FE 24mm F1.4 GM

Specificaţii şi funcţii complete

SEL24F14GM

Preț recomandat

7.399,00 LEI

Specificaţii obiectiv

Montură
Montură E Sony
Format
Full Frame de 35 mm
Distanță focală (mm)
24
Distanţă focală echivalentă cu 35 mm (APS-C)
36
Grupuri/elemente de obiectiv
10-13
Unghi de vizualizare (35 mm)
84゚
Unghi de vizualizare (APS-C)
61゚
Diafragmă maximă (F)
1,4
Diafragmă minimă (F)
16
Discuri diafragmă
11
Diafragmă circulară
Da
Distanţă minimă de focalizare
0,24 m
Raport maxim al factorului de mărire (x)
0,17
Diametru filtru (mm)
67
Stabilizare a imaginii (Steadyshot™)
- (integrat în corp)
Tipul parasolarului
În formă de petală, de tip baionetă

Dimensiune şi greutate

Dimensiuni (adâncime x lungime)
75,4 x 92,4 mm
Greutate
445 g

Ce este în cutie

  • Capac (model): ALC-SH154
  • Capac faţă pentru obiectiv: ALC-F67S
  • Capac spate pentru obiectiv: ALC-R1EM
  • Husă
Placeholder

Caracteristici

Imagine cu FE 24mm F1.4 GM

Rezoluție uimitoare la F1.4 cu un obiectiv mobil cu distanță focală fixă

Utilizarea fără compromis a tehnologiei permite obținerea unor performanțe de vârf ale obiectivelor G Master, cu rezoluție înaltă și un efect bokeh natural chiar și la cea mai largă setare a diafragmei, F1.4. Obiectivul este cel mai ușor din clasa sa, maximizează portabilitatea și permite montarea în sistem E. De asemenea, obiectivul permite o acționare rapidă și precisă a focalizării automate, plus un control de nivel superior și o fiabilitate care fac din acesta o alegere excelentă pentru profesioniști.

Imagine cu FE 24mm F1.4 GM

Rezoluţie excelentă în întreaga imagine

Două elemente XA (extrem de asferice) într-un design optic care îndeplinește cerințele stricte G Master contribuie la o rezoluție înaltă constantă pe toată suprafața imaginii. De asemenea, sunt incluse trei elemente de sticlă ED (dispersie extrem de scăzută) pentru a suprima aberația cromatică. Acest design optic inovator minimizează petele albe pe direcție sagitală, astfel încât sursele de lumină punctuale să fie reproduse cu precizie.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 24mm F1.4 GM

Elementele de sticlă ED țin sub control aberațiile cromatice

Trei elemente de sticlă ED (Extra-Low Dispersion) sunt încorporate cu atenție pe traiectoria optică a obiectivului pentru a minimiza aberațiile cromatice axiale și laterale și pentru a oferi o claritate optimă pentru întreaga imagine.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 24mm F1.4 GM

Designul optic de ultimă generație reproduce cu fidelitate sursele punctuale

Designul optic de ultimă generație, care încorporează două elemente de precizie XA, suprimă apariția petelor albe pe direcția sagitală, o aberație comună la lentilele cu diafragmă mare. Petele albe pe direcția sagitală reprezintă un fenomen care are ca rezultat o răspândire nenaturală a surselor de lumină punctuală, similar cu o pasăre care își întinde aripile, care devine mai pronunțată la periferia imaginii. Reproducerea naturală a surselor punctuale este deosebit de importantă pentru scenele care includ, de exemplu, stele sau luminile orașului pe timp de noapte.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 24mm F1.4 GM

Acoperirea Nano AR crește rezistența la apariția petelor albe

Tehnologia noastră originală de acoperire Nano AR oferă o soluție eficientă, suprimând reflexiile interne care pot duce la apariția petelor albe și a reflexiilor parazite, astfel încât să se obțină contrast și claritate optime într-o varietate largă de condiții de fotografiere. (1. Strat antireflexie Nano/2. Sticlă/3. Lumină transmisă)

Aflați mai multe

Imagine cu FE 24mm F1.4 GM

Design compact şi uşor

Un design optic nou care reduce diametrul total al obiectivului prin folosirea a două elemente XA, unul pentru obiectivul frontal, se combină cu un nou sistem DDSSM (Direct Drive SSM) de acționare a focalizării pentru a obține o greutate totală de doar 445 grame. Greutatea și dimensiunile reduse ale acestui obiectiv îl ajută să fie partenerul ideal pentru corpurile compacte cu sistem de montare E.

Imagine cu FE 24mm F1.4 GM

11 lamele îmbunătăţesc frumuseţea efectului bokeh

Mecanismul de deschidere a obiectivului are 11 lame, cele mai multe utilizate în obiectivele α, și un design circular care menține o deschidere aproape perfect circulară, chiar și atunci când obiectivul este oprit cu până la 1 sau 2 opriri, astfel încât acel efect bokeh frumos și rotund să fie ușor de realizat. Acest lucru contribuie la un efect bokeh fin, în care subiectul iese cu adevărat în evidență.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 24mm F1.4 GM

Noul sistem DDSSM de înaltă putere este optimizat pentru acest obiectiv

Un sistem de acționare a focalizării DDSSM (SSM cu acționare directă) de mare putere, reproiectat contribuie la dimensiuni și greutate reduse, având în același timp o putere de aproximativ trei ori mai mare decât sistemul anterior. Puterea crescută a noului sistem DDSSM asigură o capacitate de acționare a focalizării automate mai rapidă, mai precisă și mai silențioasă, pentru performanțe remarcabile la realizarea imaginilor statice și a filmelor.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 24mm F1.4 GM

Declic uşor pentru filme

Inelul pentru diafragmă oferă viteza de reacție de care au nevoie profesioniștii atât pentru fotografii, cât și pentru videografie. Un comutator de activare/dezactivare a opririlor cu clic permite cuplarea sau decuplarea opririlor cu clic ale inelului pentru diafragmă, după cum este necesar. După activarea opririlor cu clic, utilizatorul primește feedback tactil, care simplifică măsurarea gradului de ajustare a inelului, fiind o alegere bună pentru fotografii. Atunci când opririle cu clic sunt dezactivate, inelul pentru diafragmă se mișcă ușor și în liniște, oferind un control silențios pentru crearea filmelor.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 24mm F1.4 GM

Funcţionare lină şi flexibilă

Puteți să personalizați butonul de menținere a focalizării din meniul corpului. Utilizatorul poate accesa direct o funcție secundară alocată butonului de menținere a focalizării, cum ar fi „Linii grilă” pentru verificarea compoziției la fotografierea peisajelor sau „Balans de alb” pentru reglarea balansului de alb în acord cu condițiile de iluminare curente sau pentru crearea unei atmosfere specifice.

Aflați mai multe

Fiabilitate ridicată în condiţii dificile

Inelul de focalizare are un material din cauciuc care permite controlul ușor chiar și la temperaturi scăzute. Butonul de blocare a parasolarului pentru obiectiv previne detașarea nedorită a parasolarului în timpul transportului, iar designul rezistent la praf și umiditate sporește fiabilitatea pentru utilizare în exterior.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 24mm F1.4 GM

Control facil şi versatil al focalizării

Un comutator pentru modul de focalizare permite selectarea rapidă a focalizării automate sau manuale în funcție de schimbarea condițiilor de fotografiere.

Imagine cu FE 24mm F1.4 GM

Element frontal cu strat de fluor

Un strat de fluor de pe elementul frontal împiedică acumularea amprentelor, prafului, apei, uleiului și noroiului și permite o curățare ușoară dacă astfel de elemente se lipesc totuși pe suprafața lentilei.

Aflați mai multe

Imagine cu FE 24mm F1.4 GM

Răspuns excelent și control liniar fin al focalizării

Inelul de focalizare oferă funcția de răspuns liniar MF pentru un control fin și precis al focalizării manuale. Focalizarea se modifică liniar ca răspuns la rotația inelului de focalizare, oferind utilizatorului imediat controlul de care are nevoie pentru o focalizare manuală rapidă și precisă.

Aflați mai multe