Cum vă puteţi optimiza bateria

  Majoritatea dintre noi folosim smartphone-ul pe parcursul întregii zile, pentru o mulţime de lucruri diferite. Nu e de mirare că ne dorim ca bateria să dureze cât mai mult posibil! Din fericire, există câteva metode uşor de aplicat pentru a profita de ultima resursă de energie a bateriei.

  Întotdeauna există ceva ce puteţi face

  De exemplu, puteţi dezactiva serviciile de partajare a locaţiei care consumă energie, puteţi reduce luminozitatea ecranului sau limita conectivitatea dispozitivului prin activarea modului Avion sau dezactivarea funcţiei Bluetooth. Aceste măsuri vor prelungi perioada de utilizare a bateriei. Dar ce se întâmplă dacă stilul dvs. de viaţă, rutinele şi pasiunile limitează frecvenţa de încărcare a bateriei?

  Nicio grijă! Xperia este dotată cu o gamă de caracteristici minunate pentru economisirea energiei. Opţiunile vor varia în funcţie de dispozitiv şi de versiunea Android, dar vor prelungi durata de utilizare a bateriei – trebuie doar să decideţi ce caracteristici se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs., după care să le activaţi. Şi pentru anumite caracteristici nu trebuie să faceţi nici măcar atât – acestea se activează automat şi rulează în fundal atunci când sunt necesare.

  Ce este bine de ştiut e că toate modurile de economisire a energiei restricţionează în mod normal activităţile de fundal, cum ar fi sincronizarea e-mailului, notificările şi serviciile de partajare a locaţiei, în timp ce apelurile telefonice şi mesajele nu vor fi afectate deloc.

  Aşadar, când aveţi nevoie de acea energie suplimentară?

  Afaceri sau plăcere?

  Atunci când doriţi să folosiţi dispozitivul pentru orele lungi la serviciu sau pentru activităţi zilnice cum ar fi citirea ştirilor, fotografiere sau filmarea de videoclipuri – şi ştiţi că nu îl veţi putea încărca în circumstanţe normale, activarea modului STAMINA este alegerea potrivită pentru dvs. Modul STAMINA reduce consumul de energie şi creşte semnificativ perioada de standby generală. Puteţi activa manual modul STAMINA de fiecare dată când aveţi nevoie să economisiţi energie sau îl puteţi seta să se activeze automat la un anumit nivel al bateriei.

  De ce să vă complicaţi?

  Nici nu este nevoie! Bateria adaptivă este o caracteristică încorporată care foloseşte AI pentru aplicaţii pe care nu le utilizaţi frecvent. În timp, aceasta va învăţa şi va limita automat activităţile de fundal ale respectivelor aplicaţii nefolosite, prevenind astfel consumul de energie a bateriei. Partea pozitivă este că această caracteristică este activă în mod implicit, aşa că nu trebuie să vă preocupaţi de setarea ei. Trebuie doar să aveţi încredere în AI!

  Încărcarea nu este o problemă

  Amintiţi-vă că bateria se va deteriora dacă lăsaţi dispozitivul să se încarce pentru mai mult timp după ce a ajuns la 100%. Pentru a preveni acest lucru şi a extinde durata de utilizare a bateriei, multe dispozitive Xperia au o caracteristică încorporată denumită Battery Care (Protecţia bateriei). Aceasta detectează automat obiceiurile de încărcare şi controlează frecvenţa de încărcare, astfel încât bateria să ajungă la 100% chiar înainte de decuplarea încărcătorului.

  Încărcare rapidă

  Dacă dispozitivul Xperia acceptă standardul USB Power Delivery, veţi fi surprins de cât de rapid se încarcă. USB Power Delivery poate trimite un volum mai mare de volţi şi amperi în dispozitiv decât standardele anterioare de încărcare rapidă, astfel încât, atunci când este asociat cu un încărcător şi un cablu compatibile, puteţi câştiga ore de utilizare în doar câteva minute de încărcare. Atunci când vă grăbiţi, această viteză suplimentară poate face diferenţa!

  Dacă încă nu sunteţi sigur ce caracteristică sau caracteristici ale bateriei se potrivesc cel mai bine cu nevoile şi obiceiurile dvs., trebuie doar să le încercaţi pe rând. Este chiar atât de simplu – şi veţi fi uimit de cât de multă energie a bateriei puteţi economisi!

  Ţineţi cont că acest articol nu este specific produsului. Prin urmare, caracteristicile şi funcţionalitatea descrise pot diferi în funcţie de dispozitiv şi/sau de versiunea software.