Modele aplicabile

Aceste informaţii sunt destinate următoarelor modele:
 • FDR-AX100E

Despre această descărcare

 • Nume:Actualizare software de sistem Ver.3.10 pentru FDR-AX100E (Windows)
 • Data lansării:26/04/2016
 • Beneficii şi îmbunătăţiri
  • Camera poate înregistra acum format XAVC S cu carduri SDHC şi SDXC compatibile

   *Atunci când se înregistrează filme în format XAVC S, aceasta necesită SD viteză clasa 10 sau UHS viteză clasa U1 sau mai rapid. (Pentru înregistrarea cu 100 Mbps sau mai mult, este nevoie de UHS viteză clasa U3).
   *Dacă se utilizează un card de memorie SDHC pentru a înregistra filme XAVC S pe perioade extinse de timp, filmele înregistrate vor fi împărţite în fişiere de 4 GB. Fişierele divizate pot fi integrate într-un singur fişier folosind PlayMemories Home

Cerinţe de sistem

Sisteme de operare

Cea mai recentă versiune a actualizării software-ului de sistem este compatibilă cu majoritatea versiunilor Microsoft Windows:
 • Windows® 10
 • Windows® 8.1
 • Windows® 7 SP1
 • Windows® Vista* SP2

  Note:
  * Ediţia Starter nu este acceptată.

Hardware de calculator

Cea mai recentă versiune a actualizării software-ului de sistem este compatibil cu următoarele echipamente hardware:
 • Spaţiu liber pe hard disk: Minim 200MB
 • RAM: Minim 512MB
  Notă:Închideţi toate celelalte aplicaţii software înainte de a actualiza software-ul de sistem.
 • Sursa de alimentare pentru cameră
  • Acumulator reîncărcabil complet încărcat NP-FV70 sau adaptor c.a. AC-L200
   Notă: Actualizarea poate fi efectuată doar atunci când nivelul acumulatorului este de minim (trei marcaje) care reprezintă capacitatea rămasă. Vă recomandăm să utilizaţi un acumulator complet încărcat.
 • Cablu USB furnizat împreună cu camera

  Notă: Funcţionalitatea de actualizare nu este garantată cu alte cabluri USB.

Descărcare

Observaţii importante:

 • În momentul actualizării software-ului de sistem, vă rugăm să utilizaţi un acumulator NP-FV70 complet încărcat sau adaptorul c.a. AC-L200.
 • Nu scoateţi acumulatorul sau adaptorul c.a. în timpul actualizării; în caz contrar, camera poate deveni nefuncţională din cauza întreruperii bruşte a alimentării.
 • Scoateţi, în prealabil, cardul de memorie din cameră.
 • Actualizarea software de sistem durează aproximativ 15 minute. Vă recomandăm să nu lăsaţi computerul să intre în modul de repaus sau de hibernare. În cazul în care computerul intră în modul de repaus sau de hibernare (întrerupând actualizarea), reluaţi procesul de actualizare de la început.

Mod de descărcare a aplicaţiei de actualizare a firmware-ului:

 1. Asiguraţi-vă că sunteţi conectat/ă ca utilizator cu drepturi administrative.
 2. În partea de jos a paginii, citiţi declaraţia de neasumare a răspunderii şi acceptaţi termenii şi condiţiile executând clic pe caseta de validare. Apoi, executaţi clic pe butonul Download (Descărcare).
 3. Descărcarea fişierului [Update_FDRAX100V310.exe] va începe.
 4. Salvaţi fişierul pe desktop-ul calculatorului dumneavoastră (recomandat).

  Pentru utilizatorii Windows 8.1 sau Windows 10:

  Sub setările iniţiale ale Internet Explorer, fişierul de actualizare va fi salvat în folderul [Downloads] (Descărcări). Executaţi clic pe [Desktop] din ecranul Start şi căutaţi fişierul descărcat în folderul [Downloads] (Descărcări) utilizând Explorer.

Instalare

După ce fişierul a fost descărcat cu succes, puteţi instala actualizarea software-ului de sistem Ver.3.10 pentru FDR-AX100E.

Pasul 1: Porniţi Firmware Updater (Aplicaţie de actualizare firmware)

 1. Închideţi toate programele care rulează în acest moment pe calculatorul dumneavoastră.
 2. Executaţi dublu-clic pe fişierul [Update_FDRAX100V310.exe] descărcat pentru a porni Firmware Updater (Aplicaţie de actualizare firmware).


  Apare fereastra Firmware Updater (Aplicaţie de actualizare firmware).

