nadine sony alpha 7c mamă și copil stând pe iarbă

Îmbunătățiți-vă fotografiile de familie din vacanțe cu Alpha 7C

Numele meu este Nadine, locuiesc în orașul Hamburg din Germania și sunt mama a patru băieți dulci.

Fidelă numelui contului meu de Instagram „myboys and I”, iau comunitatea cu mine în viața de zi cu zi și dau posibilitatea oamenilor să asiste la momentele interesante din viața unei mame. Îmi place să împărtășesc imagini din călătoriile noastre, din excursii și din viața de zi cu zi. Capturez dintotdeauna momente din viața mea, dar de când am devenit mamă și copiii mei cresc atât de repede, vreau să surprind cât mai multe amintiri.

Și da, tocmai pentru acest lucru este făcută noua cameră Sony Alpha 7C. Având patru băieți plini de energie, simțeam nevoia unei camere mici și ușoare, care să mă însoțească peste tot și pe care să mă pot baza pentru a înregistra amintiri superbe ale aventurilor noastre.

În calitate de pasionată de fotografie și mamă, aș dori să vă împărtășesc sfaturile mele despre cum să îmbunătățiți foarte ușor fotografiile de familie.

nadine sony alpha 7c mamă realizând fotografia a 2 copii

Sfatul nr. 1 - Configurare rapidă pentru a realiza fotografii extraordinare cu Alpha 7C

Ca familie, ne place să călătorim prin lume, dar când acest lucru nu este posibil, încercăm să evadăm în natura din apropiere pentru a petrece momente minunate împreună. Camera Alpha 7C este perfectă pentru aceste situații: este ușoară, compactă și are formatul Full Frame, care ne oferă imagini de cea mai bună calitate, oriunde mergem.

Când faceți fotografii, vă recomand să fotografiați atât în format RAW, cât și în format JPEG. JPEG este mai ușor de transferat, dar fișierele RAW vă oferă posibilitatea de a retușa imaginile după gust, cu aplicația pentru desktop Imaging Edge Edit (o puteți descărca gratuit de pe site-ul Sony) sau Adobe Lightroom. Acest format păstrează rezoluția suficient de mare pentru a putea imprima și plasa fotografiile în albumele mele foto, ceea ce nu se poate realiza cu un smartphone.

nadine sony alpha 7c portretul unui băiat tânăr stând pe pământ

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/40s @ f/5.0, ISO 320

Dacă nu vă simțiți în largul dvs. folosind software pentru a edita imaginile, nu este nicio problemă, deoarece culorile obținute cu Alpha 7C sunt foarte fidele realității și puteți pur și simplu adăuga un filtru rapid în aplicația preferată.

Când vine vorba de setările pentru fotografiere, folosesc deseori modul „P”, deoarece pot avea încredere că aparatul va expune corect scena. Puteți găsi acest mod ușor și rapid de utilizat pe cadranul superior al camerei. De exemplu, obțin rezultate cu aspect profesional, cu un fundal difuz în portrete, fără să fiu expert. Dacă doriți să învățați, lucrând cu setările manuale, puteți utiliza în continuare acest mod, care este perfect pentru persoanele care doresc să deprindă arta fotografiei.

nadine sony alpha 7c copii jucându-se în iarbă cu soarele în spatele lor

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/100s @ f/5.0, ISO 100

Sfatul nr. 2 – Cum să faceți fotografii mai reușite cu copiii dvs

Nu este întotdeauna ușor... uneori nu au chef și alteori nu le place. Când vreți să faceți poze minunate cu copiii dvs., trebuie să fiți rapid!

Primul meu sfat este să vă bazați exclusiv pe focalizarea automată a camerei. Sony a inclus o funcție de urmărire a ochilor în timp real, care vă permite să urmăriți ochii oamenilor sau ai animalelor de companie în mișcare. Este foarte ușor să activați această funcție! Porniți camera și îndreptați-o spre copilul dvs. Apoi, apăsați pe jumătate declanşatorul și veți vedea o casetă verde peste ochi sau față. Acum, camera focalizează perfect și este gata pentru fotografiere. Puteți ține degetul pe jumătate apăsat până când vedeți că are loc un moment minunat și apăsați complet declanșatorul pentru a captura fotografia.

Al doilea sfat este pentru momentele în care copiii se joacă și acțiunea este imprevizibilă. Cu Alpha 7C, puteți captura până la 10 cadre pe secundă, ceea ce este esențial pentru a captura expresia facială perfectă.

Pentru a activa această funcție, pur și simplu apăsați butonul „Fn” de pe spatele camerei și folosiți rotița de derulare pentru funcția „Mod de declanșare”. Apăsați și folosiți rotița pentru a schimba setarea la „Fotografiere continuă”, apoi apăsați butonul central pentru a valida. Acum, când apăsați declanșatorul, camera va continua fotografierea până când acțiunea se oprește.

Ultimul meu sfat este să folosiți ecranul cu unghi variabil. Este util, deoarece în astfel de situații doriți să puteți privi rapid și în același timp ce se întâmplă și ce fotografiați. Puteți regla unghiul ecranului, deci este chiar mai convenabil decât să priviți prin vizor.

Încă învăț noi tehnici și aș dori să-mi îmbunătățesc portretele în viitor, iar această cameră va fi perfectă.

nadine sony alpha 7c băiat tânăr stând într-un leagăn zâmbind

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/640s @ f/5.6, ISO 100

Sfatul nr. 3 – Cum să creați portrete în care să apară întreaga familie

Fotografiile mele preferate sunt cele de familie! Însă acestea sunt și cele mai dificil de făcut, cel puțin când ai patru copii mici. Obișnuiam să facem fotografiile cu autodeclanșatorul acestei camere, dar rareori se întâmpla să apar și eu în imagini.

Acum este mult mai ușor și mai distractiv, deoarece pot controla camera de pe smartphone. Am nevoie doar de aplicația Imaging Edge Mobile, pe care o puteți descărca din secțiunea Asistență Sony de pe site.

Acum pot vedea un flux în timp real al camerei pe smartphone. Apoi, poziționez camera pe un trepied, mă asigur că încadrarea este bună pe telefon și cer tuturor să zâmbească, după care apăs pe declanșatorul din aplicație.

O altă funcție utilă a acestei aplicații este că puteți transfera imaginile direct de pe cameră pe smartphone. Pur și simplu selectați imaginile dorite în fluxul aplicației și descărcați-le.

Fie că suntem acasă, pe canapea sau afară, în pădure, putem face cele mai frumoase fotografii și le putem partaja de pe smartphone-ul nostru cu restul familiei.

nadine sony alpha 7c portret cu o familie relaxată

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/160s @ f/4.0, ISO 3200

Sfatul nr. 4 – Explorarea creativității cu aspecte și unghiuri

După cum am spus, încă învăț, însă camera oferă moduri creative care au fost gândite pentru a vă ajuta să profitați la maximum de anumite scene. Pentru a le utiliza, accesați meniul principal și derulați în jos până găsiți meniul „Stil creativ”. Alegeți stilul cel mai potrivit pentru ceea ce fotografiați („Noapte”, „Apus”, „Portret”), iar camera se va adapta automat.

nadine sony alpha 7c apus peste un lac

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/400s @ f/4.5, ISO 100

Un alt sfat pentru a vă explora creativitatea: profitați din plin de ecranul rotativ. Ca mamă, când mă joc cu copiii mei, de cele mai multe ori stau pe jos! Ecranul îmi permite să obțin fotografii din unghiuri diferite cu copiii mei, fără să fiu nevoită să stau întinsă pe podea sau să stau pe vârfuri pentru a face o fotografie de sus. Puteți obține unghiuri destul de creative în acest fel!

nadine sony alpha 7c băiat suflând baloane afară

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/100s @ f/5.0, ISO 100

Ultimul meu sfat pentru crearea unor amintiri grozave cu familia

Toată lumea poate să captureze amintiri superbe și să realizeze fotografii deosebite prin care să imortalizeze ocaziile speciale. Nu uitați că o imagine a unei amintiri plăcute durează pentru totdeauna. Camera Alpha 7C este ușor de utilizat și are o greutate redusă, deci o puteți lua cu dvs. oriunde, oricând. Tot ce trebuie să faceți acum este să încercați. După cum spun mereu, există un mic artist în fiecare dintre noi.

Produse prezentate

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes