Slice of Living 2017

Definirea stilului pentru spațiu și pentru experiența de vizionare

Oferind experiențe de vizionare incredibile fără a perturba relaxarea ce caracterizează un spațiu de locuit, conceptul Slice of Living al designului de produse casnice transformă televizoarele reconcepând stilul estetic al întregului spațiu de locuit.

Înglobarea elementelor specifice spațiului de locuit

Ecranele de TV sunt din ce în ce mai mari. Spațiile de locuit trebuie să fie confortabile și liniștite. Conceptul Slice of Living încearcă să găsească echilibrul în acest context, vizând un raport armonios între produsele casnice și camere. Ideea acestui nou design de produse casnice a fost simplă: dacă ai lua toate elementele, materialele și regulile definitorii care au făcut mereu parte din idealul de „cameră”, le-ai descompune în părți individuale și le-ai reîmbina alt fel, ai putea găsi moduri mai armonioase de dispunere a componentelor și produselor dintr-o cameră.

Marșând pe această idee, designerii au început să ia mostre din efectiv orice se găsește în spațiile de locuit, de la formele scaunelor și altor mobile, materialele pereților și pardoseală și până la texturile țesăturilor și pielii. Reconfigurarea produselor cu aceste mostre și instrumentele de mobilier și arhitectură au ajutat echipa să conceapă o inovatoare abordare a produselor casnice, prin care elementele nu numai că se potriveau cu spațiul ambiant, dar și contribuiau la definirea stilului spațiilor.

Raft
Spațiu de locuit generos
Masă de relaxare
Elemente şi materiale

O constantă a concepțiilor despre spațiul de locuit

Când vă imaginați un spațiu de locuit confortabil, ce vedeți? Unde merge canapeaua? Unde stau cărțile, vazele și altele? Care e stilul general? Și cum se integrează televizorul, o componentă standard a spațiului de locuit? Am vrut să ne asigurăm că aspectul produselor noastre domestice se integrează fără cusur în procesul de amenajare a spațiului de locuit ideal.

Tako, director artistic

Rezonează cu conceptul de stil de viață modern

Pentru modelele BRAVIA™ 2017, am vizat un aspect discret și confortabil, care să se asorteze cu stilul de viață modern. Fiecare element de design conlucrează în spiritul acestei abordări primordiale. Stativul insuflă o prezență suplă, ca de scaun. Panoul din spate evocă texturile zidurilor și țesăturilor. Iar combinațiile îndrăznețe de materiale fine și calde adaugă o notă elegantă pe pânza designului spațial contemporan.

Frumusețe uluitoare pe toate planurile

Seriile XE94/93

Seriile XE94/93, o combinație de nivel înalt între imagini 4K HDR uluitoare și design interior fenomenal, au un panou posterior care le fac să se potrivească estetic oriunde în sufragerie. Nemaiavând un rol secundar în aspectul general, panoul posterior are un model geometric frapant, amintind de ziduri și țigle, care-i asigură succesul estetic. Transformarea uluitoare nu implică doar aspectul panoului de la distanță. Liniile și fantele de aerisire ale capacului panoului cu terminale se integrează armonios în modelul general, ascunzând orice urmă de ansamblu mecanic care populează partea din spate a majorității TV-urilor. Ceea ce uniformizează partea din spate este textura ca de piele a capacului posterior, care contribuie la accentuarea prezenței.

Având picioare subțiri, ca de scaun, fixate pe placa subțire ca să accentueze grația aspectului general și să asigure o susținere echilibrată, stativul integrează toate cablurile, simplificând zona de susținere. Panoul LCD prezintă o structură simplă, din două plăci în culori diferite. În timp ce placa neagră a ecranului permite spectatorilor să se cufunde în imagini pe un fundal discret, tenta metalică a plăcii din spate sporește compatibilitatea produsului cu sufrageriile. Părțile de jos ale celor două plăci nu sunt la același nivel deoarece trebuie să lase spațiu pentru ca difuzoarele să emită sunetul direct înainte, maximizând calitatea acustică.

Panou posterior geometric
Textură ca de piele
Picioare subțiri, ca de scaun
Concept bazat pe plăci

La fel de discretă și subtilă ca oricare piesă de mobilier

Seria XE90

Prezentând o ramă subțire, desprinsă parcă din desenul liniar, pentru ca experiența de vizionare să nu mai fie afectată de distragerea atenției de către structură, modelele din seria XE90 prezintă un design care duc prezența minimalistă la un nou nivel. Stativul, care este alcătuit dintr-o placă discretă și picioare zvelte pentru susținere, subliniază această senzație discretă prin curbe fine. În același timp, suprafața periferică a panoului din spate definitivează forma absolută printr-o grație zveltă.

O siluetă în armonie cu spațiile de locuit

Seriile XE85/XE80

Modelele din seriile XE85/XE80 prezintă o linie argintie care se extinde din partea de sus a panoului spre părțile laterale, punându-și amprenta asupra profilului subțire al produsului și separând cele două plăci simple care compun întreaga structură. Având o siluetă bine conturată, stativul prezintă și el o linie argintie subțire pe partea superioară pentru a accentua percepția de calitate rafinată care domină designul. Deoarece tonurile de gri ale televizorului sunt calde, produsul se asortează cu rafturile și podelele din lemn, având o alură estetică și mai irezistibilă.

Frumos din orice unghi, TV-ul arată bine oriunde

Cu seria BRAVIA am vrut să depășim ideea de a înfrumuseța doar partea din față a produsului. Evident că folosirea unei rame subțiri elimină limitele dintre spațiul de locuit și conținutul vizual, dar am vrut să facem partea din spate cât mai atractivă pentru ca televizorul să se potrivească în orice fel în spațiile interioare. Designul rezultat contribuie la reconceperea televizorului ca obiect multidimensional, care poate fi pus oriunde în cameră, nu ca pe o suprafață unidimensională care să fie înghesuită într-un colț. Astfel, utilizatorul are multă libertate la amenajarea camerei.

Yokota, director artistic

Pentru conceptul Slice of Living s-a revenit la o nevoie de bază – anume modul în care oamenii își amenajează spațiile de locuit – fiind găsită astfel inspirația pentru noile televizoare. Imaginea și sunetul uluitoare sunt doar parte a întregului. Armonia spațială, care le conferă produselor polivalența de a se adapta la orice interior, este cea care perfecționează cu adevărat experiența.