simone cioe creator de conținut așezat în fața camerei sale alfa sony

Îmbunătățiți-vă conținutul de pe YouTube cu Alpha 7C

Simone Cioè

Numele meu este Simone Cioè și locuiesc la Milano, unde lucrez drept cineast profesionist și creator de conținut. Sunt specializat în lucrări publicitare, clipuri video de produs și creez conținut pe YouTube, unde fac recenzii pentru echipamente foto/video și creez conținut educativ pentru cineaștii pasionați.

Recent, am testat noul Sony Alpha 7C și doresc să-mi împărtășesc sfaturile privind modul de îmbunătățire a conținutului vostru de pe YouTube în studioul de acasă.

Primele impresii despre Alpha 7C

Folosesc Alpha 7III de 2 ani ca aparat foto principal de studio, dar după ce am folosit Alpha 7C câteva zile, am hotărât să fac schimbarea! În spatele deciziei stau 3 motive principale:

În plus – după cum v-am arătat în clipul video – am testat noua aplicație Imaging Edge Webcam de la Sony, care transformă aparatul Alpha în cameră web. Este uimitoare pentru fluxuri în direct pe Twitch/YouTube, fiind simplu și ușor de configurat. Aplicația gratuită este disponibilă și pentru Alpha 7C, ceea ce simplifică redarea în flux dacă vă doriți un aspect profesional de la un aparat tip cadru întreg, cu care înregistrați ușor.

simone cioe creator de conținut detașând un obiectiv de 35 mm de pe aparatul alfa 7c

Echipament și accesorii pentru studio

Echipamentul

După cum am spus, acum folosesc Alpha 7C cu obiectivul FE de 35 mm la F/1,8 drept echipament principal de studio. Îmi place această distanță focală pe un aparat foto tip cadru întreg – este uimitoare pentru instantaneele pe care le realizez, iar la f/1,8, asigură o estompare moderată a fundalului. Pentru cadrele de pe rola B, folosesc diverse obiective, cum ar fi FE de 20 mm la f/1,8 G, unul standard rapid de 24-70 mm și unul macro, pentru un aspect cinematografic al înregistrării. De asemenea, folosesc un trepied foarte simplu pentru a menține aparatul foto stabil.

Sunet

Îmi place să înregistrez sunet cu 2 microfoane (cel de-al doilea fiind de rezervă), așa că folosesc adaptorul XLR-K3M, care are intrări pe mai multe canale. Este mic și ușor de utilizat și oferă flexibilitate dacă înregistrați un interviu față în față. Folosesc des și microfonul digital ECM-B1M, care oferă sunet clar și este compatibil cu interfața audio digitală a aparatului Alpha 7C..

Iluminare

Echipamentul meu de iluminare este simplu – doar două lumini softbox și modificatorul ocazional pentru a schimba balanța de culori din cadru.

simone cioe creator de conținut filmându-se

Cel mai bun sfat pentru videografii care doresc să creeze conținut pentru YouTube este simplu: învățați și înțelegeți iluminarea și sonorizarea.

Alpha 7C vă va oferi o calitate video uimitoare, dar nu va fi la fel de extraordinară fără o iluminare echilibrată. Începeți cu un softbox mare la 45 de grade deasupra capului și o a doua sursă de iluminare în spate, pentru a vă separa de fundal și a crea atmosferă pe platou.

Pentru sonorizare, încercați să înțelegeți spațiul pentru a găsi soluția optimă. De exemplu, am mult ecou și reverberații în studio, astfel că un mic microfon de lavalieră este perfect pentru a-mi izola vocea și a avea rezultate bune. Sunetul clar este la fel de important ca aspectul vizual dacă doriți să creați conținut mai bun.

simone cioe sony alpha 7c montat deasupra unui monitor cu un microfon atașat

Sfaturi de tip general pentru conținut extraordinar pe YouTube

Toate clipurile mele video se bazează pe scenariu și este esențial să notez totul înainte de a începe să înregistrez conținut nou, în special pentru recenzii. Sunt multe date de reținut și trebuie să mă asigur că nu uit nimic. În plus, repetiția mi se pare foarte utilă pentru a fi în largul meu în fața aparatului și în ceea ce doresc să spun.

Pentru editare, încerc să acopăr cât de mult posibil în clipul video, dar filmările de pe rola B îți pot îmbunătăți clipul video, oferind varietate. Poate fi mai semnificativ din punct de vedere vizual decât explicațiile în cuvinte.

Balanța de culori este un alt subiect important. Recomand timpul petrecut pentru crearea celei mai bune imagini în aparatul foto, deoarece eu personal nu folosesc profiluri s-log. Știu că este bine să ai această opțiune, dar în fluxul meu de lucru, nu am timp pentru gradarea culorilor pentru YouTube. Folosesc în principal profilul HLG 2 pe toate aparatele mele Sony, ceea ce simplifică expunerea corectă, iar nuanțele pielii sunt excelente, în special pe Alpha 7C.

Produse prezentate

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes