doamna blondă cu părul scurt se uită într-o parte

Stilul meu | Crearea unui studio acasă

Hannah Couzens

Să ai un spațiu de studio dedicat la domiciliu este un lux, chiar dacă ocupă doar un colț al unei camere cu un zid alb. Totuși, faptul că ai un spațiu la domiciliu îți permite să îți explorezi creativitatea ori de câte ori apare inspirația. Pentru mine, acel spațiu este studioul din garajul meu. Măsoară doar 6,5 m x 3 m, dar cu câteva decizii de design inspirate, am putut profita la maximum de acel spațiu și am putut realiza majoritatea portretelor ca și cum aș fi fost într-un studio veritabil.

În ciuda spațiului relativ mic, pot folosi camerele Sony Alpha 7R III sau Alpha 7R IV cu obiectivul mele favorit, GM cu FE de 85 mm, f/1,4, pentru a fotografia majoritatea portretelor. Am și obiectivul GM cu FE de 24-70 mm, f/2,8, în cazul în care am nevoie să fotografiez ceva mai larg, având în vedere spațiul limitat.

doamnă blondă cu părul scurt privind către cameră

© Hannah Couzens | Sony α7R IV + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/125s @ f/8.0, ISO 100

Valorificarea la maximum a unui spațiu mic

Au fost mai multe decizii mici de luat, fiecare concepută pentru a crea un loc în care să pot lucra eficient și confortabil. Cel mai important, a trebuit să gestionez lumina și să o pun în valoare în acest spațiu. Grădina noastră este orientată spre sud, astfel încât, în cea mai mare a zilei, lumina intra printr-o singură fereastră în garaj, dar am mai adăugat o fereastră pentru a profita la maximum de acest avantaj. Dat fiind că spațiul este limitat, am montat luminile principale pe două brațe fixate pe perete.

În plus, am configurat camera Sony Alpha 7R IV pentru a fotografia cu blițul controlat wireless, ceea ce permite aparatului să funcționeze fără probleme cu sistemul meu de control al blițului de la distanță. Folosesc luminile Profoto B10, deoarece sunt mici și pot funcționa cu baterii sau alimentate la priză, ceea ce le face atât de flexibile în utilizare.

Doamnă blondă cu părul scurt îndreptată spre un accesoriu de iluminare

© Hannah Couzens | Sony α7R IV + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/125s @ f/8.0, ISO 100

Brațele pentru luminile principale sunt foarte importante, deoarece îmi oferă atât de multă flexibilitate atunci când vine vorba de poziționarea lor. De fapt, un braț este montat puțin în fața celuilalt, ceea ce înseamnă că atunci când este complet extins, poate fi poziționat în spatele subiectului, ca lumină de fundal. Apoi, pot așeza celălalt braț în poziția opusă, ca lumină principală. Ocazional, folosesc o lumină montată pe suport, dacă am nevoie, dar brațele îmi dau posibilitatea să stabilesc înălțimea și libertatea de mișcare, fără a ocupa spațiu la nivelul pardoselii.

Toate fundalurile sunt atârnate cât mai sus și le pot rula când nu le folosesc, ca să nu-mi stea în cale. Din nou, acest lucru înseamnă că nu există suporturi pentru fundaluri care să ocupe spațiu prețios pe podea.

 

Valorificarea la maximum a subiectelor

Îmi place să mă mișc și să lucrez cât mai flexibil cu putință în studioul meu. Îmi place să folosesc funcția de focalizare automată a ochilor a de pe camera Sony Alpha 7R III, deoarece îmi oferă libertatea de a face compoziții și de a mă deplasa oricât de mult doresc, știind că ochii subiectului vor fi întotdeauna cât se poate de clari. Urăsc să fiu conectată prin cabluri la trepiede, blițuri, surse de alimentare sau diverse dispozitive.

doamnă blondă cu părul scurt ținând un reflector

© Hannah Couzens | Sony α7R IV + FE 16-35mm f/2.8 GM | 1/125s @ f/8.0, ISO 100

Recomand să aveți câteva grilaje pentru luminile dvs. Le puteți monta pe reflectoare sau pe partea din față a incintelor de iluminare, iar acestea vă vor ajuta cu adevărat să controlați modul în care bate lumina. Gelurile de iluminat sunt, de asemenea, utile pentru a transforma culoarea unui fundal. În acest sens, folosesc setul de filtrare Profoto OCF, deoarece funcționează cu capetele de bliț Profoto B1 și B10.

Dacă aveți pereții albi, veți avea nevoie de un fel de „completare neagră” pentru a împiedica lumina să se reflecte de pe pereți. Puteți utiliza ceva de genul unui fundal negru pliabil sau a unui panou vopsit în negru. Indiferent ce variantă alegeți, vă va ajuta cu adevărat să modelați lumina atunci când lucrați într-un spațiu mai mic.

Indicația meu de sfârșit este că nu aveți nevoie de multe lumini. Cu două capete de bliț puteți înregistra o multitudine de genuri diferite de portrete și puteți obține fotografii excelente. Acestea fiind spuse, totul se reduce la ceea ce fotografiați: unele dintre fotografiile mele preferate sunt realizate cu o singură lumină.

Produse prezentate

Hannah Couzens

Hannah Couzens | UK

„Atunci când fotografiezi un portret, există un moment în care se face o legătură, iar subiectul îți îngăduie să pătrunzi în sufletul său. Acela este momentul în care trebuie să faci fotografia care arată cel mai bine cine este acea persoană, oricine ar fi ea”

Înregistrați-vă pentru a primi propriul buletin informativ α Universe

Felicitări! V-ați abonat cu succes la buletinul informativ α Universe

Introduceți o adresă de e-mail valabilă

Ne pare rău! A apărut o eroare

Felicitări! V-ați abonat cu succes