Combinația de materiale originală Sony

Ambalaje realizate 100% din materiale pe bază de hârtie

Ajutăm Pământul să rămână frumos pentru viitor

Grupul Sony este implicat într-o varietate de activități de conservare a mediului, una dintre ele presupunând realizarea de ambalaje pe bază de hârtie în loc de plastic.

Ce este "combinația de materiale originală Sony"?

„Combinația de materiale originală” este un material pe bază de hârtie durabil, dezvoltat de Sony. Este potrivită pentru o gamă diversă de ambalaje și are un impact mai mic asupra mediului decât materialele plastice virgine.

Nașterea combinației originale"

Realizată din materiale sustenabile

Dintr-o plantă cu creștere rapidă, pentru un impact mai mic decât materialele plastice

Majoritatea produselor din hârtie provin din arbori pereni maturi, dar ambalajul nostru folosește plante cu ciclu de creștere scurt, ca bambusul și trestia de zahăr. Producția din plante cu ciclu de creștere scurt generează mai puțin CO2, fiindcă ele pot fi cultivate, sortate și recoltate după cum este necesar, spre deosebite de plantele perene.

1. Plantă perenă 2. Plantă cu ciclu de creștere scurt 3. Puiet 4. Copac în creștere 5. Curățare de ramuri 6. Sortare și recoltare 7. Perioadă de absorbție CO2

Sustenabilitate prin materiale verzi
Dezvoltarea unor ambalaje versatile și durabile

Produsele Sony sunt livrate într-o varietate de ambalaje, de diferite forme.
Au fost folosite aceleași materiale pentru a se realiza prototipuri care puteau fi schimbate într-o varietate de forme, prin ajustarea repetată a formulei.

Creștem conștientizarea prin ambalaje

Reducerea materialelor de amortizare și ambalare

Utilizarea materialelor plăcute la atingere și de înaltă calitate, create pentru a proteja mediul, contribuie la atingerea propriilor noastre obiective de durabilitate, dar, credem noi, declanșează și o mai mare conștientizare a importanței protejării mediului în rândul utilizatorilor noștri.

Ne gândim la întregul ambalaj

Cutie exterioară, cutie interioară, manșoane, amortizoare, totul este realizat 100% din „combinația de materiale originală” Sony.
Este un material versatil, care poate fi modelat și utilizat pentru o varietate de scopuri.

Sigla Sony reliefată pe material pe bază de hârtie
Utilizare redusă de cerneală

Cuvintele și textul pot fi reproduse prin reliefare, fără utilizarea cernelii.

Fără coloranți care nu sunt necesari

Produsul final nu este colorat, pentru a păstra un aspect organic atrăgător, pe lângă faptul că permite o manipulare mai sigură și utilizarea unei cantități mai mici de resurse.

Imagine cu materiale pe bază de hârtie
Create pentru reciclare

Ambalajele realizate din această combinație de materiale pot fi colectate alături de alte materiale pe bază de hârtie, fără a fi necesară o sortare suplimentară, ceea ce facilitează reciclarea pentru crearea de hârtie nouă.

1. Reciclare și creare de hârtie nouă 2. Producție 3. Achiziție 4. Colectare ca material 5. Procesare ca deșeu

Țintim realizarea de ambalaje sustenabile

Prezentul și viitorul ambalajelor

Portret cu designerul
Kenichi Hirose

Designer
Centru de creație
Sony Group Corporation

Scopul utilizării acestui material este de a „comunica” clienților noștri importanța protejării mediului. Ne-am gândit să le răspundem la întrebările „unde?”, „ce?”, „cum?” și „de ce?”. În esență, pentru Sony, conștientizarea importanței protejării mediului nu este ceva ce poate fi realizat doar prin furnizarea de produse. Inițiativele de protejare a mediului apar în funcție de acțiunile celor care înțeleg acest concept. Plecând de la această idee, am vizitat diverse medii, am selectat cu atenție materiile prime, le-am combinat, valorificându-le la maximum caracteristicile, pentru a crea materiale care sunt optimizate funcțional și le-am transformat în „materiale pentru comunicare”. Sperăm că acest ambalaj va contribui la comunicarea mesajului corect către oameni.