O alegere sănătoasă pentru mediu

Proiectate pentru viitor

Produsele audio Sony sunt create pentru sunet excepțional, cu gândul la mediu.
În baza obiectivelor de Gestionare ecologică 2025, ne străduim să reduce consumul de plastic virgin în toate produsele și ambalajele noastre.

Produse create cu gândul la mediu 

Serioși cu privire la sunet și la mediu

Folosim plastic reciclat pentru produsele audio personale Sony pentru a reduce plasticul virgin utilizat.
Materialele selectate afectează calitatea sunetului, așa că am depus eforturi pentru a dezvolta un plastic reciclat special, atât prietenos cu mediul, cât și potrivit pentru produse audio de înaltă calitate.

Dezvoltarea plasticului reciclat

Plasticul nostru reciclat este creat din discuri și bidoane de apă.
Îndepărtăm peliculele și straturile de acoperire de pe plasticul refolosit, apoi îl utilizăm ca material de bază. Pentru că ne dorim să obținem calitate a sunetului fără compromis, am testat o mare varietate de combinații pentru a găsi cea mai bună soluție pentru produsele audio.

[1] Discuri  [2] Bidoane de apă  [3] Mărunțire  [4] Plastic policarbonat reciclat  [5]  Amestecare cu plastic virgin, alți aditivi  [6] Peleți

Ilustrație cu o bară de sunet și grafic cu două bare, ilustrând scăderea cantității de plastic virgin utilizat cu 65%.
Reducem plasticul virgin utilizat în barele de sunet

Folosim plastic reciclat pentru diferite componente ale noii bare de sunet. Astfel, utilizăm cu aproximativ 65% mai puțin plastic virgin decât pentru modelul anterior.

[1] Model 2021  [2] Model 2024

Țesătură reciclată

Țesătura folosită în produsele noastre, precum BRAVIA Theatre Bar 9 și BRAVIA Theatre Quad, este reciclată din sticle PET.
Materialul a fost selectat cu atenție pentru calitatea sunetului, design, textură și culoare optime.

Ambalaje create cu gândul la mediu

Depunem eforturi pentru a reduce cantitatea de plastic utilizată în ambalaje utilizând ambalaje de hârtie reciclată pentru protecție și separatoare și mânere din material de hârtie.

Reducerea plasticului virgin în ambalajul noii bare de sunet

Pentru ambalajul de carton al noii bare de sunet, am folosit cu 95% mai puțin plastic virgin decât pentru modelul anterior. De asemenea, am redus suprafața imprimată, reducând cu 60% cantitatea de cerneală utilizată. Obiectivul este un ambalaj prietenos cu mediul, durabil și frumos, fără a compromite funcționalitatea.

[1] Model 2021  [2] Model 2024

Ilustrație cu ambalajul și grafic cu două bare, ilustrând scăderea cantității de plastic virgin utilizat cu 65%.
Imagine cu materiale naturale în stânga și ambalajul Sony în dreapta.
Combinația originală de materiale Sony

Continuăm să extindem utilizarea hârtiei ecologice, Combinația de materiale originală, pentru HT-AX7. Combinația de materiale originală este un material sustenabil pe bază de hârtie, realizat din bambus, fibre de trestie de zahăr și hârtie reciclată de la consumatorul final.

Interviu cu dezvoltatorul

Portretul persoanei intervievate, Yuko Fujihira.
Yuko Fujihira

Sony Corporation, Grupul Divertisment la domiciliu și sunet,
Divizia Design acustic, Departamentul Design 2

Am început să lucrăm la utilizarea materialelor plastice reciclate în produsele audio personale în jurul anului 2010. În timp ce am îmbunătățit performanța acestora până la un nivel similar cu cel al materialelor plastice virgine, am lucrat la aspectele legate de design și am făcut ca aceste materiale plastice reciclate să poată fi utilizate în produsele actuale. În 2016, am dezvoltat un plastic reciclat utilizat pentru componentele interne ale produselor, care ține cont și de calitatea sunetului.

 Cu toate acestea, extinderea suplimentară a utilizării plasticelor reciclate a necesitat extinderea domeniului de aplicare a acestora. Materialul pe care l-am dezvoltat recent cu această ocazie este ignifugat. În timpul procesului de dezvoltare, am urmărit ideea de a vedea cât de mult ne putem apropia de calitatea sonoră a materialelor pe care le-am folosit anterior. Prin examinarea mai multor configurații, realizarea repetată de prototipuri și testarea rezistenței, am reușit să creăm un material care să satisfacă cerințele de calitate a sunetului și fizice ale produsului.