den lennie înregistrarea video cu un aparat sony alpha 7III

Înregistrarea video

Den Lennie

Cineastul profesionist Den Lennie oferă informații prețioase despre filmarea clipurilor video, de la elementele de bază ale expunerii, la înregistrarea sunetului cu camerele Sony FS5 II și α7 III.

Prezentare

Această serie are menirea de a ajuta fotografii care doresc să înregistreze atât clipuri video, cât și fotografii. Atât α7 III, cât și FS5 II pot realiza filmări de înaltă calitate, iar în această serie de clipuri vă voi arăta cum să obțineți cele mai bune rezultate cu fiecare dintre cele două camere.

Formă

Cea mai importantă decizie se leagă adesea de ceea ce filmați și de locul în care filmați. Uneori doriți o cameră mică și discretă, cum este modelul ILC, alteori primează ergonomia și accesoriile.

Suport de înregistrare

Când fotografiezi, în general folosești formatul RAW, JPEG sau o combinație a acestora. Când filmezi, lucrurile se schimbă complet, iar codecurile eficiente și suporturile de mare viteză sunt esențiale.

Viteza obturatorului

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă fotografii care abia încep să filmeze este timpul de expunere relativ scăzut, care este corelat cu rata de cadre cu care filmați. Pentru un efect realist de estompare a mişcării în clipurile noastre video, trebuie să respectăm ceea ce numim „regula celor 180 de grade”.

Balans de alb

În modul video, dacă îndrept camera într-o direcție, obțin o temperatură a culorilor, dacă o îndrept în altă direcție, obțin o cu totul altă temperatură a culorilor.

Controlarea expunerii

Controlarea expunerii Când vine vorba despre expunerea corectă a fotografiilor, cei trei piloni de bază sunt diafragma, viteza obturatorului și valoarea ISO. Acestea se aplică și pentru filmări, dar modul în care le folosiți comportă diferențe semnificative.

Înregistrarea sunetului

Sunetul de slabă calitate distruge ceea ce ar putea fi un videoclip excelent, iar telespectatorii vor renunța rapid la vizionare, indiferent cât de reușite ar putea fi imaginile tale. Conexiunile Pro Audio XLR pot face o diferență semnificativă.

Profiluri de imagine

Aceste presetări vă oferă acces rapid la diferitele aspecte creative atunci când filmați. FS5 II are nu mai puțin de 10 astfel de presetări, inclusiv unele optimizate pentru HDR și filmare cu jurnalizare.

Rate de cadre mari

Una dintre cele mai utile funcții ale modelelor α7III și FS5II este capacitatea de a filma cu încetinitorul. Pentru aceasta, filmez la o rată de cadre mai mare, cum ar fi 100 cps, și apoi încetinesc filmarea în post-producție sau, în cazul aparatului FS5 II, direct la nivelul camerei.

Produse prezentate

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes