Durabilitatea are un viitor minunat

Sunetul Sony ține cont de mediu

Conform programelor sale Road to Zero și Green Management 2025, Sony își propune o reducere cu 10% a cantității de plastic virgin utilizat pentru fiecare produs (cu excepția ambalajelor) în comparație cu exercițiul financiar 2018. De peste 10 ani, în domeniul audio, am îmbunătățit performanța materialelor reciclate și le-am folosit în proiectele noastre.

Efort continuu pentru sunet superb și durabilitate

Depășirea provocărilor acustice cu ajutorul materialelor reciclate

Calitatea sonoră a primelor materiale plastice reciclate era inferioară celei a materialelor plastice virgine, iar obținerea unei performanțe care să îndeplinească standardele noastre exigente cu materiale plastice reciclate a necesitat ani de eforturi și inovații.

Comercializarea cu succes a unei bare de sunet din reciclate

Testând diverse combinații de materiale reciclate și aditivi și evaluând repetat prototipuri, în 2016 am reușit să creăm un plastic reciclat cu performanțe acustice la fel de bune ca cele ale plasticului virgin. Acesta a fost folosit iniţial şi în principal la piesele interne ale barelor de sunet precum HT-XT2 și HT-NT5.

Integrarea reciclării în proiectarea produselor

După multe încercări și prototipuri, aceste materiale plastice reciclate au fost folosite într-o mare varietate de produse, inclusiv pentru componentele interne ale unora dintre TV-urile și sistemele noastre audio de mare putere, precum MHC-V13.

Crearea de plastic reciclat nou și avansat

Continuăm să dezvoltăm noi materiale plastice reciclate, pentru a le spori și mai mult performanța și pentru a extinde gradul de utilizare a materialelor reciclate în produsele noastre.

Cel mai recent succes al nostru în materie de dezvoltare este un nou material plastic reciclat care îndeplinește cerințele de ignifugare, stabilitate a culorii și performanță acustică, făcându-l potrivit pentru o gamă și mai largă de piese din viitoarele noastre produse audio.

Ilustrație care explică ignifugarea
Un nou plastic reciclat ignifugat

Ignifugarea, necesară în cazul produselor electrice, reprezintă o provocare semnificativă în cazul materialelor reciclate. Noul nostru plastic reciclat oferă atât o ignifugare ridicată, cât și un grad ridicat de utilizare a materialelor reciclate.

Consecvența și variația culorilor

Designul produselor ar trebui să fie atrăgător, fără a compromite calitatea și performanța, dar uniformitatea culorilor este o provocare mare în cazul plasticului reciclat. Dezvoltăm noi plastice reciclate din materiale omogene, permițând o colorare ușoară cu un ton de culoare uniform și făcând posibile multe tipuri de variații de culoare în produsele viitoare.

Imagine cu materiale reciclate în vas Petri
O imagine cu produsul pornit cu ajutorul telecomenzii
Urmărirea unui sunet de înaltă calitate

Sunetul diferă în funcție de material. Important în introducerea în produse a plasticelor reciclate nou dezvoltate este cât de mult pot fi aproximate acustic cu materialele existente. Prin ingineria acusticii și a structurii, evaluând repetat calitatea sonoră a diferitelor materiale, am reușit să obținem o calitate a sunetului la fel de bună ca cea a materialelor existente.

Ingineria subwooferului din HT-S400

Noul plastic reciclat a fost introdus în panoul din spate al subwooferului sistemului HT-S400. Această piesă trebuie să fie ignifugă, devenind astfel ideală pentru implementarea noului material.

Proiectarea pieselor interne ale SRS-XE200 și SRS-XE300

SRS-XE200 și SRS-XE300, modele noi de boxe wireless, au adoptat plasticul reciclat pentru piese interne.

Accelerarea dezvoltării audio durabile a Sony

Vom continua să dezvoltăm plastice reciclate care oferă sunet de înaltă calitate și să creștem gradul de utilizare a reciclatelor într-o gamă largă de produse audio personale și portabile. Inovația noastră perseverentă vă va aduce cele mai performante produse, construite cu gândul la mediu.

Interviuri

Portret al lui Yuko Fujihira
Yuko Fujihira

Departamentul Home Product Technology, divizia Home Product Business, grupul Home Entertainment & Sound Products Business, Sony Corporation

Am început să lucrăm la utilizarea materialelor plastice reciclate în produsele audio personale în jurul anului 2010. În timp ce am îmbunătățit performanța acestora până la un nivel similar cu cel al materialelor plastice virgine, am lucrat la aspectele legate de design și am făcut ca aceste materiale plastice reciclate să poată fi utilizate în produsele actuale. În 2016, am dezvoltat un plastic reciclat utilizat pentru componentele interne ale produselor, care ține cont și de calitatea sunetului.

Cu toate acestea, extinderea suplimentară a utilizării plasticelor reciclate a necesitat extinderea domeniului de aplicare a acestora. Materialul pe care l-am dezvoltat recent cu această ocazie este ignifugat. În timpul procesului de dezvoltare, am urmărit ideea de a vedea cât de mult ne putem apropia de calitatea sonoră a materialelor pe care le-am folosit anterior. Prin examinarea mai multor configurații, realizarea repetată de prototipuri și testarea rezistenței, am reușit să creăm un material care să satisfacă cerințele de calitate a sunetului și fizice ale produsului.

Tomoya Kato

Departamentul Home Product Technology, divizia Home Product Business, grupul Home Entertainment & Sound Products Business, Sony Corporation

Portret al lui Tomoya Kato

În primul rând, am dezvoltat un plastic reciclat, concentrându-ne pe sunetul materialului propriu-zis. Cu scopul de a obține un material cu un sunet bun, fără tonuri neplăcute sau confuze, am testat în mod repetat sunetul difuzoarelor fabricate din plastic reciclat, schimbând configurațiile.

Plasticul reciclat finit tinde să fie mai silențios decât plasticul virgin. Prin urmare, chiar și după ce plasticul reciclat a fost finisat, au fost necesare o serie de măsuri de proiectare pentru a-l putea utiliza în produse. De exemplu, pentru a obține un sunet adecvat atunci când este turnat în componente, optimizăm grosimea plăcii turnate, structura nervurilor și așa mai departe, pentru a controla rezonanța. În plus, difuzorul a fost proiectat pentru a oferi o senzație de ușurință. În urma acestor măsuri, anumite sunete care fuseseră mascate pot fi acum auzite, ceea ce duce la o rezoluție sonoră sporită.