Numele meu este Olivier Schmitt și sunt fotograf și cineast profesionist independent din Franța. După ce mi-am finalizat masteratul în Arte și tehnologii ale imaginii, am lucrat ca director tehnic la lungmetraje precum Sunt un mic ticălos 2 și Minionii. Mă bucur foarte mult că pot să întâlnesc și să lucrez cu alți pasionați și împărtășesc din experiența și din cunoștințele mele pe canalul meu YouTube omonim.
Am fost suficient de norocos să testez noul Alpha 7S III și am avut ideea de a împărtăși viața cotidiană a unui cineast independent, folosind propria mea poveste ca bază pentru scenariu. Nu am dorit să ilustrez doar capacitățile aparatului foto, ci și să dau o dimensiune emoțională și să găsesc un mod prin care publicul să se identifice cu personajul principal în editarea finală. Ca locație, am ales orașul Annecy din Alpii francezi, ceea ce mi-a permis să surprind diverse atmosfere cu peisaje uimitoare.
M-am bucurat că am reușit să pun la încercare aparatul Alpha 7S III, în special capacitatea de înregistrare 4K 120p tip cadru întreg. Utilizez un Alpha 7 III de câțiva ani și nu m-a dezamăgit niciodată, dar am descoperit că Alpha 7S III este mai ușor de utilizat și mai eficient pe teren, grație noilor funcții încorporate. Meniul reproiectat, în special, este mai ușor de navigat, iar funcția FA în timp real s-a dovedit incredibil de eficientă, ceea ce înseamnă că nu a trebuit să folosesc un sistem de focalizare cu urmărire. De asemenea, ecranul rabatabil cu capacitate tactilă a simplificat înregistrarea în situații dificile. În plus, în ciuda înregistrării întreaga zi în lumina soarelui, nu m-am confruntat cu probleme de supraîncălzire și am utilizat o singură baterie pe zi, ceea ce este foarte impresionant.
Am fost norocos să testez și noul obiectiv de 12-24 mm f/2,8 G Master și pot spune că este incredibil! Am fost tentat să realizez tot filmul cu acest obiectiv, dar în final am folosit și obiectivele de 24 mm f/1,4 GM, de 16-35 mm f/2,8 GM, de 24-70 mm f/2,8 GM și de 70-200 mm f/2,8 GM. Mi-a oferit și posibilitatea de a încerca obiectivul de 70-200 mm pe un sistem Ronin S. A avut o greutate mare, dar rezultatele au fost uimitoare!
Doresc să împărtășesc câteva sfaturi ca parte a fluxului meu de lucru cu aparatul foto: am petrecut ceva timp la configurarea presetărilor video pe cadranul cu moduri, cum fac de obicei. Am observat că, astfel, economisesc timp și mă bucur de consecvență în diverse situații de înregistrare. De exemplu: configurez cele 3 presetări video pe rotița superioară. Modul 1 pentru 4K 25p All-Intra, modul 2 pentru 4K 100p (deoarece filmez în format PAL) cu noul codec XAVC HS și, în sfârșit, modul 3 pentru profilul special nocturn. Am configurat și butoanele de comenzi rapide, ceea ce face aparatul mai simplu și mai rapid de operat.
În ceea ce privește filmarea propriu-zisă, multe cadre au fost filmate în contre-jour deoarece am dorit să testez intervalul dinamic al senzorului (clasificat la peste 15 trepte) în modurile 4:2:2 pe 10 biți. Am descoperit că nu trebuia să-mi fac griji cu privire la evidențierile exagerate sau la diferențele de expunere între interior și exterior, deoarece acest aparat foto gestionează foarte bine aceste modificări extreme ale luminii.
M-am simțit bine realizând acest proiect, care a fost o oportunitate excelentă de a testa acest nou aparat foto incredibil. Indiferent de nivelul și de experiența ta, interacțiunea cu alți creatori îți permite să avansezi în proiectele tale și îți deschide noi oportunități. Cu această ocazie, doresc să mulțumesc tuturor membrilor echipei și actorilor fără de care acest proiect nu s-ar fi materializat niciodată. Un alt punct important este planificarea filmării. Acest scurtmetraj a necesitat mai mult de o lună de pregătire și organizare. Mai mult timp petrecut pentru planificare decât pentru filmare pe teren este abordarea pe care trebuie s-o ai pentru acest tip de proiect. Ai încredere în tine și în capacitățile tale de a crea conținut superb!