 3. Porniţi camera

  Conform instrucţiunilor din fereastra aplicaţiei de actualizare a firmware-ului, selectaţi [Menu] (Meniu) - [Setup] (Configurare) - [Connection] (Conexiune) - [USB Connection] (Conexiune USB) pe cameră şi verificaţi dacă este selectat modul Mass Storage (Stocare în masă).

  Dacă este selectat un alt mod decât [Mass Storage] (Stocare în masă), selectaţi [Mass Storage] (Stocare în masă).

 4. Scoateţi, în prealabil, cardul de memorie din cameră. Conectaţi camera la calculator prin intermediul cablului USB furnizat.
  Notă: Când camera este conectată la calculator, ecranul LCD al camerei se stinge. Vă rugăm să treceţi la pasul următor.

  În cazul în care calculatorul nu poate găsi camera, pe ecranul calculatorului apare mesajul "Could not find the camera for this update." (Nu a putut fi găsită camera pentru această actualizare). Încercaţi următoarele dacă se întâmplă acest lucru.
  - Deconectaţi cablul USB şi conectaţi-l din nou.
  - În cazul în care calculatorul are terminale USB multiple, încercaţi cu alte terminale. Calculatorul dumneavoastră poate avea terminale USB pe partea din spate.


 5. Asiguraţi-vă că este afişată pictograma "Safely Remove Hardware" (Eliminare dispozitiv hardware în siguranţă) pe bara de activităţi din colţul din dreapta jos al ecranului calculatorului.
 6. După ce confirmaţi cele de mai sus, executaţi clic pe Next (Următorul) din fereastra aplicaţiei de actualizare a firmware-ului. Imaginea de mai jos apare în fereastra de actualizare firmware şi Follow computer instructions (Urmaţi instrucţiunile afişate de computer) apare pe ecranul LCD al camerei.

  Notă: Din acest moment, nu opriţi camera înainte ca actualizarea software de sistem să se fi încheiat.

  computercameră

 7. După ce confirmaţi cele de mai sus, faceţi clic pe [Next] (Următorul). Versiunea curentă şi versiunea după actualizare apar în partea stângă jos a ecranului.
 8. După ce confirmaţi că Current Version (Versiune curentă) este Ver.3.00 sau o versiune anterioară, faceţi clic pe [Next] (Următorul).

  Actualizarea este necesară.

  Dacă apare ecranul de mai jos, actualizarea nu este necesară. Conform mesajului, întrerupeţi conexiunea USB şi executaţi clic pe Finish (Finalizare). Opriţi camera, scoateţi acumulatorul, reintroduceţi acumulatorul şi porniţi camera.
  Actualizarea nu este necesară.

 9. Faceţi clic pe pictograma „Eliminarea în siguranţă a unui dispozitiv hardware” de pe bara de sarcini din colţul din dreapta jos al ecranului computerului pentru a întrerupe conexiunea USB
  Notă: Vă rugăm să menţineţi conectat cablul USB chiar şi după întreruperea conexiunii USB de la calculator prin operaţiunea de mai sus.

 10. Apăsaţi butonul [OK] pe ecranul LCD pentru a executa resetarea camerei.

  Notă: Ecranul se stinge atunci când este apăsat butonul [OK]. Vă rugăm să treceţi la pasul următor.
 11. Executaţi clic pe Next (Următorul) din fereastra aplicaţiei de actualizare a firmware-ului.
 12. După resetare, se verifică reconectarea camerei şi apare ecranul de mai jos.
 13. Executaţi clic pe Run (Executare) pentru a iniţia actualizarea. Bara de progres apare în timpul actualizării (aproximativ 15 minute).
  Notă: Nu opriţi camera şi nu deconectaţi cablul USB în niciun moment în timpul actualizării.

 14. La finalizarea actualizării, camera va reporni automat şi mesajul "Recovering data. Please wait..." (Recuperare date. Vă rugăm să aşteptaţi...) poate fi afişat timp de câteva minute înainte de repornire. Executaţi clic pe Finish (Încheiere) când imaginea de mai jos apare pe ecranul LCD.

 15. Deconectaţi cablul USB.

Pasul 2: Verificaţi dacă versiunea software de sistem a camerei dumneavoastră este Ver.3.10.

 1. Apăsaţi [Menu] (Meniu) - [Setup] (Configurare) - [General Settings] (Setări generale) -[Version] (Versiune) pe cameră. Dacă apare Ver.3.10, atunci versiunea software-ului de sistem este Ver.3.10.