FE 600MM F4 GM OSS

Specificaţii şi funcţii complete

SEL600F40GM

Preț recomandat

62.180,50 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
600
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
900
Grupuri/elemente de obiectiv
18-24 *Include un filtru
Unghi de vizualizare (35 mm)
4°10'
Unghi de vizualizare (APS-C)
2°40'
Diafragmă maximă (F)
4
Diafragmă minimă (F)
22
Discuri diafragmă
11
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
4,5 m (14,8 ft)
Raport maxim al factorului de mărire (x)
0,14
Diametru filtru (mm)
40,5
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
Stabilizare optică SteadyShot
Compatibilitate teleconvertor (x1,4)
SEL14TC
Compatibilitate teleconvertor (x2,0)
SEL20TC
Tipul parasolarului
Formă rotundă,

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (l x H x A)
163,6 x 449 mm (6-1/2 x 17-3/4 in.)
Greutate
3.040 g (107,3 oz.)

Ce este în cutie

  • Capac (model): ALC-SH158
  • Capac faţă pentru obiectiv
  • Capac spate pentru obiectiv: ALC-R1EM
  • Geantă rigidă
  • Şnur pentru obiectiv
  • Șnur pentru carcasă
Placeholder

Caracteristici

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Super-teleobiectiv G Master, 600 mm, F4

Focalizare automată rapidă, plus rezoluție G Master uimitoare și un superb efect bokeh, într-un obiectiv ușor, echilibrat, mobil. Obiectivele originale Sony XA și tehnologiile cu motor liniar XD contribuie la performanțele optice și mecanice de top, permițând surprinderea unor imagini dinamice și captivante de la distanță. Ideal pentru fotografierea naturii și în domeniile sporturilor și al știrilor.

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Motoare XD pentru focalizare automată rapidă, precisă, tenace

Două motoare lineare XD (extrem de dinamice) asigură o focalizare automată rapidă și precisă și o urmărire fiabilă, permițând corpurilor moderne ale camerelor să performeze și să mențină fără efort o focalizare precisă asupra subiectelor care se mișcă rapid din sporturi și din fauna sălbatică. Un nou algoritm de control contribuie la poziționarea rapidă și silențioasă a grupului mare de focalizare cu întârziere și vibrații minime.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Element XA de mari dimensiuni, pentru o calitate superioară a imaginii

Un design optic G Master de mare precizie menține un contrast extrem de ridicat până la marginile imaginii. Un element XA (extrem de asferic) nou dezvoltat și trei elemente acoperite cu fluorină suprimă aberația cromatică care poate crea probleme teleobiectivelor, oferind o rezoluție și detalii uimitoare în întreaga zonă a imaginii.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Efect bokeh superb, cu G Master

Fiecare obiectiv include un element XA (extrem de asferic) nou, cu diafragmă mare și cu o precizie extrem de mare a suprafeței, și este calibrat pentru a controla aberația sferică, astfel încât superbul efect bokeh G Master să fie optim echilibrat și să ofere rezoluție înaltă. O diafragmă circulară cu 11 lamele completează frumusețea efectului bokeh fin al obiectivului.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Un plus de zoom cu teleconvertoarele de 1.4x/2.0x

Sunt disponibile teleconvertoare opționale de înaltă performanță, de 1,4x și 2,0x. Teleconvertorul de 2,0x extinde distanța focală a obiectivului la 1200 mm (1800 mm pe corpul APS-C), cu o diafragmă maximă de F8, menținând în același timp o calitate optică remarcabilă, precum și viteza și precizia focalizării automate.

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Elimină petele albe, pentru claritate superioară

Stratul original Nano AR de la Sony, aplicat pe suprafețele interioare critice, și alte optimizări ale designului, minimizează reflexiile interne, astfel încât obiectivul este foarte rezistent la pete albe și reflexii parazite, care pot degrada claritatea imaginii. Redarea imaginilor este precisă și clară, chiar și în condiții dificile de iluminare. (1. Strat antireflexie Nano/2. Sticlă/3. Lumină transmisă)

Aflați mai multe

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Ușor și bine echilibrat pentru fotografiere ușoară

O greutate de doar 3.040 de grame și un echilibru sublim, grație tehnologiei moștenite de la modelul SEL400F28GM, permit obținerea unei performanțe optice remarcabile, chiar și atunci când fotografiați manual sau cu un monopied. Cu un corp compact, ușor, cu montură E, poziția centrului de greutate este ideală pentru o panoramare lină și precisă. 

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Design rezistent la praf şi la umezeală

Designul rezistent la praf și umiditate asigură fiabilitatea necesară pentru utilizarea în exterior, în condiții dure.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Componente rigide din aliaj de magneziu

Un aliaj de magneziu cu rigiditate ridicată, folosit pentru exteriorul monturii obiectivului, pentru montura trepiedului și pentru componentele critice din interior oferă avantajele unei durabilități remarcabile și unei greutăți reduse când fotografiați în situații și medii dificile.

