ID articol : 00235864 / Ultima modificare : 10.12.2019Tipărire

Bine aţi venit la Android™ 9 Pie (aplicabil pentru modelele de televizoare din 2018)

  Această pagină introduce caracteristici cheie care pot fi găsite în cel mai recent sistem de operare Android. Reţineţi că această pagină este aplicabilă doar pentru seriile AF9 şi ZF9.

  Dolby Atmos: Android-P Dolby Atmos: Android-P

  Setări rapide reconcepute şi meniuri de setări eficientizate


  Accesaţi rapid meniul Quick settings (Setări rapide) direct de la butonul ACTION MENU (Meniu Acţiune) de pe telecomandă. În plus, adăugaţi sau eliminaţi aplicaţii oricum doriţi.
  Setări eficientizate: Toate opţiunile Settings (Setări) sunt acum împărţite în şapte categorii, asigurând o găsire mai uşoară.

  Compatibilitate Apple AirPlay/HomeKit


  Cu Apple AirPlay, puteţi reda filme, muzică, jocuri şi fotografii pe televizor, direct de pe iPhone, iPad sau Mac.

  Compatibilitate Dolby Atmos integrată prin difuzoarele încorporate ale televizorului


  Acum puteţi experimenta Dolby Atmos cu sunet nativ, direct de pe televizor.
  În plus, modelele compatibile cu Sound mode (Mod sunet) vor trece automat la Dolby Atmos, astfel încât să vă puteţi bucura de conţinut cu Dolby Atmos.

  Beneficii suplimentare


  Modificări ale meniului şi interfeţei

  Caracteristici noi

  Alte modificări

  Funcţia nu mai este acceptată


  Modificări ale meniului şi interfeţei


  Meniu Settings (Setări) eficientizat

  Toate opţiunile din Settings (Setări) sunt acum grupate în şapte categorii.

  • Watching TV (Vizionarea pe televizor): Setări de transmisie, precum configurarea canalelor, înregistrarea, subtitrările, controlul parentale, cablu/satelit (doar pentru modelele compatibile cu blaster IR) etc.
  • Display & Sound (Afişaj şi sunet): Setări pentru ajustarea imaginii şi a sunetului
  • Network & Internet (Reţea şi internet): Setări pentru conexiunile la internet şi la reţeaua de domiciliu
  • Accounts & Sign In (Conturi şi conectare): Setările contului Google
  • Apps (Aplicaţii): Setări pentru aplicaţii
  • Device Preferences (Preferinţe dispozitiv): Alte setări ale dispozitivului, precum data şi ora, limba, accesibilitatea, Chromecast built-in etc.
  • Remotes & Accessories (Telecomenzi şi accesorii): Setări pentru conexiunile telecomenzilor şi ale dispozitivelor Bluetooth

  De asemenea, s-au adăugat sugestii pentru configurarea setărilor care au fost omise în configurarea iniţială.


  O tranziţie mai lină la lista de canale şi ghidul TV complet

  Apăsarea butonului TV de pe telecomandă acum deschide lista de canale TV Menu (Meniu TV).

  Atunci când selectaţi TV control (Comandă TV) din colţul din stânga jos al TV Menu (Meniu TV), se afişează funcţiile disponibile în timp ce vizionaţi televizorul, precum Picture-in-Picture şi Add to Favorite (Adaugă la Favorite).

  Puteţi apăsa butonul (Jos) de pe telecomandă pentru a afişa ghidul de programe, şi butonul (Sus) pentru a reveni la TV menu (Meniu TV). În timp ce sunteţi în ghidul de programe, încă puteţi urmări serialul la care vă uitaţi, în ecranul de mici dimensiuni care se deschide.


  Setări blaster IS îmbunătăţite (doar pentru modelele compatibile cu blaster IR)

  Denumirea IR Blaster setup (Configurare IR Blaster) s-a schimbat la Cable/Satellite box setup(Configurare cablu/satelit).
  Pentru a accesa meniul de operare pentru cablu/satelit (set-top box), acum trebuie să apăsaţi butonul TV de pe telecomandă în loc de butonul ACTION MENU (Meniu Acţiune). În cazul în care opţiunea cablu/satelit (set-top box) este setată cu Channel lineup setup (Configurarea ordinii canalelor) în Cable/Satellite box setup(Configurare cablu/satelit), se va afişa Live TV (TV în direct), precum şi o listă a programelor pe care le puteţi viziona, atunci când selectaţi Live TV(TV în direct).

