Combinația originală Sony

Ambalaje realizate 100% din materiale pe bază de hârtie

Ajutăm Pământul să rămână frumos pentru viitor

Grupul Sony este implicat într-o varietate de activități de conservare a mediului, una dintre ele presupunând realizarea de ambalaje pe bază de hârtie în loc de plastic.

Ce este combinația de materiale originală Sony?

Combinația de materiale originală Sony este un material pe bază de hârtie durabil, dezvoltat de Sony. Este potrivit pentru o gamă diversă de ambalaje și are un impact mai mic asupra mediului decât materialele plastice virgine.

Nașterea combinației originale Sony

Realizată din materiale sustenabile

Recoltat din plante anuale, pentru un impact mai mic față de plastic

Majoritatea produselor pe bază de hârtie provin din copaci pereni maturi, însă ambalajele noastre utilizează plante anuale, precum bambusul și trestia de zahăr. Producția din copaci anuali emite mai puțin CO2, iar creșterea și tăierea au loc după cum este necesar, spre deosebire de îngrijirea pe tot parcursul ciclului de viață al copacilor pereni.

1. Copaci pereni  2. Copaci anuali  3. Puiet 4. Tăiere (transformare în resurse) 5. Copac bătrân 6. Recoltare și tăiere (deșeuri)/tăiere pentru resurse 7. Perioadă de absorbție CO2

Sustenabilitate prin materiale verzi
Dezvoltarea unor ambalaje versatile și durabile

Produsele Sony sunt livrate într-o varietate de ambalaje, de diferite forme.
Au fost folosite aceleași materiale pentru a se realiza prototipuri care puteau fi schimbate într-o varietate de forme, prin ajustarea repetată a formulei.

Creștem conștientizarea prin ambalaje

Reducerea materialelor de amortizare și ambalare

Utilizarea materialelor plăcute la atingere și de înaltă calitate, create pentru a proteja mediul, contribuie la atingerea propriilor noastre obiective de durabilitate, dar, credem noi, declanșează și o mai mare conștientizare a importanței protejării mediului în rândul utilizatorilor noștri.

Ne gândim la întregul ambalaj

Manșoane, cutie exterioară, cutie interioară, material de amortizare... totul reprezintă 100% combinația de materiale originală Sony.
Este un material versatil, care poate fi modelat și utilizat pentru o varietate de scopuri.

Sigla Sony reliefată pe material pe bază de hârtie
Utilizare redusă de cerneală

Cuvintele și textul pot fi reproduse prin reliefare, fără utilizarea cernelii.

Fără coloranți care nu sunt necesari

Produsul final nu este colorat, pentru a păstra un aspect organic atrăgător, pe lângă faptul că permite o manipulare mai sigură și utilizarea unei cantități mai mici de resurse.

Imagine cu materiale pe bază de hârtie
Create pentru reciclare

Ambalajele realizate din această combinație de materiale pot fi colectate alături de alte materiale pe bază de hârtie, fără a fi necesară o sortare suplimentară, ceea ce facilitează reciclarea pentru crearea de hârtie nouă.

1. Reciclare și creare de hârtie nouă 2. Producție 3. Achiziție 4. Colectare ca material 5. Procesare ca deșeu

Țintim realizarea de ambalaje sustenabile

Prezentul și viitorul ambalajelor

Portret cu designerul
Kenichi Hirose

Designer
Centru de creație
Sony Group Corporation

Scopul utilizării acestui material este de a „comunica” clienților noștri importanța protejării mediului. Ne-am gândit să le răspundem la întrebările „unde?”, „ce?”, „cum?” și „de ce?”. În esență, pentru Sony, conștientizarea importanței protejării mediului nu este ceva ce poate fi realizat doar prin furnizarea de produse. Inițiativele de protejare a mediului apar în funcție de acțiunile celor care înțeleg acest concept. Plecând de la această idee, am vizitat diverse medii, am selectat cu atenție materiile prime, le-am combinat, valorificându-le la maximum caracteristicile, pentru a crea materiale care sunt optimizate funcțional și le-am transformat în „materiale pentru comunicare”. Sperăm că acest ambalaj va contribui la comunicarea mesajului corect către oameni.