează două motoare liniare cu tehnologie XD (dinamic extrem), are o focalizare automată rapidă, precisă și silențioasă, atât pentru imagini, cât și pentru înregistrare video.

Ilhan Eroglu

„În cazul fotografiei de peisaj, profunzimea câmpului vizual în lumină difuză este foarte importantă pentru mine. Am descoperit că, atunci când am păstrat o anumită distanță față de obiectul din fața mea, mijlocul și fundalul au rămas extrem de clare, chiar și la f/1,8. Astfel, am menținut valoarea ISO la un nivel minim și nu a fost necesar să folosesc expuneri lungi.”

ilhan eroglu sony alpha 7RM3 gondolele aliniate sub un far cu piața san marco în depărtare

© Ilhan Eroglu | Sony α7R III + FE 20mm f/1.8 G | 1/8s @ f/1.8, ISO 250

„M-a interesat să văd și cum se comportă obiectivul montat pe aparatul meu Alpha 6600 și am descoperit că asigură o claritate superbă a marginilor, cu un nivel minim de distorsiuni, chiar și pentru un obiectiv cu unghi atât de larg."
ilhan eroglu sony alpha 6600 marele canal din veneția văzut de pe podul rialto

© Ilhan Eroglu | Sony α6600 + FE 20mm f/1.8 G | 30s @ f/7.1, ISO 100

„Îmi place și calitatea construcției; îmi aduce aminte de G Master de 24 mm la f/1,4, un obiectiv preferat de-al meu. Am reușit să filmez la 20 mm și mi-a plăcut în special faptul că pot dezactiva clicurile inelului manual pentru diafragmă, la fel ca la 24 mm. Acesta este un avantaj evident în cazul fotografierii silențioase, iar funcția FA aproape silențioasă a reprezentat un bonus. Per total, obiectivul se combină foarte bine cu aparatele mele Alpha 6600 și 7R III, în cazul filmării și al fotografierii cu aparatul ținut în mână."

Albert Dros

„În cele câteva zile în care am testat obiectivul, vremea nu a fost bună în orașul meu natal, Amsterdam, din păcate, pentru că speram să realizez imagini cu cerul înstelat. Am ieșit în câteva seri și, în ciuda ploii, am reușit să îl pun la încercare. Obiectivul s-a udat destul de tare, dar s-a comportat impecabil!”

albert dros sony alpha 7RM4 prim-plan cu unghi larg cu o floare noaptea

© Albert Dros | Sony α7R IV + FE 20mm f/1.8 G | 1/100s @ f/1.8, ISO 100

„Imaginea de mai sus a fost realizată la distanța de focalizare minimă și m-a impresionat în special efectul bokeh perfect circular la f/1,8. Multe dintre imaginile mele cu peisaje în unghi larg sunt realizate la f/11 sau la o valoare mai redusă, dar a fost distractiv să testez profunzimea redusă a câmpului vizual de pe acest obiectiv."
albert dros sony alpha 7RM4 fotografie cu unghi larg cu interiorul unei biblioteci moderne noaptea

© Albert Dros | Sony α7R IV + FE 20mm f/1.8 G | 2s @ f/11, ISO 100

„Am vrut să realizez câteva fotografii cu arhitectura interioară, astfel că am mers la biblioteca Eemhuis din Amersfoort. La f/11, este impresionant de clar pe întregul cadru, iar chiar și prin trunchierea în centru, pot citi titlurile revistelor.”

albert dros sony alpha 7RM4 două aparate sony alpha 7RM3 alăturate arătând obiectivele cu FE de 20 mm și de 24 mm

20mm f/1.8 G vs. 24mm f/1.4 G Master

Ole C. Salomonsen

„Multe din proiectele mele foto presupun fotografierea în întuneric a aurorei și a stelelor, astfel că îmi plac obiectivele rapide și cele cu distanță focală fixă. Un lucru pe care l-am observat de-a lungul anilor în care am testat obiective este faptul că obiectivele rapide în unghi larg au deseori probleme cu distorsiunile și cu efectul de vinietă, iar multe dintre acestea nu reușesc să mențină marginile clare atunci când centrul cadrului este în focalizare.”

ole c salomonsen sony alpha 7RM4 luminile nordului cu o nuanță purpurie peste un munte acoperit cu zăpadă în tromso norvegia

© Ole C. Salomonsen | Sony α7R IV + FE 20mm f/1.8 G | 15s @ f/1.8, ISO 800

Sony GM FE de 24 mm la f/1,4 este unul dintre obiectivele mele preferate datorită faptului că are rezultate excepționale la diafragmă maximă, iar dacă plasez stele în colțul cadrului, acestea rămân rotunde și nu se transformă în banane! Deseori, îmi place să folosesc un obiectiv cu unghi mai larg, așa că m-am bucurat să încerc modelul de 20 mm. Deși nu am avut decât câteva zile la dispoziție, iar vremea de iarnă în Tromsø a fost groaznică, am reușit să ajung în câteva dintre locurile mele preferate.”

ole c salomonsen sony alpha 7RM4 luminile nordului tremurând peste un munte acoperit cu zăpadă în tromso norvegia

© Ole C. Salomonsen | Sony α7R IV + FE 20mm f/1.8 G | 15s @ f/2.8, ISO 1600

„Concluzia mea inițială este că acest obiectiv este uimitor: claritate extrem de ridicată pe întregul cadru, chiar și la f/1,8 și, deși îmi place obiectivul de 24 mm, o distanță focală mai redusă poate face diferența uneori."

„S-ar putea ca acesta să devină obiectivul meu preferat pentru aurore de acum înainte. M-a uimit pur și simplu.”

Produse prezentate

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Felicitări! V-ați abonat cu succes