  În plus, dacă folosiţi Cable/Satellite box setup (Configurare cablu/satelit) pentru modelele din Marea Britanie, veţi putea utiliza butonul REC (Înregistrare) de pe telecomandă pentru a înregistra intrarea de la dispozitivele configurate, iar apoi butonul TITLE LIST (Listă de titluri) pentru a afişa Recording Title List(Listă de titluri înregistrate).


  Meniu de funcţionare HDMI IN (Intrare HDMI) reconfigurat

  Pentru a accesa Home (Menu) (Home (Meniu principal)), Options (Opţiuni) şi Picture-in-Picture, va trebui să apăsaţi butonul DISPLAY (Afişare)(EU/PA: (Info)) de pe telecomandă, în loc de butonul ACTION MENU (Meniu Acţiune).
  Picture-in-Picture s-a schimbat cu pictograma (Picture-in-Picture).


  Funcţii Recording Title List (Listă de titluri înregistrate) îmbunătăţite

  Delete (Ştergere) şi Protect (Protejare) pentru titlurile înregistrate, care se afişau la apăsarea butonului ACTION MENU (Meniu Acţiune) de pe telecomandă sunt acum acţionate prin utilizarea opţiunii (Delete) (Ştergere) de pe Recording Title List (Listă de titluri înregistrate) şi butoanele color.


  S-a adăugat meniul Restart (Repornire)

  Meniul Restart (Repornire) este afişat pe ecranul televizorului atunci când apăsaţi şi ţineţi apăsat butonul Power (Alimentare) de pe telecomandă, timp de câteva secunde.

  Meniul de intrări este acum personalizabil


  Pe lângă televizor şi dispozitivele conectate prin HDMI, acum puteţi selecta unităţile USB din noul meniu. De asemenea, puteţi adăuga aplicaţii noi şi puteţi reordona poziţia aplicaţiilor vizualizate frecvent.


  Caracteristici noi


  Aplicaţiile Video/Album/Music (Video/Album/Muzică) sunt combinate în aplicaţia Media Player (Player Media)

  Videoclipurile, fotografiile şi muzica pot fi acum vizualizate ca listă în aplicaţia Media Player (Player Media).

  Compatibilitate pentru HEVC 100/120 Hz

  Compatibilitate cu formatul HEVC 100/120 Hz pentru redarea video prin USB.


  Alte modificări


  Pictograme actualizate pe ecranul principal

  Designul anumitor pictograme s-a modificat, iar pictograma Timer (Temporizator) a fost adăugată în colţul din dreapta sus al ecranului Home .


  Funcţionalitate microfon încorporat suplimentară

  Selectarea pictogramei microfonului de pe Home şi alte ecrane foloseşte acum microfonul încorporat, în loc de microfonul de pe telecomandă.


  Ledul de iluminare se aprinde atunci când este activată detecţia „Ok Google” , în microfonul încorporat, atunci când televizorul este pornit şi în modul standby.

  Aprinderea intermitentă a ledurilor de iluminare (galben), care are loc atunci când “Ok Google” este detectat pe microfonul încorporat, acum nu are loc numai în timpul modului standby, ci şi atunci când televizorul este pornit.


  Adăugarea modului de transmitere

  Pass-Through mode (Mod de transmitere) poate reda sunet comprimat pe sistemele audio şi barele de sunet.
  NOTĂ: Atunci când este setat Pass Through mode (Mod de transmitere), s-ar putea ca sunetele precum tonurile tastelor televizorului sau răspunsurile vocale să nu fie redate, sau funcţia de recunoaştere vocală a microfonului încorporat să fie mai puţin eficientă.


  Opţiunea Preferred Satellite (Satelit preferat) arată numele furnizorilor

  Elementele care erau afişate ca Preferred Satellite (Satelit preferat) pe TV Menu (Meniu TV) s-au schimbat cu numele furnizorilor, pentru identificare mai simplă.


  Funcţia nu mai este acceptată


  Funcţia de afişare fixă a teletextului a fost eliminată

  A fost eliminată funcţia (Text hold) (Menţinere text), care era activată prin apăsarea butonului (INPUT) (Intrare) de pe telecomandă în timp ce era afişat teletextul.


  *iPhone, iPad, Mac, AirPlay şi HomeKit sunt mărci comerciale ale Apple Inc., înregistrate în Statele Unite ale Americii şi în alte ţări.