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Strat de fluorină pe elementul frontal

Elementul de obiectiv frontal este acoperit cu un strat de fluorină care respinge apa, uleiul și alți contaminanți, facilitând totodată ștergerea oricăror contaminanți sau amprente care se fixează pe suprafața obiectivului.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Parasolar pentru obiectiv ușor, din fibră de carbon

Acest obiectiv ușor și rezistent, din fibră de carbon, are și un interior robust, care maximizează eficacitatea blocării luminii nedorite care poate degrada calitatea imaginii.

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Construcție rigidă și durabilă a monturii

Pentru a rezista la rigorile utilizării profesionale, numărul de șuruburi utilizate pentru a fixa suportul a fost mărit și s-au aplicat și alte optimizări pentru a se asigura rigiditate și fiabilitate maxime.

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Carcasă dură specială, tip ladă

O carcasă de transport special concepută, tip ladă, protejează obiectivul împotriva șocurilor și vibrațiilor pe durata transportului.

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

DMF cu durată completă

Când comutatorul FULL TIME DMF este activat, focalizarea manuală este activată automat când este acționat inelul de focalizare, chiar și în modul AF-C. Această funcție poate fi utilizată pentru a corecta focalizarea atunci când focalizarea automată urmărește un subiect greșit, de exemplu. De asemenea, este o modalitate foarte bună de a rafina focalizarea după focalizarea automată inițială, atunci când se eliberează declanșatorul după apăsarea până la jumătate.

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Stabilizare optică SteadyShot™ cu 3 moduri

Stabilizarea optică a imaginii permite obținerea unor imagini clare când se fotografiază manual la distanțe focale de super-teleobiectiv. MODUL 2 oferă o stabilizare ideală pentru fotografii panoramice, în timp ce MODUL 3 oferă o stabilizare îmbunătățită a vizorului, simplificând încadrarea acțiunii dinamice din sporturi și din fauna sălbatică. Stabilizarea pe 5 axe este disponibilă cu corpurile α compatibile.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Răspuns natural, liniar, pentru focalizarea manuală

Cu focalizarea manuală cu răspuns liniar, inelul de focalizare răspunde direct și liniar la controlul subtil atunci când se focalizează manual. Rotirea inelului de focalizare se traduce direct printr-o schimbare corespunzătoare a focalizării, astfel încât controlul se simte imediat și este precis.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Patru butoane personalizabile de menţinere a focalizării

Butoanele personalizabile de menținere a focalizării sunt amplasate în patru locații, pentru acces rapid la funcțiile de fotografiere indiferent de orientare. Butoanele de menținere a focalizării pot fi personalizate și prin intermediul unui meniu al camerei, care permite atribuirea altor funcții, cum ar fi cea de focalizare automată a ochilor, după cum este necesar.

Aflați mai multe

Inel funcțional versatil

Folosind selectorul de moduri, puteți comuta inelul funcțional versatil și convenabil la focalizarea prestabilită, la controlarea funcțiilor atribuite sau la nicio funcție.

Focalizați instantaneu asupra unui punct predefinit

După memorarea unui punct de focalizare predefinit cu butonul SET, rotirea inelului funcțional va reapela instantaneu acest punct dacă este activ modul PRESET. Aceasta este o modalitate ideală de a preseta puncte de focalizare pentru surprinderea acțiunii rapide din sporturi, printre altele. Funcționează în modurile AF și MF și nu este afectată de setările limitatorului pentru intervalul de focalizare.

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Focalizare asistată fină

Când comutatorul pentru modul inelului funcțional este setat la FUNCTION și este atribuită funcția de focalizare asistată, rotirea inelului comandă obiectivului să focalizeze fin în direcția specificată, la viteza determinată de gradul de rotație. Focalizarea asistată este utilă pentru obținerea unor efecte de focalizare fine la înregistrarea filmelor.

Comutare rapidă de la Full Frame la APS-C 

Când comutatorul pentru modul inelului funcțional este setat la FUNCTION și este atribuită funcția de comutare APS-C/Full Frame, puteți roti inelul funcțional pentru a comuta instantaneu între unghiurile APS-C și Full Frame (acceptate în cea mai recentă versiune software pentru α9).

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Slot cu glisare pentru filtre

Slotul pentru filtre acceptă standardul ND de 40,5 mm și alte tipuri de filtre, precum și filtrul opțional VF-DCPL1 de polarizare circulară. Atunci când este instalat în obiectiv, filtrul de polarizare circulară VF-DCPL1 poate fi rotit pentru obținerea unui efect optim.

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Suport durabil și versatil pentru trepied

Suportul pentru trepied al obiectivului este echipat cu rulmenți care îmbunătățesc durabilitatea și permit o rotire lină. Există, de asemenea, opriri cu clic la 90° care pot fi activate sau dezactivate în funcție de preferințele utilizatorului: activate pentru poziționare sigură și rapidă la 90° sau dezactivate pentru rezistență redusă și rotire lină.

Imagine cu FE 600mm F4 GM OSS

Limitator pentru intervalul de focalizare, pentru focalizare mai rapidă

Un limitator pentru intervalul de focalizare permite limitarea intervalului de focalizare automată a obiectivului de la 4,5 până la 15 metri, de la 15 metri până la infinit sau puteți elimina orice limită pentru focalizarea automată. Acest lucru poate accelera focalizarea automată în anumite situații, împiedicând obiectivul să focalizeze asupra subiectelor din afara intervalului țintă.

Aflați mai multe